Nujno potrebujem dobrega ortopeda za hrbtenico

mačka27  

član od: 11.12.2012

sporočila: 79

tema odprta - 13. sep 2021 16:47 | ogledi: 5.234 | odgovori: 8

Toplo pozdravljeni. NUJNO potrebujem DOBREGA ortopeda za hrbtenico- na napotnico.

Pred 10 leti cca- operacija hernije disci l5-l6 

-mrtvi leva noga, desna roka, hrbtenica poka že ob nesunkovitih obratih. Baše me zgornjem predelu, boleča trtica, mravljinčenje nog in pač ni šlo več neprej... šla do os.zdravnika, dobila napotnice

-mr (naročena v mdt mb)

-emg (naročena v železničarskem zd lj)

(Btw-vaše mnenje o tem...ker NIMAM POJMA)

Še manj mi je jasno kam oz.na katerega ortopeda za hrbtenico se obrniti... Saj za vsako bolečino res ne javkam...tokrat pa me res kar malo skrbi vseskupaj..

 

Vse dobro vsem in NEIZMERNO bom HVALEŽNA kakršnekoli deljene izkušnje .

 

 

mačka27

Temo je spremenil(a) mačka27 dne 13. sep 2021 16:50

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

13. sep 2021 18:12

Meni se zdi, da boš prišla do njega samo, če te rešilec urgentno pripelje v bolnišnico. Ko sodelavcu ni več nobena tableta pomagala, ko nekaj časa ni spal in je rekel, da mu je vseeno, če ga tudi veterinar reši teh bolečin, samo naj ga že (pa ga ni), je izpraznil svoj šparovček in plačal cca 4.000 EUR lani marca, da ga je v privat kliniki pokojni dr. Gorenšek rešil bolečin. Pa moža od prijateljice mesec dni prej ravno tako. Hernija pri obeh.

Ognjič

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

13. sep 2021 19:04

Ortopeda ti ne morem priporočiti, ker sama z njim nisem imela sreče in ga res nobenemu ne privoščim. Vsekakor ti pa iz lastne izkušnje svetujem, da - dokler čakaš na preiskave in ortopeda, pa katerega koli že - ta čas investiraš v dobrega fizioterapevta, ki ti lahko zelo zelo olajša življenje. Vsaj meni ga je. 

 

Sonja

tresk  

član od: 4.8.2006

sporočila: 115

13. sep 2021 20:57

Moja mama je bila pri mag. Ludviku Travniku, dr. med. Dela pa na Ortopedski kliniki, na oddelku za kirurgijo hrbtenice v ljubljanskem UKC. Kakšne so čakalne dobe pa žal ne vem.

"You learn something new every day..."

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

14. sep 2021 8:06

Pozdravljena, 

mi imamo z ortopedi zelo slabe izkušnje. Tako hči, kot moj brat sta bila oba hospitalizirana na Ortopedski kliniki pod nujno in ju niso želeli operirati kljub neznosnim bolečinam in izpadu v nogi. Hči so operirali šele, ko se situacija ponovila v slabši obliki. Na žalost je bila operacija neuspešna in je bila po dolgih kalvarijah operirana še pri nevrokirurgu, ki je ugotovil, da je po prvi operaciji nastalo ogromno zabrazgotinjenje, poškodbo duralne vreče in živca. Rekel je, da imajo nekateri precej ozek kanal ob hrbtenici in če so še nagnjeni k brazgotinjenju nastanejo komplikacije, zato je za take primere primeren je nevrokirurg. Le ta operira pod mikroskopom in operativno mesto oskrbi s posebnim premazom.

Če so vaše težave že dalj kot 3 mesece potem zna emg pokazati okvaro živca v nasprotnemu ne. V Mdt Maribor so zelo dobri rengentologi. Če vam uspe govoriti z zdravnikom rengentolom ga poprosite za mnenje. Bo znal dobro pojasniti kako kaže. 
Ko boste dobila izvide vam priporočam, da vam osebni zdravnik izda napotnico za nevrokirurga na polikliniki Ljubljana z najvišjo stopnjo nujnosti, saj so čakalne dobe zelo dolge. Na podlagi izvidov, ki jih boste pridložila vas bo triažni zdravnik razvrstil k zdravniku nevrokirurgu. Tu izbire ni. 
Do takrat vam priporočam, da jemljete kakšno pritivnetno zdravilo ( Naklofen, Nalgesin), da lažje zdržite. Moj brat se je po akutni fazi, ko mu ni preostalo nič drugega odločil za fizioterapijo, ki je sicer sprostila bolečine, še vedno pa ostajajo močne bolečine in bo slej ko prej kandidat za poseg. Dejstvo je namreč, da trenutno operirajo le stanja, ki so nujna vse ostalo prelagajo in svetujejo fizioterapije in protibolečinske terapije.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

ibiza  

član od: 4.10.2005

sporočila: 688

14. sep 2021 19:49

Pozdravljena. 

Meni so super uredili na Jesenicah - Šimnovčeva kot sprejemna zdravnica in Silvester kot operater.

Z nujno napotnico zaradi izpada ahilovega rafleksa in neznosnih bolečin. 

Je bilo pa pred covidom, kako je sedaj, ne vem. 

peter

mačka27  

član od: 11.12.2012

sporočila: 79

15. sep 2021 4:54

Iz srca hvala vsakemu posebej za deljene neprecenljivih izkušnj...če nič ne poznaš... in vsekakor še vedno naprošam za mnenja, RES PA ponovno HVALA da ste si vzeli čas.

- Sem iz Jesenic- IZOGIBAJTE se dr.Silvestra...zadnje leto se govori IZJEMNO slabo glede strokovnosti...Pač že splošno velja med ljudmi ki so imeli z ortopedijo opravka da"KAMORKOLI-samo h Silvestru ne..."...vseeno mi je najbližje itn...kličem...mi prijazno okoli ovinka nekako...svetujejo isto... če komu to KARKOLI prav pride....

2. Sem na žalost že bila na fiziot.brezuspešno ... so me poslali do os.zdravnika...(jaz bi kar ponovno probala pa mogoč še kdaj...ker RES me odbija it h zdravnici....ker pol skoz neki narobe odkrijejo....pa vedno se zdi kot neverending story- pa drugač sploh nisem tak tip-rajši proč pogledam ko me kaj boli dokler me pač ne zlomi da ne morem s pojstle...pol itak numaš kj falit...bogpomagaj mamo vsi pač svoje muhe pa karakterje v teh nekaj petkih, ki pa včas niso ravno pametne...)

3. Hvala za nasvet glede rentgentologa na Mdt, Mb.

 

 

mačka27

Sporočilo je spremenil(a) mačka27 dne 15. sep 2021 04:58

Sporočilo je spremenil(a) mačka27 dne 15. sep 2021 05:08

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

15. sep 2021 9:29

Mačka27,

pišem ti iz svojih izkušenj in iz tega, kar sem v času terapij, obiskov pri zdravnikih in telovadb za hrbtenico izvrtala iz svojih terapevtov, sotrpink in sotrpinov (čeprav se je slednjih zelo malo pripravljenih vključiti v terapevtske telovadne skupine, pa prav te naredijo za tvoj hrbet največ). 

Če ortoped odsvetuje operacijo, to verjetno ni zaradi lenobe (navsezadje so za operacije tudi plačani), ampak ima za to dobre razloge. Hrbtenica ni nekaj, okoli česar bi kazalo kakor koli brkljati, razen če res - RES - ne gre drugače. In tudi tablet proti bolečinam si ne predpisuj sama, ker pri resnih težavah s hrbtom , ko ti kaj kje pritiska na živec, tako ali tako nič ne pomagajo, tudi najmočnejše brez recepta ne, ti pa na dolgi rok lahko resno okvarijo ledvice in še kaj. In s hrbtenico stvari vedno gredo na dolgi rok. Tudi s fizioterapijo. Ne pričakuj, da se bo kaj zgodilo na hitro, zato ne smeš obupati. Ne obremenjuj se s tem, kar prebereš, ker to velja za nekoga drugega ali za neka poprečja, za poprečnega človeka pa tako ali tako vemo, da ne obstaja. Ko je mene zagrabilo v vratu in so mi odpovedale roke, je trajalo pol leta resne fizioterapije (in zelo resnega ponavljanja vaj doma, vsak dan, večkrat na dan), da sem kolikor toliko lahko spet funkcionirala, in približno dve leti, da sem v nekem trenutku nenadoma ugotovila, da me pa ta hip pravzaprav čisto nikjer čisto nič ne boli. Od takrat gredo stvari malo gor pa spet malo dol, ampak se s tem da živeti. Mene je mrazilo, ko sem kje prebrala, da če bolečine ne izginejo po treh ali štirih tednih, po vsej verjetnosti ostanejo za vedno - meni je pa šlo tri mesece od slabega samo še na slabše in sem že videla svojo prihodnost zelo črno. Ko se lotiš fizioterapije, od enega do drugega obiska ne opaziš nobene razlike, pa tudi po enem mesecu ne kaj dosti. K sreči imam službo, kjer se da delo prilagoditi in kjer si lahko privoščim vsako uro za par minut vstati in narediti par vaj. In tudi imam srečo, da sem si lahko fizioterapije plačala, ker sicer bi čakala nanje pol leta, da sploh ne omenjam, kako zelo drugačne so fizioterapije na napotnico in javno blagajno od samoplačniških.  Tako da razumem, da je tvoja situacija lahko ta hip zelo težka, ker je že res, da je zdravje najbolj važno, ampak od nečesa je treba pa tudi živeti. 

Še par razlogov, zakaj tako zelo navijam za fizioterapevte. Tudi če greš na operacijo, kirurg ti bo sestavil kosti, fizioterapevt ti bo pa vrnil življenje. Poleg tega vedo in znajo kup stvari, ki mi pač ne vemo (začenši na primer s tem, koliko kosti,živcev in mišic sestavlja eno samo hrbtenično vretence - presneto veliko stvari, od katerih lahko vsaka posebej dela težave). Vedo, kaj lahko v svojem trenutnem stanju počneš in česa ne smeš. Z vajami za hrbtenico na lastno pest si lahko narediš več škode kot koristi, ker ne moreš vedeti, kaj v dani situaciji smeš in česa ne, kdaj lahko zaboli in moraš samo malo stisniti zobe, kdaj moraš pa takoj odnehati. Ko sem v svoji vnemi enkrat prišla k fizioterapevtu s knjigo z vajami za hrbtenico, da bi mi povedal, kaj od tega naj delam in česa ne, se je malo nakremžil, prelistal knjigo, in im potem rekel nekaj v smislu: gospa, te vaje bi vi morali delati pred desetimi leti, pa mogoče (MOGOČE!) zdaj ne bi bili tu. Vrzite kjigo stran, midva bova pa delala počasi, tako, da ne bo nobene škode (mogoče ni uporabil čisto teh besed, ampak ne bi zdaj o malenkostih). 

Skratka drži se in ne obupaj. Hrbtenica pač ni narejena za dolgo življenje na dveh nogah, tako da imaš sotrpinov še in še. Ne obupaj in ne odnehaj. Če le moreš, si poišči strokovno pomoč v mesecih, ko čakaš na zdravnike - najbolj na tem svetu je škoda izgubljenega časa. 

 

Sonja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

15. sep 2021 13:04

Sonja, jaz sicer nisem spraševala, a tvoji nasveti so tudi zame čisto zlato. Menim, da kaj tudi vem, ampak zdaj vidim, da bolj malo. Meni si pomagala, pa tudi me brcnila v rit, da se bom spravila k fizioterapevti. Veliko zdravja tebi in vsem, ki to berejo!

 

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti