Razglednice

saphira_anja  

član od: 19.7.2011

sporočila: 18

tema odprta - 21. mar 2014 21:13 | ogledi: 13.570 | odgovori: 9

Pozdravljene Kuharice in Kuharji, 

 

na vas se obračam s prošnjo. Že nekaj časa si dopisujem (pošiljam razglednice ipd.) v različne kraje po vsem svetu in kljub temu, da je naša slovenija zares čudovita trenutna ponudba razglednic ni pretirano pestra. 

Zato bi bila zeloo vesela, če bi mi lahko poslali razglednice ( po možnosti prazne) ki jih imate odveč/jih ne potrebujete. Razglednice so lahko pravzaprav kakšrnega koli motiva, živali, pokrajina, umetnost, ljudje, risanke... VSE je dobrodošlo :D 

 

Zares Vam bom hvaležna :D (naslov pošljem po zasebnem sporočilu) 

Najlepša hvala, 

 

Saphira_anja

 

p.s. sama zbiram znamke, če jih imate slučajno odveč se tudi teh ne branim. 

saphira_anja

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

22. mar 2014 7:53

safira, pozdravljena,

povedal bom le svoje mnenje: pri tebi gre za hoby, se pravi prostočasno aktivnost. A se ti ne zdi, da s tem, da nas vključiš v svoj hoby, cela zadeva izgubi smisel? Če neki zbiraš, čar je tudi v " odkrivanju " stvari, ko ( npr. ) vsaka razglednica ima svojo zgodovino, in v tem je čar. Kakšn bi ti bil užitek, da recimo, od nekoga dobiš 50 razglednic? Take so čist neosebne. Po drugi strani, kam bi pa prišli, če bi vsi ( ali veliko njih ) v svoje hobije vključevali vesoljno kulinariko.

Tukaj smo pripravljeni ( večinoma ) pomagat, čeprav, kakšn odgovor ( recimo ) ki bi iskalcu pomoči bil lahko od največje pomoči, dotični sprejme kot žalitev. Tudi s konkretnimi stvarmi, kolikor se spomnem, nekateri, ki so bili pripravljeni pomagat ( se mi zdi s otroškimi oblačili ) imajo slabe izkušnje. Zaradi tega bi rekel: prosite ( prosimo ) za pomoč kadar je to res potrebno, kar hoby vsekakor ni .

ežoj

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

22. mar 2014 9:19

A pridejo v poštev tudi razglednice od drugod, ne le iz Slovenije? Grem na eno zanimivo pot in če mi na zasebno pošto pošlješ naslov, ti od tam pišem. 

mamamia

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

22. mar 2014 10:41

Mamamia,če ti bo kakšna razglednica vancala (ostajala) se priporočam zanjo...

P.s. Pravijo,da vpršat ni greh.. :))

Vrtejbenka

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

22. mar 2014 10:53

Ne vem ce je ponudba tako revna, res pa se razglednice ne prodajajo cisto v vsaki trafiki. Med drugim si lahko celo izdelas osebne razglednice s svojim motivom. Zanima me zakaj isces razglednice: za svojo zbirko ali za posiljanje drugim po svetu? 

 

ps: idrijske lahko celo narocis.



"Stressed is desserts spelled backwards!"

Sporočilo je spremenil(a) rebecca dne 22. 2014 10:58

saphira_anja  

član od: 19.7.2011

sporočila: 18

22. mar 2014 11:44

Pozdravljen Ežoj, 

da odgovorim na tvoj komentar, ki je precej smiselen. 

Ne vem če sem se čisto jasno izrazila (meni se sicer zdi da sem se) pa vendar. Se strinjam, da zadeva lahko izgubi smisel, če namesto tebe pravzaprav ''zbirajo'' stvari drugi, ampak ali se ti ne zdi da je tudi ta način (iskanje itd.) način zbiranja. Racimo da dobivam pošto (znamke) zgolj ene vrste iz slovenije - pravzaprav nikamor ne pridem. če pa malo poizvedujem in naprošam ljudi ki jih mogoče imajo in so jih pripravljeni deliti z mano to pomeni nekakšen napredek. tudi to je pravzaprav zgodba! 

Kar se tiče kartic ki jih trenutno ''potrebujem'' jih pa jaz pošiljam naprej. razlog da naprošam zanje je pa da v vseh knjigarnah itd. najdem samo par različnih motivov in je malo žalostno venomer iste pošiljati. Vem pa da se mnogokrat najdejo kakšne doma (še iz časov ko je bilo to bolj pogosto) pa se ne potrebujejo več, zato jaz tukaj naprošam, če bi slučajno kdo imel to in bi bil pripravljen to meni posredovati. 

Se prav tako strinjam, da izkušnje niso vedno pozitivne, ljudje smo si različni, dejanja razumemo na drugačne načine ipd. Kar je za nekoga pomoč je za drugega žalitev. Tu potem ostane samo še tveganje. Tvegam in užalim/sem užaljena ali pa ne tvegam in ostanem z enakimi razglednicami dokler se nekdo v kakšni knjigarni ne odloči in naroči nove. 

Se opravičujem, če moj hobij ni dovolj ''resna'' stvar za objavo na tem forumu, s tem nisem želela nikogar prizadeti, užaliti ali kakorkoli škodovati, nikakor ga seveda ne morem primerjati z nečim ''resnejšim'' kot je potreba po oblačilih za otroke ipd. 

Upam, da ta odgovor nisi razumel kot žalitev/napad ampak zgolj kot odgovor in recimo zagovor mojega dejanja, za katerim seveda stojim in ga argumentiram. 

 

Odgovor za mamamia: 

Seveda pridejo v poštev tudi druge razglednice :D Hvala za pomoč, ti sporočim moj naslov na zasebno pošto. 

 

 

Lep pozdrav obema, 

Saphira_anja 

 

 

saphira_anja

saphira_anja  

član od: 19.7.2011

sporočila: 18

22. mar 2014 12:17

rebecca, pozdravljena

 

Na prvi pogled se zares ne zdi tako, samo problem je, da se na poštah dobijo samo mucki in rožice in 2 ne tako kretivna motiva kraja v katerem je pošta, mladinska knjiga ima bolj kartice (na prepogib) ne pa razglednic, dzs pa ima nekaj razglednic, ki pa so v vsaki poslovalnici enake, tako da se hitro naveličaš enakosti, sploh če pošiljaš tako pogosto kot jaz (vsaj 5 na teden) - sodelujem na eni trani ''postcrossing.com''.  (torej ja, potrebujem jih za pošiljanje po svetu). 

drugače pa najlepša hval za link! super bo koristil, če poznate še kaj podobnega se priporočam. 

 

lep pozdrav, 

Saphira_anja

 

 

 

saphira_anja

Oreo  

član od: 27.11.2011

sporočila: 111

22. mar 2014 13:30

Rešitev je tudi kak nedeljski izlet in se založit z razglednicami s tistega območja. Pošta in knjigarne imajo povsod iste motive, kar je logično. Lokalno pa dobiš zelo veliko različnih zadev.

 

A fotografija s pozdravi na zadnji strani pride v vpoštev, al izključno razglednice? Kot ideja.

 

Drugače pa pohvale, zanimiv hobi.

Oreo

saphira_anja  

član od: 19.7.2011

sporočila: 18

22. mar 2014 17:08

rebecca še enkrat hvala za linke :D super so! bom pogledala še v trafiki pri nami ko bom v Lj. Turistično točko sem obiskala samo eno v Kranju, v Lj še nisem poskusila. Ob priliki. 

Zgleda da bom uspešna v kakšnem muzeju :D Dobra zamisel. 

 

Oreo, ja nedeljski izleti bi bili tudi dobra ideja, nedelje imam ponavadi zasede z obiskom starih staršev :P 

Že nekaj časa ugotavljam da bom zares morala veliko več kartic kupovati na potovanjih. 

:D 

 

lep pozdrav obema,

Saphira_anja

saphira_anja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti