Plačilo carine

kozamurnik

sporočila: 2311

1. dec 2018 22:57

 

ali je morda kdo od vas kaj kupoval v Srbiji prek neta?  Rada bi narocila izdelek iz njihove narodne obrti, vrednost  cca  130- 140 evrov.  Sem vprasala eno gospo ki je od tam,  pa sem dobila dva nasprotujoca odgovora, namrec se do 150 evrov carine ne placa, drugi pa da so  stroski carine cca 30 evrov. Ima kdo izkusnje?Oz.  kam naj vprasam da ne bom placala vec dajatev kot je sama vrednost izdelka

murnik

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

2. dec 2018 1:27

uporabniki pogosto mesamo carino in ddv. dodatno nam carinska posta lahko zaracuna se stroske "preverjanja" dokumentov, ce je znesek pod 22€, oz. stroske postopka (po ceniku)

 

Vem da se obetajo spremembe, ampak mislim da tole se vedno velja. splaca se vse prebrat.

https://mladipodjetnik.si/podjetniski-koticek/racunovod

 

Tako so pošiljke, sestavljene iz blaga zanemarljive vrednosti, ki se pošljejo neposredno iz tretje države prejemniku v EU, oproščene plačila DDV do vrednosti 22 EUR, plačila uvoznih dajatev pa, če vrednost blaga ne presega skupaj 150 EUR, na pošiljko.

Če je torej pošiljka npr. vredna 10 EUR, se ne plača niti carina niti DDV; če je pošiljka vredna npr. 50 EUR je treba plačati DDV, carina pa se ne plača; za pošiljko, ki pa bo vredna npr. 200 EUR, bo potrebno plačati carino in DDV.

 

 

"Stressed is desserts spelled backwards!"

Sporočilo je spremenil(a) rebecca dne 2. dec 2018 01:29

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti