Policistični jajčniki

Teja Tejći  

član od: 11.6.2013

sporočila: 11

tema odprta - 4. mar 2014 21:57 | ogledi: 8.160 | odgovori: 13

Leo pozdrav, stara sem 20 let in so mi dijagnosticirani policilistični jajniki.Pogovorila sem se z ginekologom ib pravi da  lahko ostanem (Bog nedaj) neplodna in se marsikaj se lahko rata iz tega. 

Zato  Vas od srca prosim  dai date nasvet kako da se znebim tega:( 

   HVALA OD SRCA!Teja



Teja Tejći

danica85  

član od: 23.2.2014

sporočila: 95

4. mar 2014 22:24

Najprej PCO avtomatsko ne pomeni neplodnosti. To samo pomeni da so težave z ovulacijami. Pazit morš na težo, ker ženska ki ima PCO in le nekaj kg več, težje zanosi kot bi, če bi bila brez PCO-ja. Drugače pa obstajajo tabletke za ovulacijo, reče se jim klomifen. Uglavnem PCO ni nč tragičnega. Diagnozo PCO ima moja prjatlca, ki konec aprila pričakuje že 3 otroka. Tega se ne morš znebit, lahko pa omiliš simptome-zelo fajna je dieta nizkega GI. http://www.montignac.prehrana.us/ 

 

lp

danica85

Teja Tejći  

član od: 11.6.2013

sporočila: 11

4. mar 2014 22:46

Danica,hvala za nasvet! Lep vecer:)

Teja Tejći

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

5. mar 2014 7:40

Tudi jaz sem imela te težave kljub izredno nizki telesni teži. Kljub samím napovedim imam danes 3 otroke. Tako, da kar pogumno!

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Lotti  

član od: 13.10.2006

sporočila: 343

5. mar 2014 8:03

Samo brez prehude panike... Z istimi težavami in tudi povišano težo sem zanosila takoj, ko sva se za otroka odločila (prvi mesec), tako da sem bila prav šokirana, čeprav vesela in srečna... 

Malo pazi na prehrano, gibaj se, skratka zdrav način življenja in boš videla, da boš, ko si boš zaželela, postala mamica...  

Lotti

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

5. mar 2014 8:39

Jao, ko sem prebral naslov sem bil prepričan, da je nekaj v zvezi s policijo....

hedonist

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

5. mar 2014 8:59

Pa en č manjka, jajčniki so, a nič hudega, v paniki se je dekle pač zatipkalo.

Jaz sem pa sprva pomislila, da nekdo provocira. Ampak vidim, da gre zares, zato:

  to je stvar za pogovor z zdravnikom, zdravnikom in še enkrat zdravnikom. Vsaka od nas je drugačna, in kar pri eni učinkuje, ni nujno, da pri drugi. Zato sem vedno proti izmenjavi totalno laičnih mnenj. Četudi imamo še toliko lastnih izkušenj, je vsaka od nas povsem specifičen primer.

To ni isto kot prehlad, pa da debatiramo, ali je boljši šumadijski čaj ali planinski ...

 

In če Teja Tejći ni zadovoljna z mnenjem svojega ginekologa, naj gre še po drugo mnenje. Pa ne k nam na Kulslo (tu jo lahko tolažimo in nudimo moralno oporo), ampak k drugemu specilastu.

 

Predvsem pa brez panike, Teja Tejći, vse bo sedlo na svoje mesto.

 

 

mamamia

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

5. mar 2014 9:01

hedonist, saj policisti tudi kaj tam okoli šarijo, včasih celo v službenem času  (vsaj v našem kraju so se šli nekaj, je bilo precej napisanega takrat v časopisih...).

No, da ne brcam samo mimo teme: drage punce, saj vem, da so to zadeve, ki se tičejo tudi poklicnih in ljubiteljskih kuharic, pa vseeno je najbrž kakšen drug portal bolj primeren za takšne teme. Pa še nekaj bi dodala: že res, da se z jezikom oz. pisanjem oz. našim pogovornim izborom besed afnarimo v temah, ki niso prav resne oz. zaidejo v kakšno humorno smer. Ko se gre pa za zdravstvene in druge resne težave, bi bilo pa prav, da se piše kolikor toliko pravilno, se uporablja tudi kakšna velika začetnica, pa ločila itd.. Nekako ne gre skupaj pisanje v stilu najstnic na fb in skrb v zvezi z načrtovanjem družine, ko naj bi bili vsaj približno odrasli in odgovorni.

Ognjič

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

5. mar 2014 9:46

Pa če že res noben zdravnik in vrač ne zna pomagati, če res gre za življenje in je kulinarični forum zadnje upanje (kjer sicer vse vemo in vse znamo in je po statistiki zanesljvo tudi nekaj kuharic s policističnimi jajčniki) - pa vsaj ne med kuharske teme, no.

(se nič ne posipam, sem tečna kar tako)

Sonja

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

5. mar 2014 10:10

No, ja, na sosednjem forumu (MON) za začetek tole:

[quote=Edi P]Spoštovani!
Cistične spremembe na jajčnikih (policistični jajčniki) so dokaj pogosta najdba pri ultrazvočnem ginekološkem pregledu. Gre za morfološko spremembo jajčnikov, ki nikakor ni nujno povezana s PCOS, pri katerem se poleg cist na jajčnikih pojavijo neredni menstrualni ciklusi,otežena sposobnost zanositve, prekomerna poraščenost, akne,pogosta je prekomerna telesna teža in metabolne motnje v povezavi z insulinsko rezistenco. Če ste imeli sicer redne menstrualne cikluse in nimate drugih težav dolgoročna terapija ne bo potrebna. Odstranjevanje cist, ki sicer ne povzročajo težav tudi ni potrebno.
Lp[/quote]

EdiP je zdravnik, da ne bo pomote. Sem hotela samo reči, da ni nujno, da gre za PCOS. In potem je na tistem bolj vsebinsko primernem forumu malo morje tem s tem naslovom. Za preteklih 365 dni vrže ven točno 100 prispevkov, nekaj se bo že našlo.

 

Za na kuharski forum bi pa vsaj naslov spremenila v dieta pri policističnih jajčnikih.

PS Moja prijateljica je po dvakratnem drilingu tudi obakrat zanosila. Brez diete.

 

Loni Makaroni

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

5. mar 2014 10:17

Loni je napisal/a:

 

Za na kuharski forum bi pa vsaj naslov spremenila v dieta pri policističnih jajčnikih.


Loni Makaroni

 

Sicer je pa zdaj post, ta menda pomaga pri in proti vsemu (moj konstruktivni prispevek - 10 ur 18 minut sem že na pepelnični dieti, za lažje razumevanje).

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti