Ohcet

dvorana  

član od: 27.5.2015

sporočila: 293

2. feb 2018 15:12

Dejte no,imam prijateljico,ki prodaja na tržnici,tudi piškote,kruh in vse mogoče,Ker enkrat ni napisala računa,je dobila kazen zanjo zelo veliko.Obupana do konca,lansko leto ji je umrl še mož malo čez 6o let star,ona vse življenje na kmetiji,vstajala ob 2 ponoči in pekla kruh .Ima pa pet otrok,hvala bogu.,vsi delajo in poskrbijo zanjo.Zato mi ne govorite o inšpekciji.Kam drugam naj pogledajo,pa ne upajo.

dvorana

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

2. feb 2018 15:19

Cila je napisal/a:

K sreči nenci tule ni javno napisala , da peče in ponuja piškote? 

Cila

Mogoče je poslala informacijo, kam se gospa lahko obrne

 

Res je, inšekcija se spravlja na pridne roke, tam, kjer se kradejo velike vsote, pa kdo ve, mogoče še sami vzamejo del od te pogače.

NutellomAnka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

2. feb 2018 15:31

No, če že govorimo o tem: ne kam drugam naj gledajo, ampak posvod, tako bi bilo prav, tako bi moralo biti. Ker to, da nekdo drug krade, meni še ne daje pravice (niti moralne), da kradem tudi jaz. Ni tako?

rimljanka

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

2. feb 2018 15:46

Res je Rimljanka, dvojna morala gre tudi meni na živce :(  vse bi imeli od države: zdravstvo, otroško vartstvo, socialno pomoč, urejene ceste in vso ostalo infratsrukturo ampak zanjo pa ne bi nihče nič dal :( bolj ko se goljufa pri davkih in ostalih dajatvah bolj se nekaterim zdi super, ja, nategniti državo to je pa res eno fajn dejanje :( katasrofa :(

 

hedonist

dvorana  

član od: 27.5.2015

sporočila: 293

2. feb 2018 15:51

Ja bejžte no.Saj plačujemo z a zdravstvo.socialno varstvo,ceste pa je vse en obup.kdo krade,navadni ljudje ne,tisti z velikimi usti in denarji pa.

dvorana

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

2. feb 2018 17:25

Stvar perspektive. Meni se ne zdi vse en obup, sploh ne. Imam pač še pol v kozarcu vina, nimam napol praznega. Da navadni ljudje ne kradejo, je pa mit. Povsod, "med navadnimi" (ki pač morda nimajo prilike ukrasti kaj večjega) do "tistih z velikimi usti in denarji", če te citiram, dvorana, so precej enako posejani tisti, ki kradejo in tisti, ki ne.

Natanko tako, kot s slabimi in dobrimi novicami, enako jih je, le slabe nam servirajo na vsakem koraku, za dobre je pa med onimi, ki servirajo (in. žal, med mnogimi, ki bi jih lahko bili deležni), bolj malo zanimanja. Tako je videti, da je vse slabo. Jamranje je, žal, šport mnogih (sploh tistih, ki jim ne bi bilo treba jamrati, oni, upravičeni, so najbolj pogosto tiho).

rimljanka

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

2. feb 2018 21:03

Lačen sitemu nikoli ne bo dorasel.Sprašujem se, kdo si spoh upa stavkati v naši domovini? Na tisoče, stotisoče ljudi v državnem sektorju, ljudi, ki so plačani iz našega davkoplačevalskega denarja; vem, tudi med vami vas je mnogo, ki se vam godi krivica tako, kot nam........upokojenim, brezloselnim ( ne po svoji krivdi ), zaposlenim v gospodarstvu, ki smo tiho, ker upamo, da nam bo nekoč bolje. Stavkate, ker veste, da vam bo uspelo, ampak za višjo plačo je treba dati nekaj več, vložiti je treba sposobnost, znanje in dobre rezultate.......ni vse slabo, je pa fajn, če je ogledalo kdaj spucano, naj mi nekateri oprostijo, če pa ne, pa tud čist nič hudega 

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš."

cvetkavogrin  

član od: 12.4.2017

sporočila: 3

4. feb 2018 19:17

Saj ne morem verjet. Nimam namena nikomur delati sivih las. Ne vam,ki vas skrbi siva ekonomija, sploh pa ne tistim, ki bi mi morebiti lahko kakorkoli pomagale. Hvala za vse vaše odgovore.

Cvetka

cvetkavogrin

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

4. feb 2018 22:05

Babka, iz tvojega zapisa razberem, da hočem večjo plačo oz. nekaj od tistega, kar so mi pred leti vzeli, čeprav v službi  ne počnem: "vložiti je treba sposobnost, znanje in dobre rezultate......."

Mimogrede, ta stavek nima ne repa ne glave... V kaj naj bi "vložili sposobnost, znanje in dobre rezultate"??

Torej, pred več kot 10 leti, ko smo tudi mi reševali gospodarstvo z dvakratnim nižanjem plač (8% in še nadaljnjih 5%),z znižanjem dnevnic, zamrznitvijo napredovanj in še s čem,  si veselo ploskala, s figo v žepu, da nam bo to vrnjeno, ko bo gospodarska rast....itd. Ker pač ves javni sektor samo sedi na hrbtnem podaljšku in molze gospodarstvo, po tvoje?  In ker so plačani iz davkoplačevalskega denarja, po tvoje, si ne zaslužijo nič, pa tudi davkov ne plačujemo? Bi morali torej delati zastonj? Vse skupaj strpati v en koš... bi te poslala v razred za 1 leto, ali na intenzivno v bolnico in še kam,  da bi občutila vso ležernost javnega sektorja,

Nekaj povprek nakladati je enostavno, dobro bi pa bilo se malo pozanimati, kdo kaj hoče in kaj mu je bilo odvzeto, kakšno izobrazbo ima ipd.

Babka, moj partner ima minimalca, moja pokojna mama je po  svojih 35 letih in očetovih 40 delone dobe imela skupno penzijo 450€, moji otroci niso imeli otr. dodatkov, ne štipendij nobenih drugih socialnih ugodnosti, ni mi pripadalo soc. stanovanje kot samohranilki itd. Kdo torej dobi davkoplačevalski denar? - jaz svojega zaslužim!!!

marjja

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

4. feb 2018 22:07

Ge. Cvetki  (in moderatorju) se opravičujem, ker smetim, ampak me popade sveta jeza ob takih nebulozah in posploševanjih.

marjja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti