Visoke pete

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

24. maj 2015 21:21

Že mogoče. Ampak niti grozdje niti visoke pete niso nujne za preživetje. Prav tako se da brez enega in/ali drugega imeti uspešno življenjsko pot, kariero in dobro spolno življenje, ker je vse troje bolj v glavi kot v nogah. Oziroma je zelo slabo, če je samo v nogah, sploh pa v petah.

Je pa seveda oboje fajn. Včasih. S pravo mero.

S tem seveda ne namigujem na tisto, da kdor nima v glavi, ima v petah. Ker če ni v glavi nič, pete ne bodo pomagale, kvečjemu še bolj bodo poudarile zevajočo praznino. Kakor bodo tudi bolj spravile do izraza, če tam gori kaj je, in s tem totalno spravile ob živce tiste, ki se nikoli niso naučile hoditi v visokih petah. Sicer je vsakdo najbolj seksi na tisti višini, na kateri se najbolje počuti, ampak zelo dober občutek pa pusti tudi zavest, da si človek upa iz svoje cone udobja. Ker, ne pozabmo, se najbolj vznemirljive stvari skrivajo ravno tam.

Se mi pa včasih prav zasmilijo tiste, ki se z zverieženimi stopali ubijajo v svojih morilskih opravah, pri tem pa se jim niti ne sanja, kaj vse človek lahko doživi v balerinkah ali teniskah.

Aja, še morala te zgodbe.... se mi zdi, da morale pa v tej zgodbi ni.

Sonja

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

24. maj 2015 21:44

Kaj ne obstaja prav formula, po kateri si izračunaš višino pet, ki so ah-okay za dolgo nošenje? Ker pri previsokih petah se težišče prestavi na točko, pri kateri se noge matrajo, ne glede na to, če znaš ali ne znaš hoditi v visokih petkah. Vsaj mislim, da sem nekaj časa nazaj gledala nekaj no to temo...

Life is war against boredom~

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

24. maj 2015 21:53

Rada se spomnim dni oz. noči, ko sem v visokih petah plesala skoraj do jutra, potem pa bosa odšla. Zdaj pa že dolgo hodim v čevljih brez petk, pa je tudi fino. Si ne želim več visokih petk, mogoče tudi zato, ker so dandanašnji tudi čevlji brez petk zelo seksi.

Rada pa pogledam mične dame, ki znajo hoditi v njih in so paša za oči. Pa čeprav sem ženska, ali pa ravno zato.

 

naor

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

24. maj 2015 22:22

MiriBon je napisal/a:

Kaj ne obstaja prav formula, po kateri si izračunaš višino pet, ki so ah-okay za dolgo nošenje? Ker pri previsokih petah se težišče prestavi na točko, pri kateri se noge matrajo, ne glede na to, če znaš ali ne znaš hoditi v visokih petkah. Vsaj mislim, da sem nekaj časa nazaj gledala nekaj no to temo...



Life is war against boredom~

 

Sicer je tale iz ženskih časopisov, ampak gre nekako takole, da številko čevljev deliš z 10 in prišteješ pol cm ( pri naših številkah, se razume), ampak kakor koli obrneš, ne prideš čez 5 cm. Ortopedi bodo pa rekli, da malo pete pa tudi mora biti, če pa si uspeš nakopati težave s petemi ali Ahilovimi tetivami, ti pa takoj postane jasno, da se življenje brez bolečin začne nad 2-3 cm.

Sicer se pa na visokih petah ne matrajo samo noge, ampak tudi vse nad njimi, sploh hrbtenica.



Sonja

Sporočilo je spremenil(a) limnol dne 24. 2015 22:35

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

25. maj 2015 4:48

the tina je napisal/a:

 

Si pa izredno želim, da bi začeli "čevlje za na lepše" izdelovati tudi za tiste, ki radi v njih prehodimo 5 km na dan.



the tina

 

Lepih čevljev, v katerih se da prehoditi tudi 5 km imajo toliko, da jih prodajajo. Resno.

 

Tale dekleta na videu, ki ga je prilepila Kozamurnikova, znajo po moje prav lepo hoditi v visokih petah, problem je pa v tem, da so dizanerji čisto ponoreli z visokimi petami in ne vedo, kaj naj si še zmislijo. 

Da me ne bi zdaj skeglale da imam kaj proti visokim petam, moji najvišji so poletne špagerce s 14cm peto in 4,5cm podplatom. Kupila sem jih, ker so bile na skoraj nemogočem znižanju. Polg tega imajo sandali pas čez nart, tako da lahko v njih prav super hodim. Ne tako hitro, kot je moja normalna hoja, od točke A do B pa pridem brez kakršnih koli težav. 

Moja najljubša peta je 7,5cm in čevelj, ki ima ravno prav štirikotno oblikovan prstni (sprednji) del in bolj masivno peto. Ravno prav zato, ker taki čevlji hitro izgledajo, kot da so narejeni za stare mame. Če imajo gor še kako mašnico ali pa sponko, je pa itak super. Tale dva primerka sta več kot OK, vsaj za moj okus: 

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/23

http://www.ceegp.com/wp-content/uploads/2013/08/02

 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 25. 2015 04:49

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

27. maj 2015 11:30

Meni so petke lepe in jih imam nekaj parov (večinoma impulzivni nakupi in eno darilo od najdražjega), ampak jih redko nosim, ker so neudobne. Še najraje obujem plutovinaste sandale z nekaj platforme, v katerih zlahka hodim, plešem in celo tečem. Moj trenutni življenjski slog niti ne zahteva strašno elegantne obutve - za dirkanje z malčki čez drn in strn petke pač niso primerne. 

Nekaterim ženskam pa lepo pristojijo in jih je prav luštno pogledati. V ožji družini imam dve, ki prisegata na visoke pete, ena je lahkotno skakljala naokoli v 11cm petkah še v 9. mesecu nosečnosti in je bila prava carica. Se pa strinjam z avtorico prispevka, ki ga je prilepila mamaF - ne vem, zakaj bi se morale v to siliti. Live and let live.

RadaJem

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

27. maj 2015 12:15

Se strinjam, da izgleda bolj elegantno, če je vsaj nekaj pete, s tem da res ni treba, da 'segajo v višave'...

Meni perfektna višina ali nižje je verjetno nekaj takega:

http://cdn1.sarenza.net/static/_img/productsV4/000004

Life is war against boredom~

spice girl  

član od: 25.1.2012

sporočila: 32

27. maj 2015 13:02

Jaz pa priznam, da so petke moj fetiš. Imam okoli 100 parov in nosim vse. Sploh obožujem poletne sandale. Ko jih kupujem pazim na pravilen naklon (da ni prestrm) skoraj vse petke so vsaj z notranje strani usnjene. Pri nakupu pazite, da so vam prav velike, boljše pol številke prevelike, kot premajhne. Pri višjih od 7 cm uporabljam silikonske vložke, da mi noga ne drsi. Pri nekaterih pa še silikonski opetnik.

Moj zadnji nakup:

http://ccc.eu/si/woman/catalog/all/340062

http://ccc.eu/si/woman/catalog/all/345862

spice girl

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

27. maj 2015 13:22

spiceka, v tej kategoriji je tudi moja hči ...

Jaz pa dirktnega na nos padem s takih sandal ...

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti