Prenova kopalnice

MALČICA  

član od: 8.6.2006

sporočila: 451

tema odprta - 22. feb 2018 14:19 | ogledi: 6.591 | odgovori: 14

Lotevava se prenove kopalnice. Poleg tega, da je majhna in čudnih oblik, se še zgubiva v vsej tej ponudbi. Problem 1: imela bi tuš kabino, ki bi bila steklena s treh strani. Ta, ki jo je nama risala, je rekla, da to ni OK, ker je draga izvedba in veliko čiščenja, torej banja?. Problem 2: pralni stroj ja ali ne v kopalnico. Imam še spodaj prostor zanj, a potem sem skozi na stopnicah s škafi. Torej ali natlačeno kopalnico ali stopnice. Problem 3: barva ploščic, ali svetle ali lahko temnejše. vsaj po tleh. Prosim za ideje oziroma kako imate pri vas. 

Malčica

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

22. feb 2018 14:48

na vzorec ploščic vrzi malo smeti in boš videla, ali se opazi vsaka smet, al vsaka četrta . Ena moja sorodnica ima temno modre ploščice, druga temno oz. bordo rdeče. Obe sta si enotni, da nikoli več temnih ploščic, ker se menda pozna gor vsaka kapljica, če nimaš non stop cote v roki.

Pri nas je na voljo tuš in kad...vedno gremo v tuš kabino, Enako pri sinu, le da oni punčki umijejo v kadi, starša se pa tuširata. Na steklo se lahko nanese tud tak premaz, da kapljice vode hitreje odtekajo. Če bi jaz zdaj to urejala, bi imela tuš brez roba, kar pride zelo prav, če je kakšna bolezen pri hiši in moraš komu pomagat pri osebni higieni.

Pralni stroj smo vedno imeli v kopalnici, zdaj pa ne bo več tako in bom tudi kar naprej na stopnicah , kar pa niti ni tako slabo, dokler je človek zdrav in lahko hodi.

Ognjič

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

22. feb 2018 15:55

Tudi pri nas smo v prenovi celotnega spodnjega nadstropja, med drugim tudi kopalnice. Ker sva oba že upokojenca in se bova, če bo sreča mila, nekega dne preselila v spodnji štuk, gledava, da ne bo nikjer nobenih pragov, kadi ne bo, tuš kabine tudi ne, pač pa le zavesa, ki je entolk poceni, da jo zamenjaš vsake toliko in v enem kotu za zaveso namontiran stol, ki ga lahko vzdigneš ob steno. WC školjka in bide bosta v neposredni bližini. Sedaj gruntamo še, kako čimbolje urediti, da bomo lahko kužka kopali na primerni višini. Ploščice pa bodo definitivno svetle, ne vem pa še ali bodi sijajne ali mat. Aja - pralni in sušilni stroj ne bosta v kopalnici.

 

rrr

Sporočilo je spremenil(a) ribaracarak dne 22. feb 2018 15:56

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

22. feb 2018 17:00

Rrr, sijajne ploščice niso preveč primerne za tla, ker na njih dosti hitreje zdrsneš ko so mokre, če jih primerjaš z mat ploščicami. 

Moda barv se spreminja, zato nabavi nekaj, česar se ne boste naveličali (ali bo izgledalo noro) čez dve leti. Če izbereš dobro barvo, je zamenjava barv v kopalnici razmeroma poceni: pomisli na barvo sten, brisače, lončke (za vate, palčke za čiščenje ušes...), steklenička za milo ipd. 

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 22. feb 2018 17:01

MALČICA  

član od: 8.6.2006

sporočila: 451

23. feb 2018 7:42

Tudi midva se bova preselila v spodnje prostore ribaracarak, ampak šele čez veliko nekaj let. Tam pa bo tuš in pralni stroj. Za zdaj pa se bolj nagibam h kadi in tušu notri. Bova videla, zdaj sva naročila okna.

 

lp

Malčica

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

23. feb 2018 8:45

Prejšnjo kopalnico sem imela v beš odtenku. Talne so bile mat in moram reči, da je kopalnica vedno delovala čisto. Sedaj pa imam stene mat beš, tla pa mat temnejša in nisem čisto nič zadovoljna, saj se vsaka smet, pikica vode pozna. 

Če bi lahko izbirala, bi imela pralni in sušilni stroj drugje, da bi bila kopalnica bolj udobna. Imamo tuš, se pa ne bi branila kadi, če bi dovoljeval prostor. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

the tina  

član od: 5.10.2013

sporočila: 302

23. feb 2018 10:20

Tukaj na finskem so po večini tuši narejeni tako, da je okrog tuša samo zavesa in to je to. Tla so gladka, a nedrseča in malenkost nagnjena, da se voda zbira v odtok. Tuš kabine ali česa podobnega sploh ni, ampak se ista tla nadaljujejo po celi kopalnici. Zraven tuša je obvezno brisalka, taka kot recimo za okna pomivat, samo z dolgim ročajem, da se ni treba sklanjat. Po tuširanju se vodo podrsa v odtok, kar odlično funkcionira, saj so tla potem 95 % suha. Spotoma se tla še pomijejo, tako da je konec tedna čiščenje kopalnice še bolj hitro. Takega sistema v Sloveniji še nisem zasledila, ampak mi je res tako pri srcu da upam, da bom nekoč to uspela aplicirati v lastnem stanovanju. Nobenih vogalov okrog tuša, kjer bi se nabiral prah in umazanija, skoraj nobene fuge in nobene tuš kabine, kjer bi se nabiral vodni kamen. Zaveso pa dam kar v pralni stroj vsake toliko časa, da je ni potrebno tako pogosto menjat.

the tina

Sporočilo je spremenil(a) the tina dne 23. feb 2018 10:23

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

23. feb 2018 10:27

Imeli smo tuš kabino z dvema steklenima stenama.  Zaradi problematičnega čiščenja (ne toliko površine, kot kotov in robov pri obrobah) smo jo zamenjali z zaveso. Kot pravi rrr, jo vsake toliko časa zamenjaš, pa je.  Malo bolj pazljiv je pa treba pri obračanju pod tušem. Če je prekratka, jo hitro odrineš čez rob in teče voda na ploščice, če je predolga, maši odtok.  Če ne bi bilo zaradi čiščenja, bi imela raje stene. Pri ploščicah smo pa imeli izredno srečo. So polmat, ne drsijo, vzorec pa videz svetlega marmorja  z rahlo nakazanimi lisami v več pastelnih barvah. Enake po tleh in stenah.   Večje packe se sicer še vedno vidijo, lasje in smeti  se pa mimogrede skrijejo v vzorcu. 

 

Nekaj podobnega kot tole a na svetlejši podlagi:

Cila

Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 23. feb 2018 10:32

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

23. feb 2018 11:20

najbrž ni nasvet, bolj mnenje: v banji lahko počneš vse, kar sicer lahko tudi v tuš kabini, obratno pa ne. Razmisli torej. Razen, če nimate v družini koga, ki ne more zlesti v banjo, potem seveda ni kaj razmišljati. Dobijo se tudi polkrožne kabine, če jo postaviš v kot.  

Glede ploščic: vzorci in barve so resnično stvar okusa. Vsekakor pa bi se jaz odločila za mat ploščice vsaj na tleh. In tudi vsaj po tleh temne fuge. 

Sonja

svenska  

član od: 7.11.2008

sporočila: 337

23. feb 2018 14:31

Malcica mi smo par let nazaj ob selitvi v hiso obnovili dve kopalnici, eno manjso in eno vecjo. 

Prilagam izrise in za veliko tudi slike kako je videti v koncni izvedbi. Po tleh so temno rjave ploscice, meni je bilo tako vsec in to je ze tretja kopalnica s temnimi talnimi ploscicami. Ce redno cistis, ni panike. Pralnico imamo posebej, kar se mi tudi zdi super, seveda ce je moznost za kaj takega. 

svenska

Sporočilo je spremenil(a) svenska dne 23. feb 2018 14:41

Sporočilo je spremenil(a) svenska dne 23. feb 2018 14:42

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

24. feb 2018 18:01

Imamo kad in tuš kabino v kopalnici, a se bom ob prenovi kadi odrekla, ker je sploh ne uporabljamo (razen za odlaganje vedra med čiščenjem, pa jaz si glavo perem nad kadjo ...). Pralni stroj smo odstranili iz kopalnice takoj, ko smo prenehali prati plenice (ja, toliko let že imam, da smo še prali plenice iz blaga, haha), čeprav je prostora dovolj in ne bi bila natlačena. Ampak ker imamo možnost, da je stroj drugje, sem joz veseljem izrabila in tako je kopalnica zgolj kopalnica. Stroj je v kletnih prostorih, kjer pozimi perilo tudi sušimo.

Kako urediti kopalnico je odvisno od tlorisa in mer, ploščice pa stavr okusa. Sama sem bolj za klasiko oziroma ne za hipermoderne ploščice in obrobe, ker nisem pri volji, da bi kopalnico preurejala glede na trenutno modo. Tudi intenzovnih barv ne maram preveč, ker se takih reči hitro naveličam (zato recimo ne bi imela rdeče ali vijolične ali temno zelene kuhinje, in tudi ne takšnih plošcic v kopalnici).  A to je stvar okusa. 

Sicer ti pa v 3D izrišejo kopanico v vsaki trgovini, v kateri pokažeš interes za nakup vsega, kar potrebuješ. 

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti