Pomoč prosim

Antian  

član od: 1.9.2004

sporočila: 19

tema odprta - 23. jun 2005 9:13 | ogledi: 2.365 | odgovori: 4

Zanima me kakšne piškote oziroma pecivo lahko pripravim 1 TEDEN vnaprej (za poroko)?

Hvala za odgovore!

LP Tina

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

23. jun 2005 11:31

Marmeladne žepke! Kaj drugega mi trenutno ne pride na misel. Marjetka cvetka

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

23. jun 2005 12:17

Lincerje, orehove rogljičke, marcipanove srčke, medvedje tace, kilometer kekse,.... vse tisto kar se povalja v sladkor in je dolgo obstojno v suhi zaprti škatli. ANJA

tanjatominec  

član od: 8.10.2001

sporočila: 149

23. jun 2005 13:00

vse piškote, razen, če niso polnjeni s kakšnimi kvarljivimi kremami, lahko spečeš vnaprej. Pomembno pa je, da ji hraniš na suhem, hladnem in dobro zaprtem. Kadar meni zmanjka dobre posode za shranjevanje piškotov (tupperware), z alu foljo obložim navadno kartonasto škatlo in potem piškote s foljo tudi pokrijem (dobro zaprto z vseh strani). tanja tominec

stasafrank  

član od: 29.6.2003

sporočila: 518

2. avg 2005 13:43

Če pride tudi zmrzovanje v poštev, potem je tega kar precej - jaz sem pekla za sestrino poroko vnaprej recimo gibanico, slane rogljičke, makov biskvit, mačje oči, mignon pecivo,... se vse lepo odtaja, samo pokrito ne sme biti. Za poletne poroke tako ni fajn delat preveč peciva s kremo,( sploh pri teh temperaturah!) in potem zamrzovanje v glavnem ni problem. Lahko pa si recimo pripraviš princeskine krofke in šam role in daš zmrznit pečeno - samo biskvit, kremo pa dodaš zadnji dan ali dan prej. Lepo praznujte! Staša Frank

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti