Ambasada zdravja

lady_gaga  

član od: 3.1.2014

sporočila: 4

3. jan 2014 22:06

Dovolite, da tudi jaz napišem nekaj besed o zadevi, katere ste se dotaknili. In sicer sem sama opravila pregled pri podjetju Ambasada Zdravja in moram povedati, da sem bila s samo storitvijo izredno zadovoljna. Tudi mene so poklicali po telefonu in mi povedali, da bodo pri nas opravljali preventivne preglede v naši ambulanti. Povedali so tudi, da je cena pregleda 65€ in kaj vse mi bodo pregledali in naredili. Na začetku sem bila tudi samo zelo skeptična kako lahko vse to naredijo z enim aparatom. Ampak, sem se zaradi zdravstvenih težav - ko mi zdravniki niso morali odkriti diagnoze zanj vseeno odločila. Z mešanimi in slabimi občutki sem se odpravila na pregled. Prišla sem v ambulanto kjer me je lepo sprejela starejša gospa ter mi na vsa moja vpšrašanja tudi odgovorila. Nič ji ni bilo težko povedati razen ko sem jo vprašala o zadevi v zvezi z izvidi je lepo odgovorila da ni usposobljena za izvide in se le o teh pogovarjam z osebo ki preglede opravlja. Tako sem bila naročlena ob 10.30 uri in prišla na vrsto že pet minutk čez uro. Prevzela me je mlajša gospodična, katera mi je vzela kri, mi izmerila pritisk me priklopila na aparat ter podrobno povedala kaj vse bodo delali kaj bodo pogledali. Noben me ni vprašal kakšne težave imam in zakaj sem prišla - ampak je po enem določenem času ( ne vem koliko časa sem ležala) ta gospodična odklopila in me prosila da se usedem zraven gospe okoli 30-35 let, katera je brez vprašanj o mojem zdravstvenem stanju začela z razlago izvidov. Nad tem sem bila zelo presenečena - kajti vedno sem navajena nekam prit in morem sama povedati kaj mi je. Tukaj so mi oni povedali moje dejansko zdravstveno stanje. Povedali so mi za vse težave ki jih dejansko čutim, in tudi kaj lahko sama popravim kaj je pa potrebno z zdravnikom naredit da se ta zadeva pozdravi. Z izvidi sem odšla do svojega zdravnika s katerim sva te nadaljnje stvari naredila in potrdila zadeve, ki so mi jih oni povedali. Če ne bi bilo njih bi še danes imela velike bolečine in težave brez prave diagnoze. Zato se jim zahvaljujem. Vam, ki pa pljuvate po njih pa niste opravili njihovega pregleda pa priporočam, da ga naredite in šele takrat poveste svoje mnenje. Tudi tam so imeli neke naravne zadeve za kupiti. Jaz nisem nič kupila, zato niso bili kaj manj prijazni. Prav tako niso bili vsiljivi.

lady_gaga

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

3. jan 2014 22:36

Zanimivo, kako se ljudje hitro včlanijo na nek portal, ko pokritiziraš kako storitev...

tulka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

4. jan 2014 9:35

Ja, zveni kot da je tole pisal nekdo iz same Ambasade zdravja. Že po tej napakici, ki se je lady_gaga očitno prikradla: namreč, citiram

"Tudi mene so poklicali po telefonu in mi povedali, da bodo pri nas opravljali preventivne preglede v naši ambulanti.

Torej, če bi jaz kot pacientka pisala, bi menda napisala v njihovi ambulantni, kajne?

 

Kakorkoli, lady_gaga, nihče ni pljuval po Ambasadi zdravja. Dekleta, ki se na te reči spoznajo zaradi svojih strokovnih znanj, so nanizale nekaj golih dejstev in posledično nekaj pomislekov zoper takšno diagnosticiranje. Kogar so prepričale, so prepričale, kogar ne, bo pač plačal. Na koncu, če bo res šlo za kaj resnega, se bo pa itak vsak zdravil zastonj, v javnih zavodih, kajne? 

In, lady_gaga, ne boš verjela, ampak meni moj zdravnik tudi pove, kaj mi je, na podlagi izvidov krvi (če je treba, kar na aparatu za hitro ugotavljanje, ki ga ima v ambulanti), celo pritisk mi izmeri. In pomisli, celo zastonj mi to naredi, na podlagi zavarovanja. Je res nekaj narobe s tem našim zdravstvom ...

mamamia

tisa55  

član od: 1.11.2012

sporočila: 75

5. jan 2014 20:31

Hvala za vaša mnenja!

Tudi meni se za tisto od lady_gaga zdi, da je preveč podrobno opisan celoten postopek, da diši po reklami, čeprav bi rada verjela, da je resnično. Kakorkoli, zaenkrat se za pregled nisem odločila, bi bilo pa lepo, če bi napisal svoje mnenje še kdo. 

tisa55

Mayisa.  

član od: 21.2.2010

sporočila: 253

6. jan 2014 8:16

mamamia je napisal/a:

"Tudi mene so poklicali po telefonu in mi povedali, da bodo pri nas opravljali preventivne preglede v naši ambulanti.

Torej, če bi jaz kot pacientka pisala, bi menda napisala v njihovi ambulantni, kajne? 

mamamia

 

Tu pa mislim, da ni napaka ... Tudi pri nas v naši ambulanti so tile ljudje opravljali te preglede ...Torej, prišli so v naš kraj, kjer živim in v naši ambulanti v našem kraju, opravljali storitev ... Nisi bil vabljen v njihove ambulante.

Z pregled se pa tudi jaz nisem in se ne bom odločila. Tako kot je napisala Mamamia - moj zdravnik mi tudi vse to opravi. 

Mayisa

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2342

7. jan 2014 6:27

Je pa zanimivo, koliko privatnih diagnostičnih centrov in variant prodajanja diagnoz je kar na hitro zraslo pri nas. V istem času so se čakalne dobe na iste preglede v javnem zdravstvu povečale. 

Katrca11

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

7. jan 2014 9:12

Čakalne dobe se daljšajo v specialističnih ambulantah, pri splošnem zdravniku prideš na vrsto takoj.

Zasebni diagnostični centri v stilu Ambasade zdravje in podobni pač izkoriščajo priložnost, ki se ponuja, ker so ljudje pripravljeni plačati nekaj, kar sicer dobijo pri svojem zdravniku zastonj. bentijo pa, če jim kdo ponudi samoplačniško ambulanto, v kateri so prav tako na vrsti takoj.

Ali ovce su za šišanje, kot je že pred leti rekla moja dobra prijateljica.

mamamia

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

7. jan 2014 11:01

Jaz sem v nulo pošišana (ja, zima bo), pa mi takim traparijam ni treba nasedati . Če omenim tu še eno včeraj brisano temo.

Me pa zanima nekaj, kje zlomki izvohajo podatke, navadno puščam lažen naslov in telefonsko, eno elektronsko pošto imam točno za te namene, nekaj časa sem jih imela že v specialističnih ambulantah na sumu, da grejo podatki od tam ven, ampak glede na to, da tudi oni niso imeli moje prave telefonske (moj lapsus, ko sem jo navajala), sem od tega odstopila...

Loni Makaroni

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

7. jan 2014 11:04

Uh, Loni, čudna so pota gospodova, sploh ko je treba priti do podatkov, da se nekaj skuša prodati ...

 

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti