Zame napa ni dizajnerski izdelek, pri kuhi jo uporabljam vedno in veliko tudi na maksimumu. Pa ni glasna, sem pred nakupom prečekirala predvsem decibele in koliko m3 potegne. 600 m3 je že kar zadosten vlek, je pa odvisno od izpeljave, kot pravi zzak. Imam izvlečno, nikoli pa ne bi kupila kaminsko, čeprav je v okras kuhinji. Me ne mika stalno čiščenje inoxa.
LijanaKuhinjska napa
Moja napa je tudi glasna. Jo uporabljam, sploh zdaj pozimi. Ampak je pa fino, ko jo ugasneš. Naenkrat nastane tak krasen mir. Skoraj tako kot zdaj, ko so nehali pokat petarde!![]()
![]()
![]()
![]()
Verjetno ne odstopa od kvalitete ki je pogojena s ceno. Preden sem se selil, sem imel na voljo kar nekaj nap da jih preizkusim, večina jih je bila izvlečnih in cenejših. Grdo se izvlečejo, gumbi so slabi, dela pa tudi skoraj da ne. Matrix ne poznam, ampak sklepam da kaj bolje ne more biti.
Kot za vse stvari, se splača kupit enkrat in dobro.
Commis débarrasseurPozdravljeni/e!
Tudi jaz se odločam za nakup nove nape in me zelo zanimajo vaše izkušnje.
Omejitve so glede na obstoječe stanje - v upoštev pride le klasična izvlečna napa, kar izbor izredno zmanjša (če bi kuhinjo na novo opremljala, točno vem, kaj bi izbrala, tako pa...). Zanima me predvsem:
- NAJPOMEMBNEJŠE
zadovoljivost pretoka zraka pri cca 500 m3/h; je res dovolj?![]()
- želim si halogensko luč ... glede na prebrano je svetloba le-teh občutno močnejša (ker to, kar imam sedaj, navojne žarnice... ni skoraj nič)
- ima kdo napo v črni barvi (vendar ne stekleno, sodobno) ? Gre z leti zaradi čiščenja (oz. čistil) barva "dol"
oz. obstojnost barve?
Hvaležna bom za vaša mnenja/izkušnje. Pozdrav
, Lipa
Svetujem ti, da si vsekakor nabavi vsaj tako s halogenskimi žarnicami, če že tiste z xenon žarnicami ne najdeš. Svetloba je občutno bolj bela, bi rekla.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.