član od 20022107 sporočil
Za vse ljubitelje kitajske hrane: riž se pred kuhanjem nikakor ne namaka. POmembno pa je temeljito pranje. Kitajci ga sperejo 7x, kar ne pomeni, da cedilo 7x zavrtijo pod tekočo vodo, pač pa da imajo riž v posodi, dodajo vodo, dobre premešajo, odlijejo, dolijejo novo vodi itd.
tako intenzivno pranje sem imela večkrat priliko videti in situ.
Sedaj pa k vrstam riža. Meni je h kitajski hrani najbolj pasal riž Šaman. Bil ja do sedaj najboljši riž. Iz Južne Amerike so ga uvažale Živila in potem, ko so šle zu grund, Najboljši sosed. Vse do našega vstopa v EU. Carina na neevropsko blago je zelo draga in ta riž bi bil predrag za slovenskega kupca. Tako mi je rekel uvoznik. Mimogrede, zato so se tudi banane podražile. Do vstopa v EU smo imeli dobre trgovinske sporazume z nekaterimi eksotičnimi državami.
Zadnjič sem po nasvetu s tega foruma prvič kupila basmati riž. Navdušena sem. Ta aroma, struktura. Mislim, da bo po novem to riž za h kitajski hrani. Kupila sem ga v šparu, in sicer v neugledni embalaži in bil je poceni. Si predstavljam, da mora bit še mnogo boljši, če bi bil dražji.