Sirup iz bezgovih jagod

Pred leti sem ga naredila, vendar ne vem več po katerem receptu. Vem samo to, da brez sokovnika (ker ga nimam) in podobno kot borovničev sok. Da je bilo namočeno in pokrito z gazo in podobno. Bil je super dober, pa še zelo veliko vitaminov ima. Tudi sicer je bezeg zelo zdrav.

Ima kdo preizkušen recept? Hvala.

Jaz sem ga skuhala na sokovnik, za mešat z vodo, pa je bil premočnega okusa in ga ni nihče hotel piti. Lahko pa ga skuhaš v teranu, kot borovničke in je zelo dober. Bezeg ima zelo veliko tanina. Lep pozdrav, Klavdija
Klavdija, kaj rata iz bezgovih jagod, kuhanih v teranu? Liker ali sok? Ali mi lahko opišeš postopek? Mimika
40 bezgovih kobulov-cvetov,2 limoni 5 dk citronske kisline ,1kg sladkorja ,košček ingverja(lahko tudi izpustiš) .Limoni operemo in skrtačimo z vroči vodi kateri smo dodali ščepec sode bikarbone,ju narežemo na tanke rozine.Bezgovim kobulom odrežemo debela stebla .V loncu zmešamo bezgove cvete limono ,ingver ,citronsko kislino in 2 l vode -pustimo stati 24 ur-precedimo skoz ikrpo ,primešamo sladkor in zavremo. Vročega nalijemo včiste steklenice in zapremo .PIJEMO ga razredčenega z mrzlo vodo,dodamo ga ledenemu čaju ,ali penečemu se vinu . SONČEN POZDRAV
Prekmurka, zdravo! A resno misliš 5 dkg citronske kisline in še 2 limoni povrhu? A ni to preveč kisline za 2l vode? lp ZIMA
ja ,resno mislim -imamo rajši bolj kiselkastega -sicer pa lahko izpustiš kakšno deko, ali jo pa daš po ukusu . Marta
Samo to je bilo za cvetje, kaj pa jagode? lp, lidka
Mimika recept ti napišem jutri. Iz tega pa rata teranov liker oz bezgov liker. LP, Klavdija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti