Pariz z letalom - osebna izkaznica ali poni list?

Pozdravljeni!

Konec septembra se odpravljam v Pariz z letalom iz Benetk. Zanimajo me vaše izkušnje glede tega, ali lahko potujem samo z osebno izkaznico ali potrebujem potni list? Najlepša hvala za odgovore.

LP Tina

Dokler si znotraj EU, je dovolj veljavna osebna izkaznica, ki si jo kot dokument o istovetnosti vedno dolžna imeti pri sebi.

m/ Drejček

http://lmgtfy.com/?q=Kam+lahko+potujem+z+osebno

vida70

drejcek je napisal/a:

Dokler si znotraj EU, je dovolj veljavna osebna izkaznica, ki si jo kot dokument o istovetnosti vedno dolžna imeti pri sebi.

m/ Drejček

No, to ni res, v Sloveniji velja kot osebni dokument tudi vozniško dovoljnje, tako jaz osebne izkaznice sploh nimam, saj imam za v tujino (takšno in drugačno) potni list.

Seveda pa znotraj EU lahko potuješ z osebno izkaznico, Krtina.

JJ

Odvisno od tega, kje si kupila karto - ozrioma, če že imaš dokument za elektronski check-in. Ker je fino, da potuješ z enakim dokumentom, kot je tisti, ki je naveden na tvoji elektronski karti.

Če si pa bolj konservativne sorte in si karto kupila v kakšni poslovalnici, je pa v resnici vseeno, s katerim dokumentom greš v Pariz.

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti