katjushka, jaz delam veliko po receptih iz Kulinarike - vsa živila živalskega izvora enostavno nadomestim z rastlinskimi, recimo:
jajca - jabolčna ali druga sadna kašica ali gosti sok, odvisno od peciva, največkrat zlasti za biskvite pa z jajčnim nadomestkom v prahu, ki se ga dobi od različnih dobaviteljev v naših trgovinah..
mleko - sojino, riževo, koruzno, ovseno, spet odvisno od recepta, ker imajo različne okuse in so različno gosti, koruzno in ovseno sta recimo fino sladka, ovseno kar gosto, riževo pa skoraj vodeno v primerjavi z ostalimi.. riževo in sojino je zelo ugodno in kakovostno v Sparu od NaturPur..
smetana - sojina je odlična za peko, za kuho pa raje uporabljam riževo. S sojino delam tudi sladoled, jami

maslo - kokosova mast, margarina..
hmm, če se še kaj spomnim, pripišem

sicer pa kdaj pa kdaj pokukam tudi v:
Marja Božič: Božanske sladice
Neva Miklavčič Predan: Štirje letni časi v vegetarijanski kuhinji
- eni recepti niso čisto veganski, pa spet ubereš taktiko nadomeščanja živil

tko jaz delam, odkar, in ko se 1x navadiš, zakon

aja, po obiskih ali praznovanjih pri nas navadno peciva nič ne ostane, ker se v primerjavi z običajnim pecivom in sladicami ne sesede v želodcu in tam obtiči, ljudje se fino počutijo in zmažejo tudi po kos, dva ali tri kake fine torte

pri nas sicer na srečo nimamo alergij, tako se prehranjujemo zaradi sebe, imam pa 2 prijateljici, ki imata obe po 2 otročka, oba huda alergika na živila živalskega izvora, tako da oni še posebej radi k nam pridejo

toliko se zaenkrat spomnim, katjushka, upam, da sem kaj pomagala

ne kompliciram, samo nadomeščam en izvor z drugim

Lee Ann