Recept mojega očeta: pomaga samo uspeh - na kateremkoli področju, ki ti vsaj nekaj pomeni. Torej začni se ukvarjat z nečim, kar ti gre in uživaj v uspehu!
Moj recept: pomaga oseba, ki s tabo drži

Ko vidiš, da te ma nekdo tooook rad z vsemi tvojimi napakami, potem se nakak sprijazniš, da tak strašno slab pa že nisi, če te si nekomu tok všeč

To deluje zame in za mojega fanta;)
Sigurno je veliko v vzgoji, ampak mene so recimo starši vedno spoštovali in mi zaupali, pa sem si kar sama nakopala velika pričakovanja ali zahteve... tak da niso vedno oni krivi, včasih smo za svoje probleme kar sami krivi;)
Najslabše je, če si obdan z ljudmi, ki ti zbijajo moralo oz. so zakompleksani in si zdravijo svoje komplekse na tebi... Takrat jih je res najboljše zamenjat (če so partnerji) ali odpisat (če so starši). Res veliko pomaga! Navadno zgledajo ti ljudje ravno obratno: preveč samozavestni in polni ega, v resnici se pa ubadajo z natančno istim problemom, samo reagirajo na drug način! Tako da, drejček, sta ti in tvoja punca vsak na svoji strani istega kovanca... Probaj jo čim večkrat pohvalit!

Aja, še to: problem pri zelo nesamozavestnih ljudeh je to, da včasih skoraj prosjačijo za pohvalo (ne vedno z besedami, ampak z vsem,...), tako da imaš včasih slab občutek, tudi če si jih res mislil pohvalit, ker se ti zdi, da ne bo več iskreno... In potem je samo slabše... pa čeprav bi rad pomagal - imam enega takega prijatelja in eno tako prijateljico... Zato ne kar naprej spraševat, kakšna se jim zdi recimo tvoja srajca,... ali če si nekaj prav naredila in pusti, da ti sami povejo:)
Pa vsak dan ali vsaj vsak teden naredi kaj, ČESAR TE JE STRAH. To, da premagaš strah, ti da fuuuul samozavesti! Recimo da greš ponoči v gozd, če te je strah teme, da se vpišeš v dramski krožek, če ne maraš nastopat, da greš v gore, če te je strah višine,... česarkoli se pač bojiš... Ljudje so na tak način celo raka premagali (seveda ne vsi)
Pa kaj takega naredi, česar sicer ne bi: če te nekdo izsili, mu pokaži, kar si misliš, (seveda če je to naredil namerno, ne če se ti opraviči), če ti prodajalka nalašč da suh kruh ali gnilo sadje, ga daj nazaj in pojdi drugam, če te šef nadere za brezveze, ponovi, kar je rekel, da dobiš toliko časa, da lahko urediš misli, kaj mu boš odgovorila in potem mu povej, zakaj se ne strinjaš,...

Vedno, kadar se ne strinjaš, to povej (itak ti ne bo vedno ratalo, ker se ti včasih ne bo dalo:). najprej te bojo mogoče čukasto gledali, kaj je pa zdaj tebi, pa jim povej, da si si vedno tako mislila, zdaj si se pa odločila, da to tudi poveš! Saj ljudje se hitro navadijo, boš videla! fant je bil isti, zdaj je pa že ful boljše, meni vedno pove, kaj mu ni prav (priznam, ni vedno praktično, je pa bolj prav;), zdaj pa je začel to tudi drugje in je čisto drug kar se tega tiče, predvsem pa bolj srečen! Ne grize ga več, ker pač sproti počisti, vsaj na nekaterih področjih.
PS: Aja, pa ligojna, super si

, rada mam tvoje recepte in nasvete!

Tuki te mamo radi, torej ti ena stvar zelo dobro gre, evo tu lahko štartaš!
PPS: pa, drejček tebe tudi:)
Veri