Iz lastnih izkušenj ti priporočam tudi manj kruha. Lahko je krompir (pa ne pomfrit!), riž, karkoli, samo s kruhom se res ne smeš prenažirat. No ja, jst sm sicer šele na začetku k bolj suhi postavi, ampak takoj ko sem omejil porabo kruha sem se začel bolje počutiti (lažji). Pa čimveč maščobe nadomesti z olivnim oljem. Vsekakor pa stran z živalsko maščobo! Veliko tudi pij... Sam sem mogoče izbral mogoče malce napačno varijanto, ker sem norec na sol in si vse pošteno solim. Posledično več popijem in manj pojem. No ja, meni ne škoduje. Pa odpovedat se bo potrebno raznim ocvrtim in podobnim packarijam. Osebno za pečenje uporabljam samo še vok. Pa poskusi tudi čimveč zelenjave in sadja. Saj vem, na začetku se ti bo upiralo, če si preveč mesojed, ampak da se naredit dobre rižote al pa sadne solate... No ja, v rižoto lahko vržeš kak košček mesa, ampak naj bodo to morski sadeži, belo meso (piščanec) in podobno. Sam sedaj po nekaj časa, če že sežem po rdečem mesu se veliko rajši odločim za goveje meso kot tisto nagravžno svinjino. Če že delaš svinjino jo je najbolje narediti v pečici in upoštevati, da se del maščobe že iz mesa dobi in ni treba preveč dodajati. Če se ti zahoče sladkega, seži po kakem sladoledu (ne glede na to, da je sladica vsebuje veliko vode), lubenici, meloni in ostalim bolj lahkim stvarem. Stran pa z raznimi torticami...!