Pomagajmo ljudem v stiski - kulinarika.net

kozamurnik

sporočila:2311

tema odprta - 3. feb 2015 5:14 | ogledi: 11.465 | odgovori: 32

http://val202.rtvslo.si/2015/01/da-le-ne-bi-izgubila-

Temo sem odprla zato, ker nas je veliko, mislim članov in bralcev Kulinarike. Tv ali radio se presliši, časopis ne prebere. In zato bo morda Tjaši in kasneje komu drugemu, lahko pomagal  tudi kak  član sli bralec tega portala. Če, je moj namen dosežen, hvala zato.

Pomagamo lahko na sto načinov,  s prispevki, pomagajo lahko učitelji in vzgojitelji ( zelo boli posmeh in prezir materilano (pre)dobro preskrbljenih otrok in mladostnikov do revnejših)...itd itd. Pomagamo  lahko starši z odgovorno vzgojo naših, velikokrat presitih otrok.

Za začetek tale žalostna zgodba. 

murnik

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6927

4. feb 2015 11:56

kozamurnik, vsa čast ti, da si predstavila to žalostno zgodbo...

299 ogledov, pa nič odgovorov.......dokler bo tako v naši družbi, presiti vsega lačnih nikoli ne bodo razumeli.....

Tvoj namen je izreden , ko bi nas vsaj več bilo.... Hvala...

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

4. feb 2015 12:08

Odgovor tule ne bo v konkretnem primeru  nič  pomagal.  Pač pa SMS na številko, ki je objavljena na prilepljenem linku. Ljudje, ki radi pomagajo, se večinoma ne želijo izpostavljati. 

Cila

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6927

4. feb 2015 12:13

Prav imaš Cila 

Nas je pa treba vsake toliko v rit brcniti...

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

milja44  

član od: 2.1.2014

sporočila: 150

4. feb 2015 12:17

Cila prav imaš. Smo ljudje, ki imamo zavest pomagat sočloveku brez objavljenih linkov in izpostavljanja in verjamem, da si takšna tuti ti. Pa vse lepo tebi in enako mislečim želim.

milja44

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4142

4. feb 2015 12:49

babka1951 je napisal/a:

 

299 ogledov, pa nič odgovorov.......dokler bo tako v naši družbi, presiti vsega lačnih nikoli ne bodo razumeli.....

 "Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

 

To, da ni odgovorov, ne pomeni absolutno nič - šteje le tisto, kar je Cila napisala.

rrr

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6927

4. feb 2015 13:00

ribaracarak je napisal/a:

babka1951 je napisal/a:

 

299 ogledov, pa nič odgovorov.......dokler bo tako v naši družbi, presiti vsega lačnih nikoli ne bodo razumeli.....

 "Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

 

To, da ni odgovorov, ne pomeni absolutno nič - šteje le tisto, kar je Cila napisala.rrr

Močno si želim in upam, da bo dobrodelnost iz tega portala prišla do ljudi, ki so v stiski....

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 13897

4. feb 2015 13:59

Ah, kar solze so mi stopile v oči. Obudili so se spomini na otroštvo, ko je imela mami raka in sem celo srednjo šolo trepetala zanjo. Se je kljub dvakratni ponovitvi  pobrala, očeta pa je rak v kratkem času pokopal mnogo prezgodaj. 

Ni dneva več, ko komu pomagamo na tak ali drugačen način. Ampak moje razmišljanje je tako, imamo samo eno življenje in vse se tako ali vrne nazaj...Boli pa me, že pri sosedih opažam, da jim je mar kako je! Izkoriščajo vsako dobroto in prijaznost. Ampak palica ima dva konca! 

Pred nedavnim sva s hčerko pomagali njenemu prijatelju, ki je ostal brez obeh staršev in je odplačeval še za njun nagrobnik....Hči ga je vozila na študentske menije, ki se jim je odrekla, sama pa sem mu pripravljala pakete hrane.  Ko vidiš nasmeh na takšnem obrazu, ga nikdar ne pozabiš. Ne moreš.

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1508

4. feb 2015 15:18

Podarim,če bi komu prišlo prav.Številka 44.Maribor,na ZS.

dari

Nomen  

član od: 13.3.2012

sporočila: 135

4. feb 2015 23:26

Hčerka se bo v roku enega leta selila (so še v gradnji) in takrat obljublja veliko "čistko omare". Verjemite, da ima veliko oblačil, ki so kot nova, ampak zanjo žal... So pa to oblačila večinoma v merah 34/36 oz. XS/S. Z Veseljem podari tudi nekaj oblačil za dojenčka, od št. 50 navzgor (otrok rojen poleti). Objavo pišem, ker me je tako prosila, če kdo javi, naj me kontaktira. Drugače bo odnesla na RK.

Nomen

XYWXYW  

član od: 6.1.2015

sporočila: 11

5. feb 2015 8:20

Nomen je napisal/a:

Hčerka se bo v roku enega leta selila (so še v gradnji) in takrat obljublja veliko "čistko omare". Verjemite, da ima veliko oblačil, ki so kot nova, ampak zanjo žal... So pa to oblačila večinoma v merah 34/36 oz. XS/S. Z Veseljem podari tudi nekaj oblačil za dojenčka, od št. 50 navzgor (otrok rojen poleti). Objavo pišem, ker me je tako prosila, če kdo javi, naj me kontaktira. Drugače bo odnesla na RK.Nomen

Žal so tale oblačila zame premajhna in naša otroka sta tudi že večja, sigurno pa se bo našel kdo, ki je v stiski in mu bodo tale oblačila prišla še kako prav. Res lepa gesta, zelo pohvalno. Ste me pa s tem, ko ste omenili RK. potegnili za jezik. Najprej naj napišem, da ne mečem vseh prostovoljcev, ki pomagajo na RK., v isti koš. Vso spoštovanje tistim, ki niso pozabili na etični kodeks, ki so ga podpisali, ko so se odločili za prostovoljno delo. Pišem o tistem delu, ki govori o poštenju. Napisala bom svoje izkušnje! Ko sem še hodila v službo, smo še kar lahko zapravili kakšen evro  za oblačila, predvsem za otroka. Ker otroci hitro prerastejo stvari, sem večkrat odnesla kaj na RK, ker v svoji okolici nisem imela nikogar, ki bi mu ta oblačila prišla prav. Čeprav sem večkrat slišala kakšne govorice o RK., se na to nisem ozirala, saj znajo biti ljudje včasih tudi malo "žleht". Potem pa sem ostala brez službe in ugotovila, da je nakupovanje oblačil pri nas končano, če bomo hoteli preživeti. Ker se oblačila po enem času sperejo in strgajo sem se s cmokom v grlu odpravila na RK. v našem kraju. Že takoj  na vratih sem opazila, da je tista prijaznost prostovoljk, ki so jo kazale, ko sem oblačila še prinašala, izpuhtela. Povedala sem, da rabim za otroka, da bi bilo še za ponositi za v šolo.  Gospa mi je na kup zmetala nekaj  oblačil in rekla naj hitro pregledam, ker imajo še druge stranke. Ko sem tako malo pregledala, sem ugotovila, da je nekaj stvari premajhnih, nekaj je bilo pa tudi tako v slabem stanju, da otrokoma ne bi oblekla za v šolo. Gospej sem to prijazno povedala, ona pa, da sem izbirčna, da kompliciram, da to ni trgovina in naj pač pridem naslednjič. Od njih sem odšla tako ponižana, da so mi po licu pritekle solze, počutila sem se kot kamen na tleh. Potem sem jih obiskala še enkrat, vendar se je ponovila ista pesem, le, da se je takrat zame potegnila gospa, ki dela v bližnjem Domu upokojencev, ki je prišla iskat oblačila za Domske uporabnike, ki nimajo sredstev, da bi si kupili. Kaj vse je priletelo iz njenih ust, vse tisto, kar sem sama slišala že prej. Da te prostovoljke poberejo stran vsa lepo ohranjena in kvalitetna oblačila, potem pa  z njimi zalagajo svojce, prijatelje, ki tega niso potrebni in bi si lahko sami kupili. Nekatere celo ta oblačila prodajajo po spletu. Gospa iz Doma jim je še navrgla naj pokažejo kaj imajo v tistih vrečah zadaj, da so si verjetno že nabrale stvari in, da jih bo spravila v medije. No, vreč niso odprle, njihovi obrazi pa so bili škrlatno rdeči. Takrat sem bila zadnjič pri njih. Si lahko predstavljate, koliko ljudi daruje tej organizaciji v prepričanju, da pomagajo nekomu v stiski, potem pa se dogajajo takšne umazane stvari. Sama vem, da je njihovo delo prostovoljno in nimam nič  proti, če katera vzame kakšno stvar, ki jo rabi zase, ne pa takole, da potem očrni celo organizacijo, tudi tiste, ki delajo pošteno. Pa brez zamere, morala sem tole napisati, čeprav nisem "žleht".

XYWXYW

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkPetrca_5
malo za hecBojaan24
MOJ vrteta
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti