Opekline od sonca

neznan uporabnik

6. apr 2011 17:39

Aja, katigaga, pojdi k zdravniku.

japaja

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

6. apr 2011 17:42

Hja, če si se spekla v četrtek, je zdaj tega že en teden. Verjetno se je tista stvar z reazpokami - in čemer koli je že iz njih teklo-  med tem uredila. Po domače bi rekli, da se zdaj lupiš - pač odmrla koža gre stran. Ja, bilo je preveč. To ni dobro, ampak panike zdaj res nima smisla zganjati.  Skrajno malo verjetno je, da te bo zaradi tega kdaj kaj resnega doletelo, ampak če take vaje prevečkrat ponavljaš, te pa res lahko.

Vzemi to kot dobro šolo za drugič. Saj se sončnega vremena ni treba bati, ampak če že moraš biti na soncu, se prej dobro namaži. Sploh po obrazu, vratu, ušesih, ramenih... pač tam, kjer je najbolj izpostavljeno. Pa kar visok zaščitni faktor si poišči. Kar potrebuješ, dobiš v vsaki drogeriji in večini navadnih samopostrežnih trgovin, tako da res ne bo problema.

Pa veliko užitkov v naravi!

Lep pozdrav,

Sonja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. apr 2011 18:48

Ježeš, KatyGaGa. Od ene opečene kože ti hudega ne bo. Če imaš kaj pameti, se boš pač naučila pomembne lekcije in ta je: mažemo se s kremami za sončenje. Če imaš pameti manj, se boš pa večkrat opekla, tako ali drugače.

In še nekaj: če si zadosti stara za to, da greš s frendico na morje (evidentno si v taki fazi, da v petek ni bilo pouka), potem bi morala že vedeti to, da si ženska vse dni v letu neguje kožo. Enkrat s kremo za sončenje, pa s kremami za vlaženje, pa s kremami za nego obraza, pa s kremo za elastičnost kože - ker, če si "mlada in imaš še vse pred sabo", to še ne pomeni, da se zanemariš, ker drugače te bomo čez nekaj let brali, ko boš stokala kaj o strijah in viseči koži.

In še nekaj, drago dete, ne piši no s kapitalnimi črkami (saj veš, to je oznaka vpitja), ker je to preprosto neomikano.

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti