Kuhinjske stene-barva

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

23. okt 2017 4:40

Jaz bi na tvojem mestu naredila slendje: vsemi barvo, ki jo imaš na steni za štedilniom in najdi odrenek, ki je temnejši od te barve. V trgovini si enostavno sposodiš barvni katalog (jaz sem ga kupila, ker sem kar naprej nekaj pleskala, mislim, sama pleakam, dragi pa pripravi stene, da so brezhibne). Kupiš po pol litra barve v dveh ali treh odtenkih, en čopič in preizkusiš na steni, kaj ti bolj odgovarja. Simple ko pasulj, če se ne znaš določit ali si predstavljati v prvo, kako bo izgledalo.

Bele barve so prijazne samo v belih srajcah, mikicah ipd. Na stenah...brrrr. Pa brez zamere. 

Vanja

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

23. okt 2017 6:53

dkranjc24: samo na svoje počutje se oziraj. Naj bodo barve še tako čudne ali posebne ali dolgočasne, če se ti v njih dobro počutiš, je to to.  Ljudje imamo tako različne okuse in nagnjenja glede barv, da ti ne more svetovati nihče drug. Razen morda kak strokovnjak, ki se ukvarja s psihologijo barv. Laiki pa prav gotovo ne.  Jaz osebno bi se v barvah, kot jih imaš ti v svoji kuhinji, slabo počutila, ker rabim močnejše poudarke in kontraste. Nekateri bi pa nad mojo belo-temnorjavo kombinacijo zavijali oči.  Tudi je razlika, ali živiš v mestu v betonskem naselju, ali sredi narave, kjer prenekatera barva deluje preveč umetno.  Vtipkaj v iskalnik "Psihologija barv v prostoru", mogoče ti bo kateri od člankov kaj v pomoč. 

Cila

Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 23. okt 2017 06:55

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

23. okt 2017 7:48

Poznam tvojo cincanje,  kako spremeniti barvo. Takšna sem tudi sama. Tudi jaz imam rada zeleno, vendar bolj nežne, pastelne barve. Moja kuhinja je vanilija barve in stene v nežni barvi olive. Tvoja kuhinja ni preveč močne barve in ji tako močna barva stene po mojem okusu, ki pa seveda ni tvoj, ne pristaja preveč.

Meni se zdi, da bi rad poskusil belo barvo in bi rad od nas blagoslov, da to tudi storiš. Glej tudi bela ima razne oddtenke. Lahko poskusiš s metanasto, malce krem itd. Če ti ne bo všeč, kaj pa je problem prepleskati belo v kakšno drugo, še zlasti, ker imaš očitno samo del stene v barvi. To lahko storiš kasneje kar sam. Belo lahko popestriš še s kakšnimi tapetami itd. Meni se zdi, da bo ob svetlejši barvi tvoja kuhinja prišla bolj do izraza.

Še enkrat, to je samo moj okus, tvoj je pa tvoj in sam se boš moral odločiti. 

kara

dkrajnc24  

član od: 28.3.2012

sporočila: 248

23. okt 2017 11:37

Hvala tudi tokrat za vse odgovore, res ste super k takole pomagate. 

Bom naredil po občutku pa kar bo,bo oziroma prvo bodo šle vse stene tako ali tako na belo bravo, potem pa bo prišel mojster z tistim katalogom barv in bom izbral, vse bol pa se nagibam glede na to, da imam mizo zeleno,tudi zavese..k barvi sivke, ta kombinacija bi po moje bila odlična z kuhinjskim elementim sive barve in podnom, ki je bolj svetle barve 

hvala še enkrat, vsekakor pa pokažem sliko končno, kako bo prišel izgled :) 

srečno 

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti