3. jul 2018 15:42
Ker je poletje, je naše igranje malo zaspalo. Da malo razgibamo naše možgane, vam bom postavila naslednje vprašanje:
Kaj so naše babice običajno sejale na dan Sv. Pavla in Petra?
dan je takšen, kot si ga naredimo.
3. jul 2018 15:42
Ker je poletje, je naše igranje malo zaspalo. Da malo razgibamo naše možgane, vam bom postavila naslednje vprašanje:
Kaj so naše babice običajno sejale na dan Sv. Pavla in Petra?
dan je takšen, kot si ga naredimo.
3. jul 2018 19:17
Verjetno katerega od strniščnih posevkov, na primer repo.
lp, proxima
3. jul 2018 20:38
Ne gospodinje na Petrovo niso sejale strniščnih posevkov.
Dan je takšen, kot si ga naredimo.
4. jul 2018 11:15
Hm, na misel mi padeta črna redkev in zelje.
4. jul 2018 13:39
Po statem običaju so gospodinje to zelenjavo sejale na vrt za jesenski pridelek. Poznamo pa tudi poletni pridelek, kateri se seje okoli 1. maja..Namig uši.
4. jul 2018 14:25
Fižol
4. jul 2018 15:57
Dari je pravilno odgovorila. V naših krajih so gospodinje za Petrovo vedno sejale fižol, ki je dajal pridelek - slastni stročji fižol (kako je dober zabeljen ali v solati) še dolgo v jesen.
Dari lahko nadaljuješ.
Dan je takšen, kot si ga naredimo.
4. jul 2018 17:45
Nekoč velik praznik " furež" .
4. jul 2018 18:53
Furež ali koline![]()
![]()
ja nekoč je bil furež velik praznik na kmetih.Večer prej je moja mami skuhala ješprenj in riž,da je bilo pripravljeno,saj so se vedno delale krvavice.Ob zakolu nisem nikoli bila zraven,sem pa z veseljem vedno sodelovala pri ostalih opravilih.Nekako proti koncu prejšnega leta je bila hčerka s fantom na obisku pri stricu ,mojem bratu v Pišecah.Mi je doma potem povedala,da je naš tamlad prav čudno
gledal,ko ga je moj brat vprašal,če bosta prišla na furež.Niti sanjalo se mi ni na kaj so ga povabili![]()
![]()
![]()
4. jul 2018 19:16
Tako je.![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Zelenjavna mineštra

Cheesecake