Pozdravljeni. Že pred časom sem poslušal eno klasično skladbo, nekaj na temo čebel in eno na temo nevihte.
Če se ne motim, je bil avtor prve skladatelj Bethowen. Mi zna kdo pomagati, z naslovom, avtorjem, povezavo, čimerkoli?
Hvala.
peter
Pozdravljeni. Že pred časom sem poslušal eno klasično skladbo, nekaj na temo čebel in eno na temo nevihte.
Če se ne motim, je bil avtor prve skladatelj Bethowen. Mi zna kdo pomagati, z naslovom, avtorjem, povezavo, čimerkoli?
Hvala.
peter
6. feb 2015 11:49
Po mojem imaš v mislih 1. Čmrljev let (Nikolaj Rimski-Korzakov) 2. Vivaldi: Letni časi (Poletje, 3. stavek) lp, proxima
6. feb 2015 12:12
Hvala proxima.
Prva je prava. Pri drugi pa nisem prepričan, v spominu imam bolj udarno in, hm, manj violinsko. Obstaja tudi pri teh skladbah več različič?
peter
6. feb 2015 12:14
Za čmrljev let je vsaj milijon različic. išči Bumblebee . Najbrž ga ni glasbenika, ki ne bi poizkusil zaigrati te skladbe.
6. feb 2015 12:16
Jp, bannanna, ravno sedaj poslušam še eno drugo...
Vse so odlične.
Je pa res, o klasični glasbi nimam pojma, kar sproti ujamem.
peter
6. feb 2015 12:17
Seveda. Ampak Nigel Kennedy igra Štiri letne čase najbolj hard-rock od vseh, Vanessa Mae je v primerjavi z njim bleda senca. Lahko pa da imaš v mislih tudi kako drugo skladbo, kdo bi vedel. lp, proxima
6. feb 2015 13:10
A ni čisto treskajoča od strel tudi Vltava iz Moje domovine od Bedricha Smetane al tako nekako?
lp
cervus
6. feb 2015 13:27
Ti dve skladbi, ki omenja proxima imata tudi malo močnejšo verzijo in ju izvaja odličen hrvaški glasbenik Maksim Mrvica.
Maksim Flight of The Bumble Bee
za drugo se pa ne morem spomnit kako ji je naslov...
blaž kuha http://www.blazkuha.si/
6. feb 2015 15:49
https://www.youtube.com/watch?v=dbfa86bTD34&list=
"Stressed is desserts spelled backwards!"
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Orehovi štruklji z jabolčnim sorbetom in cimetom
Špageti karbonara