Vrtna kreša
Kreša iz vrečke hitro vzklije, ko zraste do ca 8 cm je najbolje, da jo porežete, odlična je kot dodatek k solati, meni je všeč tudi sama (z olivnim oljem, kisom in naribanim parmezanom). Res je prvo rezanje kreše najbolj obilno, pa je tudi kasneje ok. Tudi juha iz kreše je dobra(na kocke skuham krompir, dodam krešo po občutku, prevrem, dodam sir v lističih, 2 kosa,solim in zmiksam)
marinkapZanima me,ali bi vodno krešo,ki sem jo posjala v korito in jelepo sklila,posadila v vrt?
Ali je za vrt bolj primerna vrtna kreša?Kako naj jo vzgojim na vrtu ali v koritu?'
malenkaMene pa zanima kakšna je kreša po okusu?
linolinaKreša ima bolj pikanten okus. Nekaj podobnega kot rukola. Raste zelo hitro.
martinaKot sem že omenil pri KOSILU sem včeraj kupil alfalfa kalčke ter krešo. Ker je to moj prvi korak v smeri teh zanimivih in okusnih zelenjavic (do sedaj mi je to vedno bilo kot korenine od navadne trave, hihi), katere okus kreše mi je včeraj obogatil solato (res je bolj pikantno ja. Podobno rukoli), me zanima kakšno PRIPRAVO mi priporočate v solati?
Se poda z vsako solato? Včeraj sem dodal v mešano solato; glavnata zelena, rdeča/rumena paprika, sveže zelje, bučke, cvetača....
Se da zmešat samo alfalfa kalčke + krešo, dodat česen (se dodaja sploh), kis,olje ter malo soli in se je samostojno kot solata?
Hvala za pomoč.
Ima kdo izkušnje s kaljenjem vrtne kreše doma, na okenski polici? Potrebujem kaj posebnega? Imam semena, rad bi jih dal kaliti ...
Miroslav VulovićŽivjo, jaz imam sicer vrtno krešo samo na vrtu in jo enkrat posadim potem pa režem, vendar ne vidim razloga, zakaj ti ne bi rasla na okenski polici, če so pogoji za rast, svetloba, ..., nisem pa še poizkusila.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Ploščati špageti z genovskim pestom, krompirjem in stročjim fižolom

Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko