Izlet po bosni in dalmaciji

čarodejka  

član od: 6.4.2013

sporočila: 35

tema odprta - 20. okt 2014 9:11 | ogledi: 11.990 | odgovori: 3

Drage kulinaričarke,

prosila bi za vašo pomoč (sploh Mamamio). V lanskem letu smo si naredili izlet po Bosni (Jajce, Travnik, Sarajevo, Dubrovnik, Mostar, Međugorje), letos pa bi šel mož raziskovat še ostali del Bosne, jaz pa bi raje raziskovala Dalmacijo. Bili smo tudi že na Plitvicah, Kornatih, Šibeniku... Za nazaj bi se radi ustavili v Neumu (zaradi mandarin). A ima katera izkušnje oz. je bila na kakšnem potovanju in nam bi ga priporočala? Trajalo naj bi cca 4-5 dni. Za kakšnokoli idejo že vnaprej hvala.

čarodejka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

20. okt 2014 14:10

Morda vzhodna Bosna, proti Drini? Do Višegrada in si ogledat most, o katerem je pisal Andrić? Ker v Travniku sta verejtno bila v njegovi rojstni  hiši, pa tako zaokrožita zgodbo o tem Nobelovcu iz naših krajev.  Ker glavnino ostalega v BiH sta videla.

Na prazniku mandarin še nisem bila, je pa bojda ob izlivu Neretve pravi mali kulinarični raj (jegulje, žabe ...).

 

 

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

21. okt 2014 8:48

Presečna množica obojega je da se gre do Višegrada (najbolje, da se tja štarta s severa, ergo po slavoniki in potem dol). Opozarjam pa, da potem od Višegrada proti Dubrovniku po RS - hm- je malo tako, tako, kar se tiče vzdrževanja cest.  Dubrovnik je seveda vedno okej, potem pa proti severu do Metkovića. Je pa tako, da se tega v štrih dneh ne da narediti v smislu, da bi poleg vožnje človek še kaj videl).

Se boste morali najprej v familiji zmeniti glede države, ki bi jo radi videli.

Vendelina jr.

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

21. okt 2014 13:03

Kaj pa Foča? Rafitng na Tari. Nato preko meje v Črno Goro (mejni prehod Ščepan polje) ob reki Pivi do Pivskega jezera in do Nacionalnega parka Durmitor. Na bosanski strani je Nacionalni park Sutjeska, obvezno je obiskati Tjentište. 

lp

 

 

K

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti