Živjo!
Jst sem po Montignacovi knjigi tudi shujšala postopoma za 10 kg in moram reči, da jst temu ne pravim dieta, ampak način prehranjevanja. Tisti, ki misli, da bo po Montignacu jedel npr. 2 meseca (ter shujšal) in se potem vrnil na stare razvade (iz bele moke in belega sladkorja), je že v osnovi storil napako. Montignac nas spodbuja k spremenjenemu načinu prehranjevanja in tudi sama ga nikoli nisem jemala kot nekaj omejujočega in nekaj, kar me spravlja v slabo voljo, ko hujšam. Večino receptov, ki so objavljeni na KUL SLO, se da enostavno prirediti po Montignacu.
Za tiste, ki se jim zdi knjiga od Montignaca malo predolga, priporočam knjigo Proč s sladkorjem, ki vsebuje ista načela kot Montignac, samo je bolj na kratko napisana in ima tudi recepte na koncu. Ne vem avtorja, ker sem jo posodila, pa je nimam pri sebi, vendar je na platnici en mlad fant, ki je oblečen v 10 številk prevelike kavbojke.
Vsem skupaj veliko uspeha...predvsem pa ne preveč strogo jemati vsega, kar piše v knjigi...vsako stvar si je treba z glavo prirediti na tak način, da nam ne predstavlja mukotrpne poti do željene postave, ampak da pri izgubljanju kg uživamo in si občasno(!) tudi privoščimo kakšno odstopanje...npr. kaj sladkega (POZOR: ne takoj po obroku, ampak naj mineta vsaj dve uri vmes).
Tjaša
tjasa79