Res se da v Ameriki imeti tečaj,imela sem jih več. Pa še moja izgovorjava ni bila ne vem kaj. Potrebno je dobiti nekaj ljudi, da so pripravljeni plačati. Pri nas bi zaslužila samo davkarija, birokracija in vse skupaj bi tako podražilo, da se ne izplača. Pred leti sem imela tečaje, kitajske, mikrovalovne, sojine in še prenekatere kuhinje. Bilo je enostavno. Danes ko sem hotela imeti tak tečaj, prvo moram imeti zdravniško spričevalo,/plačam sama pregled/ dovoljenje za kar je tudi potrebno veliko birokracije. Imeti vse račune za sestavine, ki jih potrebujem za kuhanje. Pravilno odvesti davek in še in še. Pri tem bi tudi pogledali če je prostor higieničen in če ima ločena stranišča in še in še. Rada bi imela tečaje pri meni doma. Imam znanje, znam ga prenesti na druge, prostora imam dovolj, posode, stroje in vse ostalo. Toda na tak način je lažje da nič ne delam, kot da delam za druge, ki se pasejo na tujih njivah. Zato dragi moji je težko koga dobiti da bi organiziral in vodil tak tečaj. Kar je na Kulinarični Sloveniji je skoraj vse zastonj, torej nas ni strah dela.
Marinka