Česnova juhica
Smetano dodajam po občutu, recimo 2,5 dl na tri do štiri stroke česna. MAlo prilgajaš količine glede na okus, ki ti najbolj ustreza. Okoli dva dl smetane na osebo je dovolj.
Mamamia
mamamiaravno pojedli juho po Mamamiinem receptu - fenomenalno, kaj naj rečem. Skuhala sva jo pa zato, ker sva bila zadnjič v eni restavraciji v Topolšici, nad wellness centrom, in sva si pač naročila česnovo juho, ter pričakovala kakšno kremno varianto. Ko sva dobila na mizo tekočo zadevo, sva bila najprej malo skeptična, okus pa naju je stoprocentno prepričal. Po prihodu domov sem se vrgla v iskanje recepta, pa nisem rabila dolgo iskat - to je ta recept. S to razliko, da je bilo v tisti juhi malo naribanega sira in pa verjetno je bilo uporabljeno malo več mleka.
neikaPripravila sem juhico po Mamamiinem receptu. Je odlična.
Sama sem jo do sedaj kar velikokrat pripravila na svoj, meni tudi dober način, saj če se le da ne uporabljam moke.. In sicer takole:
2 mali do srednje veliki bučki, 3-4 olupljene glavice česna sem skuhala do mehkega. Nato sem vse skupaj spasirala, dodala sladke smetane po okusu, začinila s soljo, poprom, včasih dodala jušno kocko (ni obvezna), malo kajenskega popra. Vse skupaj še enkrat zavrela , in nato dodala še žlico dobrega olivnega olja, 1 žlico peteršilja in 2 stroka sveže stisnjenega česna.
Funy
funyKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Pistacijeve rolice

Nevzhajana orehova potica