Izpit za zavarovalnega zastopnika

bisagolf  

član od: 16.11.2008

sporočila: 135

tema odprta - 20. okt 2015 17:53 | ogledi: 10.316 | odgovori: 4

Pozdravljeni

Potrebujem pomoč oz. informacije kdo je v kratkem opravljal izpit za zavarovalnega zastopnika. Zanima me kako je izgledal pisni in ustni izpit, kakšna vprašanja so bila, kakšni primeri so bili na ustnem izpitu, kakšna je komisija...čisto vsaka informacija bi mi bila dobrodošla, saj se bom poskušala učiti čisto sama. Učbenike sem si naročila rabila pa bi nek napotek oz. da bi me nekdo malo usmerjal kaj bi bilo dobro, da bi se naučila, na kaj naj bom pozorna, saj so učbeniki oz. snov zelo obširna.......

Za karkršnokoli pomoč, napotke, informacije, zapiske...bom res zelo vesela.

Za odgovore in pomoč se vam že v naprej zahvaljujem.

P.S. če bo pa kdo v kratkem opravljal ta izpit se mi tudi lahko oglasi in si bomo lahko medsebojno pomagali.

bisagolf

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

21. okt 2015 7:30

Tole ti ne bo všeč, pa vseeno: naučiti se moraš dejansko vse, ker se vprašanja spreminjajo, na ustnem delu se pa sploh lahko komisija odloči, da te vpraša karkoli. Karkoli. Kakšna je komisija? Vsakič druga :)

In ne, ni nemogoče se naučiti sam - večina se nas je učila sama (vključno z drugim delom, za posrednika).

Issi

Valchi  

član od: 15.1.2015

sporočila: 71

21. okt 2015 7:42

Vedeti pa moraš, da vsaka zavarovalnica postavlja normative za opravljeno delo, ki pa ga je danes kot nov na "tržišču" težko dosžeš, saj še tile agenti, ki že imajo svoj krog strank, se soočajo z neplačili, ker nekateri ljudje pač  denarja enostavno nimajo. Popravite me, če se motim.

 

Zelo nehvaležno delo, vedno več zahtevajo od zavarovlaniških agentov, pa  vedno slabše plače. Pred dnevi mi je povedal prijatelj, kaj se dogaja zadnje čase. 40% so jim znižali plače. Meni to nekaj pove. Prijateljica je zapustila službo v javni upravi, misleča, da bo na zavarovalnici dobila boljše delo in plačo, a je po pol leta obupala.  Zdaj dela drugje.

Upam, da ni povsod tako stanje.

Pozdrav in vso srečo na izpitu!

Valchi

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

21. okt 2015 7:45

Stranke te bodo tudi spraševale vse. Sploh tiste, ki so se že kaj naučile iz preteklih izkušenj z zavarovalicami. Naj se ti torej ne mudi, raje se res poglobi v zadeve. Ker glas o dobrih zavarovalnih agentih se tudi širi in ti še vedno lahko dobro zaslužijo.

Sonja

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15151

21. okt 2015 10:37

Glede na to, da sem pred kratkem delala v zavarovalnici lahko rečem, da so se za izpit odločali ljudje z 3-5 letnimi izkušnjami v zavarovalništvu. Tu so res pomembne izkušnje in se ne da prehitevati  misleč, da se vse lahko naučiš iz knjig. Pogoji zavarovalništva so zelo obsežni . Izpit ni poceni in tudi ni lahek. Če ga plača podjetje gre v tvoj strošek plače. 

Zato dobro razmisli kdaj se ga boš lotila! 

Drugače pa je na področju zavarovalništva boj med konkurenco in če ne dosegaš normativov ti pač ne podaljšajo plače. Ni enostavno, se pa da s trdim delom uspeti. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti