Srbenje hrbta in trebuha

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

17. jul 2013 14:20

Kot sem rekla: najbolje k dermatologu. Kotalka pa je prosila za osebno izkušnjo - in ta je moja, ki pa je zelo neprijetna, če moraš s tem živeti.

Lopatka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. jul 2013 23:19

Draga kotalka, karkoli imaš na koži, evo ti naslednji  resnice:

1. Na Kul.Slo te ne bomo pozdravili. Tudi tvoje kraste  se ne bodo nič bolje celile, če boš tule izvedela, da je še kdo s podobnimi težavami. Skratka, zdravljenje čez portal je izguba časa, ne gre druge kot da obiščeš tiste, ki so hodili v šolo, da bi se naučili take stvari popraviti. Pa odmisli idejo "domačih zdravil", če nič drugega, si to sedaj počela in vidiš, da ne deluje in kaj pa še rabiš od potrdtive, da je to napačna metoda? Krvaveče rane non stop?

2. Karkoli imaš, je tako, da zgolj z nanašanjem substanc na kožo ali pa spremembe prehranjevanja  te težave ne boš odpravila.  Ker težave s kožo so znak, da je nekaj drugega v telesu v hudem neravnovesju, kaj pa to je, bo treba pa še najti in ni nujno, da se bo našlo takoj.

Ti se loti zdravljenja, da bodo čez nekaj časa tvoje težave preteklost in da boš lahko poleti nosila srčkane seksi odprte oblekice.

 

Vendelina jr.

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

18. jul 2013 10:50

Pa še nekaj, kotalka (iz recimo temu srednje bridkih izkušenj in ko je pamet prišla potem, ko je vse drugo odpovedalo  z drugimi besedami: pridiga):

kožne zadeve se pogosto dolgo zdravijo. Lahko gre dokaj hitro, ampak velikokrat traja mesece in mesece. Nočem te spravljati v paniko, le da ne boš obupala, če tudi po obisku zdravnika, brisu, predpisanih mazilih, tonikih, kapljicah, masteh, tabletah, pršilih in bogsigavedi čem še vse, ne bo vse skupaj izginilo čez noč. Pa ne čudi se, če te bo spraševal stvari, ki po tvojem mnenju s kožo nimajo nobene zveze (v bistvu jo lahko še kako imajo). Ko bo zdravnik postavil diagnozo, ti bo lahko tudi okvirno povedal, ali bo zadeva šla hitro ali bo bolj dolgotrajna, pa tudi to je pri različnih osebkih različno. Vztrajna moraš biti, pa bo. Če bo treba fleke dolgo prenašati in te spravljajo ob živce, je najbolje, da se poskušaš čimbolj umiriti in sprejeti stvar, dokler ne mine. Joga, pevski zbor, modelarsko društvo, kakor pri kom, lahko pri tem naredijo čudeže.

Pa še ni konec: če ti rečejo, da maži en mesec, potem ubogaj in maži en mesec, četudi bodo fleki po tednu dni skoraj nevidni, po 10 dneh se ti bo pa zdelo, da jih sploh ni več. Če prehitro nehaš uporabljati zdravilo, ne narediš prav nič dobrega za naravo in zase, poskrbiš samo, da se bo težava znova in znova ponavljala v vedno bolj trdovratni obliki.

 

Potrpljenje je božja mast..... včasih pa je le poleg zakladov narave le dobro dodati še kaj  iz orožarne farmacevtske industrije.

Sonja

Sporočilo je spremenil(a) limnol dne 18. 2013 11:54

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti