Posojilo 4.000 eur

telebajsek1  

član od: 4.3.2014

sporočila: 7

tema odprta - 1. nov 2014 19:27 | ogledi: 8.625 | odgovori: 16

Prosim, če mi svetujete na koga naj se obrnem za hitro posojilo v znesku 4.000 Eur? Sem redno zaposlena z minimalno plačo. Ker sem dvignila limit na nlb ne morem dobit kredita.

telebajsek1

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

1. nov 2014 19:58

Na nobenega. Trenutno si kreditno nesposobna, kar pomeni, da moraš najprej vrniti denar na limitu za to, da bi sploh lahko dobila kakšno posojilo.  4.000 je zate preveč in preprosto pozabi na to, da jih potrebuješ - jih ne moreš vrniti

Kdorkoli posoja denar nesrečnikom, ki so kreditno nesposobni, bo takrat, ko bo čas vračila, uporabil bistveno bolj neizprosne načine za vračilo kot pa to počnejo banke. Taki, ki na hitro posodijo,  še hitreje izterjajo, bodisi skozi rubež hiše (se je že zgodilo, da so se za majhne dolgove prodajale hiše) ali pa uberejo še kak bolj brutalen način, to pa je, da te kakšni izterjevalci kje počakajo, malo nabutajo, izbijejo nekaj zob....in tako naprej.

Namesto razmišljanja o hitrem posojilu bi bilo bistveno bolj smiselno, da se pozanimaš o osebnem stečaju - to ni tako hudo, kot se sliši, se pa na tak način vsaj zaščitiš pred novimi izterjavami in z odlogi plačuješ tisto, kar pač dolguješ.

 

 

Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

1. nov 2014 21:58

Če ti tvoja banka ne gre na roko, poskusi pri drugi, morda s prenosom trr. Ali se skušaj dogovoriti, da vzameš toliko posojila več, da poravnaš limit, pa vzameš te štiri tisočake na daljšo dobo. 

 

Vsekakor pa je na mestu Vendelinino pisanje - če ima  banka pomisleke, potem je to znak, da smo dosegli gornjo mejo sposobnosti za zadolževanje. Zato poskusi z opisanim, se da včasih tudi tako iz stiske pomagat.

 

mamamia

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12637

1. nov 2014 22:31

Draga Telebajsek1, popolnoma se strinjam z vsem , kar je napisala Vendelina in se pridružujem nasvetu, da nikakor ni pametno, da vzemeš še en kredit,  sploh,  ker glede na minimalno plačo ta znesek, ki ga navajaš ni majhen,  ker moraš upoštevati še obresti.  Dobro se spomnim primerov iz službe,  ko so se ljudje preveč zadolžili, oz. so šli iz kredita v nov kredit in verjemi, to se res ni dobro končalo. Nekateri so res na koncu ostali brez vsega.   Dobro premisli,  kaj boš storila, oz. kako boš najprej banki vrnila limit.

mopsika

Mirc86  

član od: 17.12.2011

sporočila: 33

2. nov 2014 10:42

Telebajsek, sočustvujem s tabo. V današnjih časih je težko dobiti že službo, kaj šele kakšen kredit oziroma povečanje limita na TRR ju. S punco sva bila v taki situaciji kar nekaj časa, saj kljub moji izobrazbi nisem dobil službe. Dolgovi se kopičijo, izhoda iz problemov pa kar ni in ni na vidiku. Več kot eno leto sva se preživljala z njeno plačo 600 evrov, s tem, da so ji po plači takoj trgali 100 evrov za varčevalni račun (drugače se težko kaj privarčuje v današnjih časih), ter 100 evrov za nakupe določenih stvari na obroke (drugače se pač ni dalo kupiti kakšno pomembno stvar). 150 evrov lahko mirno odpišeš za položnice, kje so šele stroški hrane in goriva...Srečo sem imel, da so me občasno iz res hude krize reševali starši (plačilo kakšne moje položnice ali par 10 evrov kar tako). Punca je morala vzeti tudi kredit, da se je sploh dalo preživeti.

Nimajo vsi take rešitve, tako da mi je razumljivo, da se dolgovi kopičijo. Končno sem dobil službo, in po dveh mesecih še vedno nisem prišel na zeleno vejo. Stroški za avto (mali servis, veliki servis, ta mesec še zimske gume), poplačilo denarja, ki ga je posodil kak prijatelj, da ne govorim o prazni zamrzovalni skrinji in o ostalih nujnih dobrinah, ki pa so v današnjem času tudi kar velik strošek. 

 

Skupaj počasi odplačujeva kredit, in verjamem, da se bo dalo po nekaj mesecih že dati kaj na stran za rezervo in varčevati. 

 

Vse lepo pa želim tudi tebi. Dobra volja in potrpežljivost, pa bo šlo. Problemi pa se seveda ne rešijo čez noč. 

Mirc86

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. nov 2014 10:59

mamamia je napisal/a:

Če ti tvoja banka ne gre na roko, poskusi pri drugi, morda s prenosom trr. Ali se skušaj dogovoriti, da vzameš toliko posojila več, da poravnaš limit, pa vzameš te štiri tisočake na daljšo dobo. 

 

Vsekakor pa je na mestu Vendelinino pisanje - če ima  banka pomisleke, potem je to znak, da smo dosegli gornjo mejo sposobnosti za zadolževanje. Zato poskusi z opisanim, se da včasih tudi tako iz stiske pomagat.

 



mamamia

 

Draga moja, pri prenosih računov fizičnih  na drugo banko velja protokol, po katerem banke preko kreditnega birojua SISBON  preverjajo, zakaj je občan odkorakal z druge banke (v smislu, kakšno je stanje limitov, depozitov in krediotv občana) . In največ, kar lahko banka B naredi je to, da bo dala posojilo za pokritej limita pri banki A  in čisto nič več.

Telebajserek, vzemi se v roke in pokrij limit. Če se ne da drugače, ga pokrij preko osebnega stečaja. Vse ostalo je nevarno do življenjsko nevarno.

Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

2. nov 2014 11:54

Več let je že, kar sem menjala banko, in je šel prenos s trr z ene na drugo zlahka, nihče me ni nič vprašal, razen, koliko limita imam na obstoječem trr. Ker je bil res minimalen in poslovanje neproblematično, kar je pokazal tudi SISBON, je verejtno zato šlo brez problema, istočasno so mi tudi limit nekoliko povišali. Vem pa, da so se zadve malce zaostrile, in my dear Vendy že ve ...

mamamia

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

2. nov 2014 16:02

Sicer ne vem, koliko limita ima Telebajsek, ampak za nekaj tisoč € jaz nebi šla v osebni stečaj. Se mi zdi to kar "nevarno" početje. Greš lahko samo 1x v življenju pa še takrat si za nekaj let označen, verjetno pa tudi po tem nikoli ne dobiš več nobenega kredita.

Jaz bi raje poiskala še kakšno dodatno delo (če seveda čas dopušča), mogoče kakšna pomoč na domu, pospravljanje, likanje, ipd. Nekaj se že nabere čez mesec in počasi splavaš na zeleno vejo.

Vse dobro.

tamara

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. nov 2014 16:34

@mamamia:

Medbančni protokol o izmenjavi podatkov o strankah je v uporabi od leta 2009.

@sajovict

razmisli, kaj je  bolje: biti "označen" z osebnim stečajem in ob tem kontrolirano odplačevati tisto kar dolguješ, ali pa biti "označen" s tem, da si plačilno nezanesljiv in da te je ves čas strah, kdaj bo kdo od tebe kaj izterjal. Ozrioma, razmisli, koliko si doma v ureditvi osebnih financ, preden komu kaj svetuješ.

 

BTW, na minimalno plačo ti nobena banka ne sme dati posojila za 4.000 EUR. Če nič drugega, so tudi določeni spodnji zneski mesečnih odolačil in nobena banka ne bo dajal kredita, kjer bo mesečno lahko dobila odplačila za manj kot 75 EUR

 

Vendelina jr.

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

2. nov 2014 17:15

@ Vendelina če imam drugačno mnenje od tvojega še ne pomeni, da nimam pojma. Jaz pač mislim, da je OS smiselen pri večjih zneskih, kar npr. 2000,00€ ni. Jaz bi to probala še kako drugače rešiti, OS bi bil zadnja možnost.



tamara

Sporočilo je spremenil(a) sajovict dne 02.nov 2014 17:16

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. nov 2014 17:28

@sajovict

O tem, kakšna mnenja ima kdo in kdaj je super fino gledati pahljačo različnih mnenj, se lahko pogovarjamo. Ampak to še ne pomeni, da vedno.  Če taka debata zadeva nekoga, ki je v resnični stiski - in za nekoga so 4k in minimalec resnična stiska - je popolnoma neprmimerno, da na takem primeru treniraš idejo o "jaz imam tudi mnenje in zgolj zato, ker ga imam, je mnenje okej". Malo se, no, zavej odgovornosti svojega pisanja in poglej kontekst. Kontekst je, da ima nekdo denarne težave. Ko ima nekdo denarne težave, je pametno, da govorijo tisti, ki imajo o tem nekaj pojma, da ne rečem, nekaj znanja in veščin. Ne glede na to, da bodo slednji verjetno povedali resnico bolj direktno in se bo bolj boleče slišača.  V jeziku juge se temu reče "džon u čelo". Ampak včasih je bolje direkt kot pa olepševati in upati na to, da bo boljše. Ker pri denarnih stvareh je tako, da se jih nikoli ne pusti, da naj kar tečejo in da bo boljše, ker ne bo.  In kje je zdaj tvoj del odgovornosti? V tem, da nekaj pleteničiš in poskušaš olajšati zgodbo, ki se je ne da olajšati.  In prej ko se vidi, da se je ne da olajšati, bolje je, ker se prej doseže dno in iz dna se gre potem navzgor. Če se pa nekaj olajšuje samo za to, da bi se olajševalo, pa da bi v nedeljo popoldne ena izpadla malo prijazna na forumu, se pa v denarnih primerih nič ne reši.

Skratka, pusti emotivne vaje za kakšne druge topice. Pri denarnih stvareh emocije in sočutje motijo.

@telebajsek http://www.pravozatelebane.com/ostalo/sodni-postopki/osebni-

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti