11. feb 2011 9:52
Uau bannanna... hudo čeprav je samo hrenovka in jajce JanisJoplin
11. feb 2011 9:52
Uau bannanna... hudo čeprav je samo hrenovka in jajce JanisJoplin
11. feb 2011 10:44
limnol je napisal/a: |
Če je že za Valentinovo, potem mora biti nekaj, kar je VAMA najbolj všeč, pa četudi so hrenovke in krompirjeva solata, ker ta glavna stvar tako ali tako ne bo na krožniku, a ne? Ker če bo višek večera naboden na vilicah, potem tako Valentinovo ni pol hudiča vredno in naj ga kar obdržijo tam, od koder se je sem privleklo. Uživajta! Sonja |
neznan uporabnik
14. feb 2011 8:02
Vsem, ki jim je današnji dan nekaj posebnega, želim veliko
Prvi maj bo pa tudi še prišel na vrsto
japaja
14. feb 2011 9:31
Mi smo odvalentinovali kar včeraj . Moji so me zaprli na teraso , sem morala roštilj pripravit, oni so se mi skozi panoramsko steno smejali, z možem na čelu, jo tu in tam odprli in mi dali koazrec vina ... Več krat kot so jo odprli, bolj mi je bilo vseeno da so oni na toplem jaz pa zunaj sama pečem.
No, potem je bilo pa čisto zabavno pri mizi.
Mamamia
mamamia
14. feb 2011 9:54
Naj bo danes cel dan sreča v vašem srčku. Happy valentinčka želim! Radi se imejte! atos
14. feb 2011 10:03
atos je napisal/a: |
Naj bo danes cel dan sreča v vašem srčku. Happy valentinčka želim! Radi se imejte! atos |
Kaj pa včeraj, pa jutri, pa pojutrišnjem.....
rrr
14. feb 2011 10:24
tejčika je napisal/a: |
Ima katera kako idejo za bolj enostaven jedilnik? Nimam dosti časa,pa nisem izkušena kuharica. Razmišljala sem,da bi pripravila ajdovo kašo z jurčki za predjed,kaj pa bi bila glavna jed? sladica mogoče čokoladni sufle? Vesela bom kakega predloga.
|
Poleg tega, da se v popolnosti strinjam s tistim, kar je napisala moja draga limnol....
Ne morem kaj, da ne bi tule servirala še nekaj dodatnih ženskih modrosti (tejčika, ko boš v letih, kot sva medve z limnol, se boš mnogo manj sekirala, pa še seks bo boljši, ergo, ni za obupat...)
1. Če se že gremo Valentinovo v kulinarični obliki, potem naj gre za neko afrodiziačno hrano, da bo potem še kaj akcije. Skratka, hrane ni veliko, fazon je v tem, da ravno nekaj apetita vzpodbud in that is it. Ne pa se nekaj basati s hrano, ki funkcionira kot klej za črevesje. Ker potem ni akcije (razen, če spada čohanje po trebuhu pred tevejko v "akcijo").
2. Če še nisi izkušena kuharica - potem, za božjo voljo, pridobivaj izkušnje v navadnih dnevnih v letu. To pa za to, da boš dobila kilometrino. Da ne bo potem večne drame kakih petkrat na leto, ko so prazniki takšni in drugačni. Lepo uredi mizo za obed vsak dan, poskušaj z recepti on daily basis, pa bo počasi šlo.
3. Glede Valentinovega - meni je to bolj praznik, da se spomnimo, da so važne male pozornosti in da je važno, da partnerja/partnerko vsak dan znova malo osvajamo. Ker, ko se v partnerstvu začneta jemati en drugega kot "zdravo za gotovo", v smislu, "imam ga/jo, saj ne more brez mene, ergo tudi jaz ne bom sama/sam", takrat gre partnerski voz ponavadi po hribu dol v prvi jarek in potem se ga ne da vedno lepo potegniti ven. In sedaj (ko se vendarle približuje pomlad in "Valentin ima ključ od korenin") je pa pravi čas, da se bolj na osvajalne veščine koncentriramo, ne?
4. Tudi se mi zdi, da mlad moški v zvezi, ki je soočen s tem, da "mora praznovati Valentinovo" in vidi svojo partnerko, kako s preveč treme dela večerjo in kako polna pričakovanja čaka, da bo hrana pohvaljena....pa če bi bila jaz dedec, bi iz take zveze bežala kot bi me noge nesle.
5. Tejčika in ostale mlajše ženske - kuhajte kdaj drugič. Za Valentina bodo pikantni siri, rozine in vinček čisto zadosti. Pa kakšna čokolada tudi. Glavno da vse skupaj servirate v kakšnem bolj prozornem oblačilu (vseživljenska modrost moje mame: če hočeš kaj doseči, obleči kaj bolj prozornega, gre precej lažje).
6. Moški, ki so vas vredni, bodo za dneve, ki vam veliko pomenijo (ker Valentinovo pomeni nekaj predvsem puncam in trgovcem), kuhali vam. Pa tudi če ne znajo in drugače sploh ne kuhajo, oziroma pridejo največ do nivoja špagetov s tuno. In ne bodo pričakovali, da boste vse pojedle, ker je bila kuha itak samo forplay. In želim vam, da imate take moške ob sebi. Drugače je itak brezveze in je bolje biti sama kot pa v slabi družbi.
Vendelina jr.
14. feb 2011 10:24
Ja sigurno, vse dni, ampak včasih kar pozabimo na to... Torej, naj bo VALENTINČEK vsak dan atos
14. feb 2011 10:25
"Svet Valentin ma ključ do korenin"!!
...ostalo pa.....kakor komu drago.
lp
mzm
kozamurnik
sporočila: 2311
14. feb 2011 10:32
limnol je napisal/a: |
Če je že za Valentinovo, potem mora biti nekaj, kar je VAMA najbolj všeč, pa četudi so hrenovke in krompirjeva solata, ker ta glavna stvar tako ali tako ne bo na krožniku, a ne? Ker če bo višek večera naboden na vilicah, potem tako Valentinovo ni pol hudiča vredno in naj ga kar obdržijo tam, od koder se je sem privleklo. Uživajta! Sonja |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pečenice na leči
Slana pita (Salty pie)