Opozorilo vsem uporabnikom bančnih avtomatov

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

4. mar 2015 9:21

Denarja ne polagam na bankomat, dvigujem pa ga praviloma samo iz varovanih bankomatov.

Drejček, tale hip ti lahko povem, da s pritoćbami ne boš uspel, samo pregrel si boš amigdalo*.

Pred leti sem raziskovala zlorabo bančne katerice, ki jo je malopridni sin maznil očetu, ki je ležal zaradi hude bolezni. Po podatkih se je vozil po okoliških krajih in dvigival izbrane zneske, dokler ni izpraznil računa še v minus. Prsti so ga zasrbeli, ko je bil nakazan denar od prodanih delnik, kar je izvedel samo on, ki je prodajo tudi predlagal.

Iz sodelovanja s kriminalisti sem ugotovila, da se posnetki hranijo le kratek čas, tatvina pa je bila ugotovljena precej kasneje, posnetki so nejasni, zato ni bilo mogoče dokazati lumparije. Storilec je vse zanikal. Za uveljavitev neke pravice je potreben trden dokaz, ki pa ga bankomati redko naredijo.

Pred leti, ko so v našem mestu uvedli bankomate, so se delavci v neki firmi pogovarjali, da v bankomatu sedi človek, ki storitev opravi. Zato se sliši suštenje denarja.

Kadar stojim pri bankomatu, se tega spomnim.

Mi je pa prišlo na misel, da bi v tem primeru to lahko, pravim lahko, prišlo prav. Razen, če bi takrat odgovorna oseba zaradi neodložljivih razlogov zapustila delovno mesto. Ti povem Drejček, da bi ga ravno takrat, ko si ti stal pred bankmatom, nekam nagnalo.

F r i n a

sonci  

član od: 27.9.2005

sporočila: 442

4. mar 2015 11:23

Ravno danes zjutraj sem slišala za dva primera (eden iz prve roke), ko sta osebi pustili denar v reži. Ena dokončno, druga pa je imela za seboj poštenjaka, ki jo je opozoril, oziroma jo je poklical in izročil njen denar.

sonci

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti