Predjed k lasagni

Alfica  

član od: 5.3.2006

sporočila: 59

28. jan 2014 22:41

Za predjed pa naredi olive v testu po receptu v bazi

Alfica

preprost  

član od: 25.1.2014

sporočila: 168

28. jan 2014 23:18

Konec koncev je pa 14.02 v petek. Lasagna je super, je pa za zvecer to res too much, ce nameravta imeti potem se seks. Ker, ce oba obozujeta tole pa se palacinke navedene, se bosta zvrnila v posteljo in zaspala. Raje 14.02 zvecer cist nekaj lahkega, toliko pac, da ti lih ne kruli po zelodcu. Pol pa v soboto, ko se zbudita za kosilo ene mocne lasagne, palacinke... Zjutraj pa itak love pa zajtrk. Vzamita si raje cas. Ne rabi bit vse 14.02. Lahko je tudi dan kasneje ali pa v nedeljo 16-tega. Lahko pa ji namignes, da bo na Valentinovo pac ljubljenje, dan kasneje pa njena najljubsa jed za kosilo. Toliko od mene.

 

 

Lp

preprost

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

29. jan 2014 7:56

V petek lahka večerja (pa naj bo lazanja, pač manjši košček ...), in v soboto petelinji zajtrk , kajne, preprost?

mamamia

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

29. jan 2014 8:44

KOlikor vem, ni potrebno nobeno namigovanje, da jo čaka po obroku seks, ker se pri sveže zaljubljenih itak razume, kaj roji po glavi in se dogaja prej, vmes, potem itd.. No, ni nujno, da so sveže zaljubljeni. Saj fant je samo prijazno vprašal za nasvet, kaj naj postreže za predjed, ni nikjer napisal, da bo spekel največji pekač lazanje in palačinke v največji ponvi. Super, da so fantje tako prijazni in ne dvomim, da jo bo pozabil naskočit, če ga tudi ne bi toliko na to spominjali.

Za predjed pa lahko postrežeš tudi rezino pršuta, ovito na grisin npr., pa morda kroglico ali dve melone.

Ognjič

preprost  

član od: 25.1.2014

sporočila: 168

29. jan 2014 9:23

Hehe, nekako tako mamamia, ja

 

Ognič - Saj mu nihče ne namiguje. Tud tv je fajn gledat objet z ljubljeno osebo. Jaz osebno sem pač mnenja, da dobra lasagna ne potrebuje prav nobene predjedi. Mogoče kozarec penine,vina,šilček krepkega ali pa tudi sok, če ne pijeta alkohola.

Glede na to, da bo lasagna piščančja pač sklepam, da ne jesta svinjine. Torej pršut potemtakem odpade. Je pač premalo napisal in lahko vsi samo domnevamo. In ena teh domnev je pač moje mnenje, da lasagna ne potrebuje predjedi. Je čisto dovolj samostojna jed in to zelo dobra. Zraven pa gre kakšna osvežilna solata. Ali pa tudi ne. Kakor kdo mara. Kaj bosta pa pila se bosta pa že sama odločila. Najbolj pomembno je, da bosta skupaj in uživala. Zlasagno ali brez nje, s palačinkami brez lasagne. Kaj vem, če bosta oba imela kosilo so palačinke zvečer čist dovolj. Sveža in hrustljava lasagna pa pač drug dan. Magari za pozen zajtrk. Tako bi pač jaz naredil.

 

 

Lp

preprost

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

29. jan 2014 9:25

Očitno sodimo po sebi, saj v naših letih "težaško delo" takoj po hrani ni priporočljivo, najbrž v nobenih, a spomnim se mladeničev, ki so korektno opravili svoje delo takoj po veliki pizzi in še kakšni slaščici za povrhu (poudarek je na besedi mladenič).
Kar se tiče količine hrane, z vrabčkovim obrokom me že ne bi osvojil, lahko bi razumela, da sem predebela in bi bilo zaželjeno, da manj jem (še enkrat več potrjeno, da z damo nimava nič skupnega).
Predjed je lahko tudi oliva, dve, postrežena s poljubom, dvema, da ostane več prostora za palačinke.
 
lp
mzm

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

29. jan 2014 11:39

Če bi moj pripravljal zame večerjo, bi dobro vedel, da bom brez težav zmazala predjed, lazanjo in palačinke (pa nimam težav s težo btw ;) ampak rada pa jem). Tako, da naj fant kar mirno punci pripravi večerjo kot si je zamislil. Jaz imam rada juhice in bi je bila vesela za predjed - recimo :)

Lopatka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

29. jan 2014 11:45

Glede količin, MZM, vedno so izjeme, ki potrjujejo pravilo. Kot so tudi moški, ki so jim nazarensko všeč ženske z "zdravim apetitom" - samo da čez leta takim junakom pogledm prevečkrat šviga na ženske, ki pa nimajo tako "zdravega apetita" in to samopodobi zdravoapetitne punce ravno ne pomaga.

Je pa tako, da je že marsikdo (obeh spolov), ko je bil/a v zadregi, kaj skuhati za kako posebno priložnost - pa ni nujno, da je bila romantična večerja - pretiraval s količinami.  jaz sem tudi v ziheraštvo naredila kaj preveč, zdaj sem samo prišla do te pameti, da dam višek v aluposodico in se zadeva lepo poje naslednji dan.

Vendelina jr.

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

29. jan 2014 14:04

Morda je to izjema, ne vem, ne upam si soditi o tem, poznam pa nas kar nekaj, veliko pravzaprav, ki desetletja uspešno vozimo skozi zvezo ravno zato, ker od prvega dne poznanstva živimo po principu JQJ, kot je to poimenoval moj Človek (brez pretvarjanj, skrivnosti in kar je še tega) in ne da bi se nadolgočasili.
Zdi se mi dobro omenjati tudi take.
 
Aluposodica pa mi je od vseh nasvetov v tej temi najboljši
lp

 

mzm

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

29. jan 2014 14:23

Jaz ti za začetek predlagam zgolj jagode in penino.  Dobra kombinacija je list mete na jagodi v katero nabodeš okrasno nabodalo in priložiš kozarcu ali v kozarec.Deluje izredno osvežilno. 

Ker očitno veš kaj rada je, ji pripravi lazanjo in naj se samo odloči kako velik kos želi. Zraven pa kakšen motovilec. Preostanek bo za naslednji dan.

Tudi za palačinke vse pripravi in nakupi. Vse pa se bo odvilo tako kot bosta želela. Če bosta sita  lahko masa počaka na naslednji dan v hladilniku. Lahko pa jesta zgolj sladoled in jagode.

Si pa nabavi še kakšne pralinejčke, male čokoladne poslastice in kakšno sadje, če bosta palačinke preskočila.Če sodim po sebi sem v mladostnih letih bistveno več spravila vase. 

Pomembno je le, da se bosta lepo imela in da si vse lahko že vnaprej pripraviš, spontanost pa bo odigrala svoje. 

 

 

 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti