Lchf dieta

mamimamasta  

član od: 20.6.2013

sporočila: 16

2. feb 2015 13:07

MBrando, pa si se uspel s to dieto kaj zrediti?

mamimamasta

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

2. feb 2015 14:30

Oh, MB, vem, vem, ampak zdaj je življenje enostavno, takrat pa ni bilo, pa saj sam veš, kako je s tem. In dvomim, da me bo še kdaj potegnilo v to kolesje. So še slabi dnevi, priznam, ampak zdaj vem, da bodo minili.

Loni Makaroni

karmenka  

član od: 17.7.2007

sporočila: 69

2. feb 2015 19:24

Ojoj, kako sem nekatere razjezila :). Ampak moja izkušnja je , da nisem prav nič lačna, ne razmišljam samo o hrani (samo, ko pridem domov, da na hitro nekaj skuham za naju s hčerko), se pa počutim neprimerno bolje, kot prej. Po jedi me sploh ne vleče več na kavč, imam več energije.... Tudi povišan tlak sem spravila na normalo :) Ker pa vidim, da bo to postal moj življenjski slog, sem želele le kak preizkušen recept - saj veste, počasi postaneš enoličen, ostaneš brez idej. Le to je bil moj namen. O ostalih rečeh, ki ste jih zapisali pa vem že ogromno, saj ni to moj prvi poskus izgube odvečnih kg. Pa vseeno vsem, ki ste se odzvali na vprašnje, hvala.

karmenka

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

2. feb 2015 19:45

Karmenka, me veseli zate.

 

Paleo in LCHF prehranjevanje se sicer zelo priporoča pri (nekaterih) avtoimunih obolenjih.

Zaradi tega tudi mene zanima. V delu brez glutena in sladkorjev mi paše, saj itak ne smem, kar se tiče mesa, imam pa zadržke (na 2 vrsti mesa alergija, po naravi nisem ravno mesožer in moje dolgo in zavito črevo mu tudi ni naklonjeno). Morebitne izkušnje me zanimajo.

Kar se tiče izgube kg me ne zanima. Lahko pa kak nasvet, kako kg zdravo dobit.

 



_tisa_

Sporočilo je spremenil(a) _tisa_ dne 02. 2015 19:47

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

3. feb 2015 5:41

mamimamasta je napisal/a:

MBrando, pa si se uspel s to dieto kaj zrediti?



mamimamasta



Seveda, draga mamimamasta. Šlo je 10kg gor, sedaj nadaljujem še za 8kg. TOP.
Loni: To je to!! ENĐOJ LAJF!!

karmenka: Ti kar uživaj in NE POZABI, PALEO/LCHF je tako raznolika kot vesolje. Kombinacij in TOP KROŽNIKOV je muaaaaaaaaaa, na miljone!! Pravkar sekam domačo majonezo, padano in paleo šmoren! 
CMOK

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

3. feb 2015 6:25

karmenka je napisal/a:

Pozdravljeni!

Ima kdo izkušnje s to dieto? Jaz se držim načel tri tedne in rezultati so že vidni (-5kg). Vendar mi zmanjkuje idej za recepte. Ima kdo kaj izvirnega in primernega za ta letni čas?

LP

 

karmenka

 

kaj je zdaj s tole Paleo dieto: Karmenka je shujšala 5 kil, Brando zredil 10. 

Vanja

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

3. feb 2015 6:27

Drži Vanja. Telo samo uravnava kilograme. Ko se prečistiš hidratov, se vzpostavi ravnovesje...more or less.

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

3. feb 2015 9:38

Sama sem šla enkrat po eni dieti dol 20 kg, no seveda jih 10 potem pridobila nazaj. Ampak sem se boljš počutila z 20 kg več, pa potem tolk manj, to, kar imam zdaj, se pa ne počutim ok. Ampak ne bom šla na neka huda izločevanja jedi.

Če mi zapaše čips, ga bom jedla, Nutella itak redi, ker jo mažeš na kruh, kruh redi , tako da jo na žlico, edino, kar bom naredila, bo to, da zvečer ne bom tolk jedla. Sam hudič ma rad mlade, zvečer je najlepš jest, pa smo tam, hahaha.

Sploh, če se zvečer, ko padeš dol, lotiš še mal na kulinariko pogledat, hahaha.

 

Kolegica se je držala paela. Priznam, da nisem niti s kotičkom očesa pokukala, kakšna sploh je ta dieta, no po fotkah, ko jo vidim, je opazno, da je vse skup obesila na klin in rekla ... enkrat se živi

Karmenka, mene npr nisi nič zjezila. Ti privoščim, da ti uspe in palec gor za boljše počutje in zdravje!  Kaj si pravzaprav izločila iz jedilnika, da si znižala krvni tlak oz kaj si dodala na jedilnik?

anka

karmenka  

član od: 17.7.2007

sporočila: 69

3. feb 2015 18:28

Anka, z jedilnika sem črtala kruh in vse kar je iz moke, krompir, riž, testenine in sladkorje.  Pojem pa veliko skute, navadnega jogurta, mesa in zelenjave. Pa tudi sadje. Vsako jutro začnem s kozarcem limonade. Pa pijemveliko - vode in čaja (česar prej nisem).  To je to. V petek bo 4 tedne, pa -6. Sem zadovoljna in tudi če grem kam ven jest, vedno najdem kaj zase. Počutje pa je res OK. Rekreacije pa tudi ne manjka ( kidanje snega!!!).

Toliko o tem. Prepričati se pač moraš, da nekatere stvari niso zate. Kaj pa tisti, npr. s celiakijo ali sladkorno. Sem pač v takih letih, da se moram pač nečemu odreči, če želim preostanek življenja kolikortoliko preživeti kvalitetno. Pozitivni učinki so, to pa šteje, ne? Tako pač je.

Pozdravček vsem :)

 

karmenka

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

4. feb 2015 8:55

karmenka   dobro napisano in čestitke za uspeh!

 

Jaz sem bila na dieti brez vseh vrst moke, sladkorja, riža in mlečnih izdelkov. Pa moram rečt, da sem kar zelo pogrešala mlečne izdelke. Moko pa sem zadnje čase preveč spet vrnila v jedilnik. Tako da kar se tega tiče, se moram bolj potrudit spet, jogurti pa bojo kar ostali in skuta tudi.

Zakaj pa se pri tej dieti izloči krompir? Ker krompir res da je škrobno živilo, ampak ima tudi vitamine. Redi pa, če ga pripravimo z maščobami. No ne vem, v čem je tu fora :)

anka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti