Se bom vmešala, čeprav se moja nosečnost izteka, pravzaprav bi morala včeraj rodit, pa še nisem

Najbolj hecno je, da večina nasvetov v stilu NE KOMPLICIRAJ prihaja od mamic, ki so že rodile in ki so zdaj polne nasvetov, priporočil, celo moraliziranj za nas, ki smo sedaj noseče. Pozabijo pa, kakšne so bile same med nosečnostjo, ko smo jih me poslušale in gledale z odprtimi očmi češ...a takoooo, a tega se ne smeeee? kaj res ne smeš biftekaaaa? jooooooj kaj ne smeš gorgonzooooleeeee....
Takrat one niso smele nič. Zdaj po par letih pa: joj, rajši grem še enkrat rodit kot k zobozdravniku, jaz sem jedla vse, jaz sem smučala, jaz sem to, jaz sem ono...Izgleda, da ljudje malo pozabljajo. No, vsaj taka je moja izkušnja iz moje bližnje okolice.
Nekaj bo že res, če strokovnjaki opozarjajo. Verjetno je jasno, da nekatere stvari upravičeno odsvetujejo, pri nekaterih priporočajo več pozornosti, kot je npr. izogibanje mesnim izdelkom domače proizvodnje, pranje sadja in zelenjave, kjer se lahko zadržuje toksoplazmoza. Ta se ne prenaša preko mačjih prask, kot je ena napisala, pač pa preko prebavnega trakta. Moje skromno mnenje je, da raje malo preveč previdnosti, kot malo premalo. Nekih nepreverjenih izdelkov jaz nisem jedla. Koneckoncev med nosečnostjo ne odgovarjaš samo zase. In tudi če izločiš nekaj plesnivih sirov, biftek in domače mesnine, ostane še ogromno, ogromno hrane, potem na koncu se pa pojavljamo še na drugih forumih in sprašujemo kako izgubit te kile, a ne da?

TanjaG.