Izdelava lastne knjige dnevnih jedi

feri1  

član od: 7.5.2023

sporočila: 1

tema odprta - 7. maj 2023 10:31 | ogledi: 615 | odgovori: 2

Pozdravljeni,

 

spisano imam knjigo dnevnih jedi naše širše družine, 100 jedi na 120 straneh ki so dejansko uporabne in ki jih lahko vsaka delovna oseba pripravi v pol ure in so res fine . Za tisk in oblikovanje sem se že dogovorila v lokalni tiskarni. Sicer sem res bila pozitivno presenešena da mi tiskarna uredi vse na enem mestu in še to da so pripravljeni tiskat knjigo v 100 izvodih po normalni ceni. Problem pa nastane pri prodaji/trženju/promoviranju knjige. Bila sem že v treh knjigarnah kjer nočejo slišat o prodaji lastno izdane knjige. Imate kakšne ideje kako bi lahko najceneje tržila svoj prvenec?

 

Hvala!

Temo je spremenil(a) feri1 dne 7. maj 2023 10:32

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

8. maj 2023 19:20

A prej pa nisi pomislila na to, da bo knjigo treba tudi tržit, promovirat? Projekt izdaje knjige, četudi v samozaložbi, terja tudi to. Najceneje bo, če jo predstaviš tu na Kulslo, pa na FB, če imaš tam profil, na Instagramu ... to je vse brezplačno. 

Knigarne ne prodjajo kar tako knjig, ki jih nekdo ponudi. Založbe so zato tukaj, vnaprejšnji dogovori itd., navsezadnje pa imajo tudi svoj kriterij, kaj bodo sploh prodajale. Si prepričana, da tvoja knjiga ustreza kriterijem za prodajo v knjigarnah? Kolikšen delež od prodaje bi jim bila namenjeta dati. če bi že pristali, da jo ponudijo kupcem? Vse to in še marsikaj sodi k prodaji knjig. 

mamamia

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

9. maj 2023 8:17

Imam občutek, da si bolj kot prodaje želi reklame, vsaj po linkih sodeč.

lp, mzm

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti