Stroški

špela100  

član od: 23.7.2008

sporočila: 121

tema odprta - 13. avg 2013 13:28 | ogledi: 3.023 | odgovori: 2

Pozdravljeni,

moj šef ima pisarno v poslovni stavbi, katere lastnik je. Plačujemo skupne in indvidualne stroške (elektrika, voda...) upravitelju stavbe. Zraven nas je pa tudi podjetnica, prav tako so pisarne njena last, ki pa že nekaj časa (let) ignorira te stroške in ne plačuje. Seveda pride do težav, ko zmanjka denarja za plačilo položnic. Poskušal je že vse sorte, z izvržbami, neuspešno, z grožnjo, da se odklopi elektrika, spet nič. In hec je v tem, da ni največji problem plačilo zaradi pomanjkanja denarja, pač pa enostavno ne plačuje (cca 200-250 eur na mesec).  Zadnjič jim je upravitelj dal možnost, da poplačajo vsaj četrtino dolga(ki ni majhen), pa spet nič. Nakar jim odklopi elektriko. Potem pa vsi v zrak, da je to protipravno, da ga bodo tožili, kazensko ovadili...Samo vseeno sedaj uživajo na morju. Ali mogoče kdo ve ali je upravitelj res ravnal nezakonito? Ne predstavljam si, da bi enostavno vsi prenehali plačevat, pa ne bi smel ukrepati?

 

Hvala (sprašujem samo iz radovednosti, ker mislijo, da imajo cel svet pod seboj).


LP

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

13. avg 2013 14:49

malce dvoumno si to napisala, predvidevam, da je šef lastnik pisarn v stavbi in ne cele stavbe. Sicer se na zakonodajo tu ne spoznam, ampak moja zdrava pamet pravi, da ti elektriko lahko odklopi samo tvoj dobavitelj in ne upravnik stavbe.

In še ena nelastna izkušnja, za znance vem, da se jim je upravnik usedel na račun, pa avto so jim vzeli, ker niso plačevali svojih obveznosti.

 

Loni Makaroni

špela100  

član od: 23.7.2008

sporočila: 121

13. avg 2013 15:20

Ja seveda, mi imamo samo dve pisarni v lasti. Je pa še kar nekaj podjetij tu.

Saj je upravitelj poskušal z izvržbami, pa je žal že vse pod sklepi sodišč, avto že tudi zastavljen, račun v blokadi dve leti... a firma dela. Kako mi ni jasno.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti