Začasno bivališče

ultranova  

član od: 30.11.2010

sporočila: 529

tema odprta - 16. okt 2015 16:32 | ogledi: 5.632 | odgovori: 4

Pozdravljene

Prosila bi za kakšen nasvet,v zvezi prijave začasnega bivališča.Od znanke hči se kar dosti nahaja doma pri svojem partnerju.Trenutno je prijavljena na zavodu za zaposlovanje in dobiva denarno nadomestilo CSD.Ker je že nekaj časa delovno nesposobna glede tega nima nobenih težav,ker ima vsa zdravniška potrdila.Težava je ali pa ni,nastala,ker bi se želela na naslov partnerja vsaj začasno prijaviti.Kaj ji to prinese? Se mora prijavit potem tudi v drugem kraju na zavodu in posledično na CSD,ki je v tej občini? Na zavodu ne upa vprašat,niti na centru,ker se boji,da ji bi šle te bonitete,ki so ji edino sredstvo,vsaj,dokler ne konča zdravljenje.

Za vsak nasvet v naprej hvala

ultranova

the tina  

član od: 5.10.2013

sporočila: 302

16. okt 2015 18:37

Trenutno sem zacasno prijavljena na Finskem of septembra letos. To je drzava EU, tako da v tem primeru se moras zacasno prijavit, ce zivis na naslovu vec kot 3 mesece. Glede zdravstva imas se vedno vse pokrito v Sloveniji, dokler si tega posebej ne uredis v tujini. Na Finskem to pomeni, da se lahko v roku 6 mesecev (prej ni mogoce, razen ce nimas ze sluzbe v tujini) po prijavi zacasnega bivalisca prijavim v njihovo socialo. Takoj po tem se moram v Slo. ojavit, ker to ne smes imeti na dveh koncih. Ko si uredis zavarovanje te vprasajo tudi o vseh bonitetah, ki jih imas drugod, pri sami prijavi zacasnega prebivalisca moras pa tudi omenit vse prihodke (ker ce se zelis zacasno preselit moras dokazat, da si financno sposoben se prezivljat, oz. te nekdo prezivlja). Vec ne bi vedla povedat, priporocam pa, da vprasate na uradni strani stran preko internetnega foruma. Je cisto anonimno.

 

 

the tina

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

16. okt 2015 19:10

Naj gre na občino,  kjer partner stanuje. Tam dobi obrazec, ga izpolni, in ima za 1 leto urejeno začasno prebivališče. 

yulchi

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. okt 2015 13:13

ultranova je napisal/a:

Pozdravljene

Na zavodu ne upa vprašat,niti na centru,ker se boji,da ji bi šle te bonitete,ki so ji edino sredstvo,vsaj,dokler ne konča zdravljenje.

Za vsak nasvet v naprej hvala

 

ultranova

 

Vedno lahko vpraša na pisarni brezplačne pravne pomoči, ki je vseeno bolj kvalificirana, kot pa kul.slo _ razen kolegic, ki so pravnice in tudi uporabnice tega portala

Vendelina jr.

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

17. okt 2015 19:03

Nobenega problema ni, če se začasno prijavi, celo mora se, če nekaj časa živi tam. Kar se tiče CSD , lahko nato v tem kraju vlaga vse spremembe za DSP in druge soc. transferje, CSD bo nato odstopil v reševanje vloge ipd. krajevno pristojnemu CSD , kjer je njeno stalno bivališče. Edino če bi izjavila, da živi s fantom v skupnem gospodinjstvu, bi ji znali upoštevati njegov dohodek. Torej o tem naj ne razlaga.

Tudi na Zavodu za zaposlovanje ne bo problema. Če je bolna in ne more delati, ji tudi zaposlitve ne bodo iskali ( itak ji ne bodo, samo tako zaradi lepšega bo imela bolniško stanje). 

kara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti