Kavbojke

dočka  

član od: 23.12.2012

sporočila: 556

1. okt 2017 12:53

 

Danes sem bila prvič v OSV. Popolno razočaranje. Vogele je prodajal še kar kvalitetne stvari, OVS pa se sploh niti glede izdelave oblačil in  ne kvalitete tkanin ne more primerjati s Vogele. Pravi italijanski manjvredni škart. Katastrofa !!!!! Jaz sem bila popolnoma razočarana,  in. Zanima me, kakšno  je vaše mnenje o tej trgovini ?  

 

dočka

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

1. okt 2017 13:15

Se mi zdi, da se bomo jabolka, hruške in michelini kmalu spet hodili oblačit v Avstrijo. 

Sonja

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

1. okt 2017 16:15

Čudno. Trgovci takoj pograbijo vsako neumnost v želji po večjem zaslužku. Na čedalje množićnejšo okroglo populacijo pa kar pozabijo.  Sploh na tiste ki smo poleg tega še izpod metra petinšestedeset. Niti šivilje,  ki šivajo za prosto prodajo, se ne znajo potruditi v to smer.  Zanimivo, sem pa na kitajski stojnici pred časom dobila hlače, kot bi bile narejene posebej zame in povrh še iz dokaj kvalitetnega blaga.    

Cila

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

1. okt 2017 22:06

limnol je napisal/a:

Se mi zdi, da se bomo jabolka, hruške in michelini kmalu spet hodili oblačit v Avstrijo. 

Sonja

 Sem z 42 do 44 prilezla na 44 do 46. Ampak v C&A najdem veliko tega, letos sem si od zime do zdaj, torej zgodnje jeseni, popolnma obnovila garderobo. Nazadnje sem si kupila super udobne kavbojke, kroj kot mi ustreza, material odličen, udobne. Imam še dvojne modre, ene drap in ene črne, za jesenski in zimski čas. Zgonji deli prav tako njihovi, krajše jope z zadrgo, različne barve (modro-belo z malo črnega, rjavkasto-belo-temno rjavi toni). Pa še ene krasne letne bele sem si bila kupila, z malo elstana. Idealne za na pot.

Meni letos pač ustreza veliko tega, kar so imeli v MB trgovni na izbiro. Je pa v MB še ena trgovina za ženske od 44 številke naprej, in imaji lepe, mladostne, moderne obleke. Je pa res, da ima vsaka od nas svoj okus in če jaz kaj najdem nekje kaj primernega, ni nujno, da bo še katera. 

Zelo redko pa tam najdem primerno bluzo ali kakšno majico.

mamamia

Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 1. okt 2017 22:07

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

2. okt 2017 5:26

Tudi sama se ubadam s temi problemi - res je da sem v zadnjih letih pristala na kar nekaj nižji konfekcijski številki in sedaj vseeno kar nekaj kupim lahko tudi v normalni trgovini, pa vseeno. V trgovini Vogele sem tudi jaz večkrat kaj kupila - sploh hlače - od klasičnih, do elastičnih - super se nosijo, za mojo jabočasto postavo kot narejene in zelo mi je žal, da njihove trgovine ni več, čeprav se mi je zdelo, da zadnje čase ni imela več tako meni ustrezne izbire kot prej (pa sem bila v večih njihovih trgovinah po Sloveniji). Druga trgovina, ki ima zame primerno modo je C&A, tam tudi rada kaj kupim, čeprav se mi zdi, da je njihova kvaliteta na splošno na nekoliko nižjem rangu kot od Vogele, pa vseeno - da se dobiti tudi kvalitetne stvari, ki jih nosim že leta. O trgovini OVS ne bi govorila - še nikoli nisem nič kupila, ker se mi ne zdi nič primerno in vredno denarja. Ko sem zadnjič pri njih ogledovala tako prehodno bundo, se zanjo nisem mogla odločiti, čeprav mi je bila všeč, pa tudi cena ni bila niti tako majhna. Včasih kaj kupim tudi v NKD, tudi v KIK-u, pa Mani in še kje, kjer pač kaj dobim zase primernega, tako po kvaliteti, kot tudi po primernosti. Kavbojke, edine, ki jih imam in sem jih po dolgem iskanju kupila (temna barva, ne preveč lisaste in sprane,ne ravno legice, bolj klasične)  pa sem pred kakšnima dvema letoma kupila v KIK-u in se odlično držijo, pa še cena je bila ugodna. Skozi vsa leta sem se naučila, kaj kje kupiti - od spodnjega perila za moža in sina,nogavic,  majic, kavbojk, hišnega tekstila.... Sem pa prišla do spoznanja, da sedaj pogledam po večih trgovinah in ne le takrat ko kaj krvavo potrebujem. So seznone, ko si kupim več strvari in sezone, ko ne kupim praktično nič - v teh trgovinah je namreč tako,da ko je je in ko ni, pač ni ter blago pride in gre, ni nekega stalnega asortimana, zato se splača večkrat pogledati. Po mojih izkušnjah se splača imeti kakšne boljše hlače, jopico in bundo, prehodni plašč in zimski plašč, nekoliko boljše kvalitete, ker se to nosi pač dalj časa in da je primerno vsem priložnostim - ostalo pa - pride in gre. Za kakšen boljši kos ženske garderobe pa bo treba k šivilji, vendar pa je to že druga zgodba (material, šivilja....)

Lep dan še naprej.

tedyka

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

3. okt 2017 18:14

Vogele je imel zelo solidne izdelke, dosti boljše kot OVS, ki ga poznam še iz Italije. Sem šla sama pogledat kolekcijo, predvsem za sina, pa nisem nič kupila. Tudi zase ne, mož, ki je prej kupoval hlače v Vogele, pa je sedaj našel bolj primerne v C&A. Je pa v OVS kids  za otroke bistveno boljša izbira, kot sami novi OVS. 

Zase sem kar nekaj primernega našla na razprodajah v Sportina outletu, nekaj tudi v drugih trgovinah. Še najbolj pa sem zadovoljna z nakupovanjem v trgovskemu centru zrave Ikee v Italiji ( Villesse), kjer so cene bistveno nižje kot pri nas, izbor pa prekrasen. Vedno se kaj najde. 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

3. okt 2017 18:36

Vendelina jr. je napisal/a:

Za lepe velike številke je Punt Roma.... potem pa žal dolgo časa nič. V Lj. je v Emporiumu in imajo kvalitetne stvari.

https://www.puntroma.com/GLOBAL/en/GARMENTS/TROUSERS/L

Vendelina jr.

 Punta Romo vedno prečešem, ampak težko kaj najdem. Večina linij mi po kroju ne ustreza, najdem pa  kakšno bluzo ali majico. Stvari so mi zelo všeč, a ko dam kaj nase sem nekaj, kar nisem. Če bi mi stvari "pasale" bi to bila moja prva izbira. Najde pa tam moja tašča vse, kar potrebuje. Grrrr

mamamia

limonca26  

član od: 23.7.2006

sporočila: 304

4. okt 2017 13:34

Tudi moja postava ni po standardih. Vedno sem trpela, ko je bilo treba kupiti nove hlače, kavbojke.

V Modiani sem začela kupovati Gerry Weber hlače in res, izgledam dobro. Cena je nekoliko višja, vendar se splača.

limonca26

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti