član od 20032565 sporočil
No Aki, Veri in ostali...
Moje poročanje je katastrofalno, ne vem kje sem ga polomila, vse količinsko je štimalo, edino želatina ni naredila svojega, sem šla na način kot navadna želatina v prahu, ampak krema za pito se ni strdila nič, sem naslednji dan dodala še navadno želatino - eno vrečko, ravnala po predpisih zadaj iz vrečke, še vseeno nič, kaj bi bilo narobe nimam pojma, datumi želatine so bili si do 2006, bilo je na hladnem v hladilniku...aja agarjev sem vzela najprej 3, potem dodala 2, pa nič od nič, tako da se s podobnimi pitami ne ukvrajam več, sploh pa ne z recepti iz revij ki še niso preverjeni, že decembra sem se nasankala ko sem vzela recept za karamel pa se tudi ni strdil, kljub temu da se je gostil dlje kot je bilo napisano...
Ja pita je šla naravnost v vrečko in kontejner za smeti, saj bi bila kar krema dobra za na žlico, ampak ko me popade bes gre samo naravnost rakom žvižgat...
Mogoče me samo zapušča talent za peko...upam da ne...
Je pa Aki tale agar agar res presneto drag za količino ki jo dobiš...sem jo kupila tudi v eni izmed trgovin na trubarjevi, pa ne vem ali v kalčku ali zrno do zrna...
Vglavnem sem prišla do spoznanja, da se preverjenih zadev ne ltim več, želatino pa bom tudi pustila pri miru, edino za panna coto bo še prišla v poštev ker je to "ziher" stestirano.
Hvala vsem za nasvete, ki ste mi jih podali!
P, Maja