| zzak1977 je napisal/a: |
Kakšna kraja? Če objavim recept na internetih, je na voljo vsem in sem se s tem strinjal ko sem ga objavil. To je čar spleta. Če bo objavljen še kje drugje, se mi le fajn zdelo da je nekdo izbral moj recept. Commis débarrasseur |
Kraja receptov
Sicer pa, spišite kupček receptov, slike imate čudovite, izdajte knjigo. Če je vse tako edinstveno, pa da vidimo...
Commis débarrasseur
hedonist![]()
Kakšen pa je odnos kulinarike do takih prenosov slik in receptov na druge strani?
Si ne predstavljam, da bi na bibaleze.si pisalo, da je recept skopiran od uporabnice tina22, fotografija pa od uporabnice soncek s spletne strani kulinarika.net.
Da pa je recept povzet iz kulinarike.net - to pa se mi zdi nujni minimum.
Vilma
| Katarina K je napisal/a: |
Se je pa že zgodilo, da so eni od uporabnic kul slo ukradli slike in jih uporabljali v svoji slaščičarni za lastno reklamo. to mi je pa totalno mimo in mislim, da tudi meni ne bi bilo prav. |
Tudi meni ne bi bilo prav. Če bi ta slaščičarna najela profi fotografa, bi za tako storitev morala odšteti nekaj sto evrov.
Sicer pa - saj ljudje radi dajo kaj zastojn, tudi fotke. Samo naj se jih prej vpraša. Ne pa da hodiš po pločniku in kar naekrat zagledaš svojo fotografijo na neznanem panoju.
| Vilma je napisal/a: | ||
Tudi meni ne bi bilo prav. Če bi ta slaščičarna najela profi fotografa, bi za tako storitev morala odšteti nekaj sto evrov. |
Kako smo si različni. Meni bi bilo pa v čast če bi zagledal svojo fotko kje na ulici, pa še notri bi šel lepo na kavico se zahvalil in sem prepričan da bi pojedel še kako tortico na račun hiše.
Vse to se vzame v zakup ko se fotko objavi. Obstaja pa na začetku eno okence "connect to the internet", tam odkljukajte "no", pa bo vse kar je vašega ostalo v vaši hiši.
Commis débarrasseurKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.