Izguba otroka

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

1. maj 2014 0:26

A sem edina, ki ima avtorico prve objave za en velik fejk?

Life is war against boredom~

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2342

1. maj 2014 0:29

Jaz njegove pošte z drugimi nisem prebirala. Ne na papirju, ne na računalniku. Računalničar jo je na računalniku zakodiral, na našo željo, nihče več je ni mogel odpreti. Tisti del je bil njegova intimna stvar, to smo spoštovali. Pisma sem mu pisala v Wordu in niso bila nikoli odposlana po e-mailu.

Katrca11

karmielis  

član od: 11.4.2014

sporočila: 7

1. maj 2014 7:36

kara je napisal/a:

Izgubila sem otroka, ki je bil še novorojenček.  Bolelo je zelo, še posebej, ker takšna smrt ljudem pomeni nekaj kot splav oz. otrok, ki ga v resnici sploh ni bilo. Čudno, ampak otrokov grobek mi je vedno dal nekaj utehe, zavest, da je res obstajal, da je bil moj otrok, da sem ga imela rada in sem bila mati, pa čeprav le kakšen dan.

Z izgubo, kakršno si doživela ti, pa sem se srečala ob mojih dveh prijateljicah. Prvi je umrl otrok star 25 let, drugi 16 let. Obe smrti sta bili nenadni in velik šok, ki je blokiral ne le družine, temveč tudi nas vse, ki smo bili z njima povezani.

Z obema sem spremljala vse faze žalovanja in verjemi, da me ni pustilo brez posledic. Pomagati, nekaj storiti, da karkoli olajšaš je pravzaprav vse, kar počneš. Včasih tudi le molčati, včasih obujati spomine. Na koncu je dejstvo, da praznina ni nikoli izpopolnjena, da nikoli ne neha boleti, samo morda malo manj. Čas dela tudi svoje.

Vendar to, kar omenja Vendelina je v resnici zelo pomembno.

Namreč prva od mojih prijateljic je kljub vsemu znala poiskati nov smisel, da živijo dalje, da živijo vsi tudi zanj.

Velikokrat mi je rekla, da nima pravice postaviti to, kar je izgubila sama, pred to, kar je izgubil on, ki je imel še vse pred seboj. Občudujem jo še sedaj, kajti videla sem padce, ki jih je doživljala, pa se je vsakokrat znala pobrati, ker jo je gnala misel in dolžnost do ostale družine. Njen drugi otrok je hudo in nekaj časa molče trpel najprej zaradi izgube brata, nato pa zaradi opazovanja žalosti staršev.

Druga prijateljica je odreagirala drugače. Po sinovi smrti je v neskončnost premlevala njegove zadnje trenutke,  razčlenjevala svoje reakcije, si očitala, da bi ob drugačnem reagiranju morda bilo drugače, skratka občutila krivdo za nekaj, kar ni imelo nobenega smisla, saj so dejstva govorila sama zase.

Minilo je nekaj let, ona pa je lezla vedno nižje, odklanjala vsako pomoč, umaknila se je v svoj svet in edini prostor zanjo je bilo še le pokopališče.  Danes je ni več. Umrla je od žalosti in to dobesedno. Svoj tihi samomor je delala vsaj pet let, mi pa smo lahko samo opazovali, kako odhaja. To boli še danes, ko se tako kot se je prej ona, vsi sprašujemo, kaj bi še lahko storili.

Mopsika, ne dovoli tega. Imeli ste srečo, da ste 23 let živeli ob takšnem fantu. Da ste z njim delili srečne in manj srečne trenutke, pa četudi le 23 let. Dal vam je veliko, dali ste mu vse, kar ste lahko, da je tudi on imel srečno kratko življenje. Več kot to niste mogli. Tako se je pač zgodilo. 

Pogovarjajte se o njem vsak dan odkrito, četudi boli, tako bo spet z vami. Še posebej pa se posvetite mlajšemu sinu, ki trpi na svoj način. Včasih se takšni otroci dostikrat vprašajo, če si ne bi starši želeli morda bolj kot njega , izgubljenega otroka nazaj. Pokažite mu, da je za vas zelo, zelo pomembno, da je tukaj še on, da je najpomembnejši tako kot je bil vedno, poleg brata.

Morda sem bila predolga, vendar se to ni dalo opisati krajše.

Želim ti iz vsega srca, da okrevate, da se veselite življenja zase in za izgubljenega sina. Poišči si pomoč, morda samopomočno skupino, zelo priporočam Hospic. Karkoli, samo ne ostati na mestu. Boleče ali ne, fraza ali ne, vendar življenje gre dalje. Mora dalje. 



kara

 

moja zgodba...moj nadomestek za otroka,ki sem ga izgubila pri skoraj 7.mesecih nosečnosti

 

http://mojpogled.net/moj-angel/

 

karmielis

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

1. maj 2014 11:51

mopsika je napisal/a:

Draga MiriBon, samo to bi ti rekla, da tale forum nisem odprla za ljudi, ki so žaljivi, oprosti, pojdi na drug forum.



mopsika

 

Kaj morem, če pa vse objave s tvoje strani izzvenijo popolnoma izpraznjene, kot da jih je napisal bot/skripta, ne pa nekdo, ki se počuti dejansko žalostnega.

Poleg tega je ob tvojem spamu in super thread nekromaniji tudi ZELO težko verjeti sploh karkoli drugega, kot da gre za nek samodejni program.

I'm so sowwie :'(

not.

Poleg tega pa se mi zdi prej žaljivo lagati o tovrstnih občutljivih temah.

Itak pa če ni bot, je pa marcell. Same ****, ane.



Life is war against boredom~

Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 01. 2014 11:53

Mygrace

sporočila: 6506

1. maj 2014 12:38

Mah dej miribonbon, ti se pa tut mal skulirej, no.

 

                                            (ni glih vsaka spaga kaca press...)

Mygrace

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

1. maj 2014 18:15

MiriBon je napisal/a:

Poleg tega je ob tvojem spamu in super thread nekromaniji tudi ZELO težko verjeti sploh karkoli drugega, kot da gre za nek samodejni program.

I'm so sowwie :'(

not.

Poleg tega pa se mi zdi prej žaljivo lagati o tovrstnih občutljivih temah.

Itak pa če ni bot, je pa marcell. Same ****, ane?

MiriBon, prepusti presojo administratorjem/moderatorjem.

Ni korektno, da nekoga, o komer ne veš nič, obsojaš in žališ. Upam, da bo tole opozorilo zadoščalo. Ne bi pa škodilo, da pišeš v slovenščini, nobene potrebe ni, da mešaš angleščino zraven, menda znaš povedati slovensko, ne? Tudi s tem kažeš nespoštovanje pravil našega foruma. Tukaj so.

 

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

1. maj 2014 20:53

Haha, ker sem edina, ki sem pa tja uporablja angleške fraze. okej no. ahem.

Life is war against boredom~

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

1. maj 2014 21:09

Jaz težko verjamem, da bi kak človek pisal o taki bolečini,kar tako.Mopsika,je zelo dejavna na kulinariki,mislim,da je to tudi en ventil,ki jo trenutno sprošča.Jaz sem izgubila sestro 24 let staro,sama sem bila noseča prvi mesec,rizično,bil je šok in zaradi zapletov nisem bila na pogrebu.Leta me je to ubijalo.Na srečo sem rodila zdrava otroka.To so težke travme in tisti,ki bi se delal norca,je žal bolan.Mopsika,drži se.

dari

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti