Se globoko strinjam z Lumpico in keyj! Sama zaradi celiakije pač ne jem hrane, ki vsebuje gluten. Večina ljudi, ki me povabi, to resnično upošteva. Se mi pa tudi zgodi, na nas povabijo na prigrizek in naročijo pizzo. Potem pa, a ja, ti pa ne smeš, no, boš pa samo vohala, kako diši. Dobra šala. Rajši vidim, da me ne vabijo in je zadeva urejena. In niti slučajno ne bi zamerila gostitelju, ki mojega problema ne pozna. Večkrat so pa tudi komentarji v stilu, kaj se delaš fino, a hujšaš, si izbirčna, pa take blesarije. In potem naj bi vsakemu na dolgo in široko razlagal, zakaj ne boš. Pa zdaj, v odrasli dobi to ni problem, ker gledam na to razumsko. Se pa spomnim, kako mi je bilo večkrat hudo kot otroku, ko so me povabili na kakšen rojstni dan in so vsi jedli torto, zame pa niti kakšnega nadomestka niso našli. Mogoče ravno zaradi teh izkušenj, no, pa tudi sicer poskušam svojim gostom ustreči. Navsezadnje jih zato povabim. In če vem, česa ne jedo, pa razlog sploh ni važen, potem bom temu prilagodila jedilnik.
Darja, mogoče revežev kaviar, čičerikin namaz, sojin namaz, namaz iz bučk, pa kakšen dober svež kruh, ali pa različno popečeno zelenjavo in riž z lečo. Za sladico pa panna cotta.
Avena