Odpadki

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

13. feb 2015 10:20

mamamia je napisal/a:

Mi smeti plačujemo po številu in velikosti posod, v katere jih odlagamo. Kje se pa plačuje na m2, ker to je pa res zgrešeno.

mamamia

Ravnajo se po temle odstavku:

Skladno z zakonodajo Snaga na skupnih zbirnih mestih, za katere nima podatkov o številu oseb, upošteva površino stanovanja ali hiše. Uporabniki so dolžni podatke sporočiti sami, prav tako je način delitve stroška stvar dogovora. Pri delitvi stroška za ravnanje z odpadki imate uporabniki torej dve možnosti – razdelitev zneska glede na število oseb ali po katerem drugem merilu, za katerega se soglasno dogovorite.

Takle odgovor sem dobila od Snage:

 

Obstaja tudi možnost obračuna po osebah, ki pa je v vašem primeru zelo težko izvedljiva, saj za spremembo delilnika potrebujemo podpise (strinjanje) vseh uporabnikov na skupnem zbirnem mestu in podatke o številu oseb v posameznih objektih. Dejstvo je to, da je veliko objektov na tem zbirnem mestu počitniških objektov, kjer ni stalno prijavljenih oseb, zato zaradi boljše primerljivosti kot delilnik stroškov uporabljamo stanovanjsko površino.

Zaradi velikosti zbirnega mesta in posledičnega težkega dogovarjanja, se glede sprememb o številu in velikosti zabojnikov odloča delovodja. Možnost samostojnih zabojnikov zaradi težke dostopnosti delovodja izključuje.

Razumemo, da situacija ni najugodnejša za nekatere uporabnike, vendar poskušamo delovati v luči opravljanja čim bolj zadovoljive storitve, ki sovpada z izvedljivimi možnostmi odvoza odpadkov.

 

Ne gre mi za tistih nekaj €, bolj za to, da bi se ljudje, če bi vsak plačeval svoje smeti, končno najbrž le naučili pravilno ločevati: na tisto, kjer je treba odvoz plačati in na tisto, kar odpeljejo brezplačno.

Tole objavljam samo v informacijo za tiste, ki se tudi sami sprašujejo, kako izračunajo njihov delež.

 

 

 

Cila

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15163

13. feb 2015 11:23

Cila, pri nas se skupna cena odvoza zabojnikov deli po številu oseb, ki so v posameznem stanovanju. Rumena zabojnika za embalažo pa sta zastonj.



Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 13. 2015 11:23

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti