Od svoje prijateljice, ki je vidno shujšala pred par leti in je še danes taka sam tudi jaz sem uspela s tako "dieto" ki ni dieta: vsak dan jem zajtrk - kosmice v mleku ALI pol rezine kruha z marmelado in maslom ALI pol rezine kruha s sirckom... prakticno karkoli ti je vsec, samo da mora biti tega malo (pol rezine kruha, pet piskotov, ena srednja skodelica kosmicev) in ne ze cel enormen obrok. Potem do kosila nic hrane, nobenih malic (OK, jaz vedno spijem en kapucino), za kosilo pa spet normalen obrokcesarkoli hoces, s tem da pojes najvec 3/4 porcije, ki ti jo nalozijo v menzi ali kjerkoli ze jes. Zraven nic kruha in paz, da izberes zdravo hrano. Vec zelenjave, manj mastnega.Jaz sedaj pojem tudi kak pomfri, samo se pazim, da je to vsake tri tedne enkrat in ne da je pomfri vsakdanja priloga. Ce mi prija tortica za kosilo, jo pojem, toda potem namesto glavne jedi pojem juho, joto ali minestrico (gosto zelenjavno juho) in nicesar drugega. Potem do vecerje nobenega naziranja, nicesar. Vecerjo jem najkasneje do 18.30 in tega se res drzim. Ponavadi jem vedno isto jogurt z mueslijem in svezim sezonskim sadjem ali pa kako solato (ceprav me solata ne nasiti, ce nima zraven sirckov pa tunine in oliv in zato po mojem ni vec prevec lahka in se je izogibam, ker me po njej ob 21.00 spet prime taka lakota... kar seveda ni dobro). Pravim ponavadi, ker vcasih to nadomestim s cem drugim, spet v majhnih kolicinah. Bistvo moje diete je: shujsala sem za 6 kg in teza se mi ni vec dvignila, je pa res, da tudi pasti noce vec.Telovadim 2x na teden, aerobiko.
Ne vem, ce je tak nacin hranjenja priporocljiv ali odsvetovan (vem da strokovnjaki za prehrano priporocajo pet majhnih obrokov na dan), samo pri meni deluje. Upam, da je tudi zdrav.