Brezplačno oddam vrt za letošnjo sezono
22. nov 2018 13:04
Solate ne kupim od maja do decembra)letos sploh= in že to je dovolj,da veš kAJ poješ.Zgodnji krompir smo imeli celo poletje,peteršilj i korenček pa bolj tako.Nerata ravno vse.Aja,pa stročji fižol.
kozamurnik
sporočila: 2311
22. nov 2018 15:55
Da se vrtnarjenje ekonomsko ne splaca, vemo vsi. O razliki in kvaliteti domace zalenjave v primerjavi s kupljeno, tudi.
Se pa strinjam z rimljanko, da takih tem ne bere ravno veliko ljudi, ali pa se prezre. Ampak zdaj ko smo jo vzeli iz naftalina, se bo kak novopecen upokojenec / brezposeln/ morda opogumil.
Ce bi videli mojo mami pred leti, urejeno do onemoglosti...z dolgimi, temno rdecimi lakiranimi nohti...
. bi se strinjali z mano, da ni nic nemogoce in da clovek se vse zivljenje uci.Razen tistih, ki vedo vse.![]()
Sporočilo je spremenil(a) kozamurnik dne 22. nov 2018 15:56
24. nov 2018 7:24
Iz izkušenj se učim, katero zelenjavo se splača gojiti na vrtu in s katero je najmanj dela. Začimbnice so ves čas na robu grede, ostalo kolobarim, a izbiram katere rastline imajo rade sonce, katere ne, katere je treba več zalivati, katere manj.
Pa katere so uporabne za shranjevanje. Na primer fižol: visoki mi dela senco tam, kjer to želim, stročji je uporaben svež in zamrznjen, vložen, - če ga je preveč, ga pustim v zrnje, ki ga imamo radi še mladega s čežano, dozorelo zrnje lahko zelo enostavno shranim.
Pa ne rata mi vedno vse, tu je še vreme, pa sosedov voluhar, ki prihaja občasno z družino na obisk. Sosed svojo parcelo samo 3x na leto pokosi, takrat dobim obvezno podzemne obiske. ![]()
![]()
Znanec je lepo vzdrževano gredo odstopil prijatelju iz bloka za eno leto, ko je bil odsoten. Oba sta bila razočarana. Prijatelj, ker je z vrtom veliko,dela, znanec, ki je dobil nazaj zapleveljeno gredo. Pač prijatelj prej ni imel nobenega drugega znanja o obdelovanju vrta. Ne vem, kaj je sadil, a verjetno bolj zahtevne rastline. Saj se je trudi, kot so povedali, a je obupal.
Ni vsak za vse, enim pač kaj drugega bolj uspe.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Svaljki v curry omaki z ohrovtom

Bujta repa