Katero pečico kupiti

Doban  

član od: 24.8.2004

sporočila: 238

26. sep 2017 18:38

Kot že rečeno, jaz rada vzamem isto blagovno znamko za določen aparat, ker tako najhitreje osvojim delovanje. Glede na dotedanjo uporabo vem kaj želim in uporabljam, vedno pa so tudi nove, izboljšane funkcije. Kakšnih večjih težav do sedaj nisem imela, sem pa sedaj ugotovila, da uporabljam 2 znamki:

hladilnik z zamrzovalnim delom (10 let), pomivalni stroj (8 let), mikrovalovka (8 let), pečica (sedaj nova, prešnja 8 let) = Gorenje

indukcijska SK plošča (8 let) ter pralno-sušilni stroj (14 let) = Elektrolux

Pred 8 leti smo se selili v hišo in smo kupili novo kuhinjo. Je pa pralno sušilni stroj presegel napovedi vseh serviserjev, ki tovrstno kombinacijo močno odstvetujejo, meni pa je v bloku odlično funkcioniral in še vedno dela. Se pa sušenje res uporablja le v zimskem času kot rezerven scenarij.

Kot slišim od kolegic nobena znamka aparatov ni brezhibna, tudi najdražje ne.

Zato pa imamo toliko izbire na voljo, da se vsak lahko odloči po svoje 

Simona

Doban  

član od: 24.8.2004

sporočila: 238

26. sep 2017 18:44

Še odgovor glede pirolize: jaz sem se po oklevanju in iskanju mnenj odločila, da vzamem model s to funkcijo. V 2 mesecih redne uporabe pečica še ni bila zelo umazana oz. so se pripravljale jedi, kjer ni špricalo po pečici, zato ti ne morem povedati svoje izkušnje.

Simona

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

26. sep 2017 21:22

Mi smo s pomivalcem Miele imeli takšne nevšečnosti in še smolo s serviserjem, da ta znamka vsaj za ta tip aparata nikdar več ne pride v poštev. 

Hočem reči, da tudi zelo zveneče ime in temu priemrno visoka cena vselej ne jamči delovanja brez težav.

Pralni stroji so bili vedno Gorenjevi in bodo to tudi v prihodnje, hladilnik vprašanje, ker nimajo takšnega, kot ga iščem (s posebnim predalom na sredini, med zamrzovalnim delom in zgornjim hladinikom). Za štedilnik pečico še ne vem, a bo gotovo v ožjem izboru. Ker jih imam te znamke tudi doslej, vseh 32 let, kar sem v svoji kuhinji, in nimam ene same pripombe. 

Tašča in svakinja sta imeli tudi stroje candy in še nekatrh drugih znamk, v glavnem solidno delovanje.

Meni je odlično deloval pomivalec Whirlpool, zdaj pa Bosch. Prvi moj pomivlaec je bil pa Bauknecht (izdelam v Črni gori, haha, v Obodu) in je brezhibno delal nič več in nič manj kot 18 let (vem zato, ker je crknil točno na sinov 18. rojstni dan, kupljen pa je bil sicer tri leta pred njegovim rojstvom, a ni bil v uporabi). 

mamamia

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12637

26. sep 2017 22:50

hladilnik vprašanje, ker nimajo takšnega, kot ga iščem (s posebnim predalom na sredini, med zamrzovalnim delom in zgornjim hladinikom).

 

O, za takšen hladilnik pa še nisem slišala, Mamamia, imaš mogoče kakšno sliko, zaradi radovednosti me res zanima, kako zgleda, hvala

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15147

27. sep 2017 7:54

Jaz pa sem mogoče ena redkih, ki imam smolo z aparati. 

Pri Gorenje hladilniku z zamrzovalnikom so mi pri menjavi ležaja vrat po mesecu dni vrata padla v naročje.... Pri Samsung pralnemu stroju a++ so pozabili odstraniti varovala bobna in je pri prvemu pranju poskakal v nebo in so šli amortizerji.Itd ogrodje kasneje ni zdržalo obratov.. Po 5 letih je bil za odpad.

Pečica Gorenje a++ , vrata od pečice so se snela! Pri uporabi se segrevajo stene omare.

Steklokeramična plošča Gorenje 3x počila ob udarcih! 

Pomivalni stroj Gorenje- po nekaj letih zelo glasna črpalka in kasneje resna okvara.

Sušilni stroj Brandt - katastrofa- po dveh letih garancije vse sorte okvar, zadnja precej velika, ko ugotovimo, da je šla firma v stečaj

Lg hladilnik z zamrzovalnikom no frost - po 8 mesecih odpove kadotna cev in se je odtalila vsa vsebina zamrzovalnika.

Na dopustu sem uporabljala pečico Beko. Zelo zadovoljna z njo. Digitalni prikaz segrevanja temperature, hitro se je segrela, timer pečenja. Sem pa tudi videla pečico od Ikee, izdeluje jo Elektrolux, ima vodila, da se pekač izvleče, kar je zelo praktično pri uporabi. 

 

 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

27. sep 2017 9:17

Zase lahko rečem, da sem zadovoljna z vsemi Gorenjevimi aparati, RAZEN s pečico. S temi pa cela naša družina nima sreče, pa najsi bo vgradna pečica ali kombinirani štedilnik in to že več genracij - nikoli ne veš, kako se bo izteklo. Enkrat slabo (ali sploh ne) greje spodaj, enkrat zgoraj, enkrat bolj greje na eni strani, enkrat na drugi, skratka, naslednja zanesljivo ne bo Gorenje. 

Sonja

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

27. sep 2017 10:09

Trixi je napisal/a:

... Steklokeramična plošča Gorenje 3x počila ob udarcih! ...

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

 Trixi, dobra!!!  

Da ostanem v temi; mnenj o pečicah je toliko kot uporabnikov, zato si s tem ne boš kaj dosti pomagala. Vem, ker sem bila ne dolgo nazaj na tej točki. Meni osebno je bila pomembna ventilacija, piroliza in pa timer za izklop, kolegica pa prisega na timer, ki omogoča tudi vklop z zamikom. Nekomu je sonda za meso neobhodno potrebna, meni je nepotrebna navlaka tako kot posebni programi za peko piščanca ali krače... Imam tole; z njo sem izredno zadovoljna, ker v treh nivojih na ventilaciji speče kekse enakomerno, prav tako hkrati dva velika hlebca kruha...pa ti s tem najbrž nisem veliko pomagala. Sem se pa pohvalila, da pečem piškote in kruh

Z znamkami je pa tako; sosed je špediter in že večkrat je peljal gole pomivalne stroje iz Gorenja v Bosch, kjer so jih oblekli v svoje oblekce. Kar se znamk tiče je zame fajn, če je dobra servisna mreža, ostalo pa je mednarodna mineštra komponent.

Jaz sem si, ko sem bila v fazi nakupa, napisala, kaj želim od pečice in iskala po specifikacijah. Veliko spletnih strani ima možnost primerjave izdelkov. Po mojih izkušnjah se na tak način lažje odločiš kot na podlagi mnenj kuharic, kjer vsaka svojo kuhalnico hvali (kot berač malho).

Pa uspešen nakup ti želim

V.

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12637

27. sep 2017 12:49

  Trixi, tudi moja pečica ima vodilo, da se izvleče pekač-Gorenjeva , stara 12 let. Kar se tiče pa plošče, joj, tudi meni se je po nekaj mesecih pripetila nesreča-čistila sem omare in mi je padel na ploščo kozarček od začimb, seveda mi je malo počila na strani, se skoraj ne vidi, tako, da mi je ni bilo treba zamenjati, zato sem sedaj res zelo, zelo previdna .

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

branka.mahnic  

član od: 23.7.2008

sporočila: 1157

27. sep 2017 14:49

Vodila za izvleko mreže se dajo dokupit in montirat naknadno, če jih ni.

branka

milja44  

član od: 2.1.2014

sporočila: 152

27. sep 2017 16:31

 Kumči61, sigurno je že padla odločitev, če še ni ti toplo priporočam, da se odločiš na podlagi ZPS- Zveze potrošnikov Slovenije testov. Tu imaš stokovno oceno vseh pečič na našem tržišču in verjemi to je najpametneša in najlažja odločitev za pravilen nakup. Jaz sem zelo zadovoljna. Saj veš kajo je z nasveti znancev, da pač vsak berač svojo malho hvali

Pa še to, če nisi član ZPS in nimaš revije, jo lahko prelistaš v knjižnici. Pa uspešen nakup.!

milja44

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti