Ima mogoče kdo izkušnje z shranjevanjem kuhane hrane v kozarcih namesto, da bi jo zamrznili?
Koliko naj bi bil rok uporabe, naprimer golaž, mesna polivka za testenine, obara....
Kaj vse bi lahko shranili v kozarec?
Hvala za vsako info
Ima mogoče kdo izkušnje z shranjevanjem kuhane hrane v kozarcih namesto, da bi jo zamrznili?
Koliko naj bi bil rok uporabe, naprimer golaž, mesna polivka za testenine, obara....
Kaj vse bi lahko shranili v kozarec?
Hvala za vsako info
Sama sem že kuhala mesno omako in jo nadevala v kozarce. Recimo, lahko bi tudi golaž ali obaro, paprikaš... Kozarce sem temeljito oprala in jih segrela v pečici nad 100 st skupaj s pokrovčki. Vročo omako sem nadevala v kozarčke, pasterizirala pri 100 st. ( lahko pečica ali v posodi ) pol ure. Kozarce ohladila in imela v hladilniku.
Bilo je zgolj za namen dopusta na odročen kraj. Kozarčki so v hladilni torbi lepo zdržali in tisti, ki so ostali doma tudi.
Da bi delala omake za ozimnico z mesom niti ne pomislim, saj se še pri navadnih vloženih prikrade kakšen zrak, ki lahko pokvari kozarec.
Karnak, danes je v Odprti kuhinji objavljen članek na to temo. Upam, da ti pomaga.
| rimljanka je napisal/a: |
|
Karnak, danes je v Odprti kuhinji objavljen članek na to temo. Upam, da ti pomaga.
|
https://odprtakuhinja.delo.si/kroznik/trik-kako-hrano-shran
Hvala, sem prebrala. Nikjer pa ne piše, koliko časa naj bi bilo uporabno
V posodice in v skrinjo
, najbolj sigurno![]()
Anibas, rabim za na dopust, ko sva več ali amn na poti in včasih paše kaj domačega za pojest. Zamrznjeno pride v poštev za 2-3 dni, hladilnik pa imava.
Idejo sem dobila, ko sem v kmetijski trgovini opazila razne enolončnice v kozarcih.
Karnak, kot sem napisala sem sama za dopust že vzela s seboj bolognese omako in telečji golaž. Oboje sem skuhala, napolnila kozarce in jih še pasterizirala pri 100 stopinjah. Ohlajene kozarce sem doma hranila v hladilniku, na poti so bili v hladilni torbi. Tako, da komot kaj domačega narediš in bo zdržalo krajše obdobje.
Na morju sicer ostale stvari kupim zjutraj na tržnici in okolici v Zadru. Na žalost na mojemu priljubljenemu otoku ni možno kupit mesa, restavracija pa ima zelo ozek izbor hrane. Če bomo naslednje leto spet potovali bom še kaj nesla v kozarcih, saj je priročno za hitro pripravo na dopustu.
Jaz sem nekaj mesne omake pustila doma in je bila včeraj za kosilo ( kuhala sem jo pred 14 dnevi).
Sicer pa sem zasledila, da špar prodaja govejo juho v kozarcu.
Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 12. avg 2022 08:55
Hvala Trixi, bom sprobala
Po mojem, bi morala takšna omaka zdržati vsaj nekaj dni, vendar izključno v hladilniku.
Poleg tega bi bilo dobro, da je med vrhom živila in spodnjim delom pokrova čimmanj zraka.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

| Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
| MOJ vrt | noemi |
| malo za hec | johana |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Metuljčki s špinačo in paradižnikovo omako

Polnozrnati peresniki z omako iz bučk, čebule in mandljev