Medexova guarana

nallis  

član od: 5.2.2011

sporočila: 59

tema odprta - 17. jun 2013 15:18 | ogledi: 7.901 | odgovori: 10

Ima mogoče katera že kakšno izkušnjo z Medexovo Guarano?Ker sem veliko v službi ponoči,zdrogirana od prevelikih doz kave,me zanima,če je res kaj na tem,kar obljubljajo.Naredila sem že test s tabletami Enduranza pa nič...Nič več energije kot prej.Kaj pa kaj drugega?Kako pa ve,ziher je še katera nočna,prebrodite noč?   Prijazen pozdrav vsem.

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

17. jun 2013 17:11

Ja, ene parkrat sem jo vzela, ko se mi je spalo, pa nisem smela spat. Je pomagalo.

lp

cervus

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

17. jun 2013 17:57

Kaj pa mate čaj, zeleni, črni čaj? Učinkujejo podobno oz. bolje kot kava, manj škodljivi za želodec.

lp

robida

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

17. jun 2013 18:18

Rusi kuhajo ubijalsko močan, nekajkrat skoncentriran čaj, ki se mu reče čifir. (Prvič sem slišala zanj v odlični kriminalki Park Gorkega, avtor Martin Cruz Smith, knjiga ima še številna nadaljevanja, ampak jih potem pri nas niso več prevajali; jaz sem nekoliko zasvojena z glavnim junakom Arkadijem Renkom in skrbno pazim, da sem s serijo na tekočem.) Menda so dovolj trije požirki, pa ne spiš dva dni. Ampak pri nočnih izmenah se na dolgi rok ne obnesejo nobena poživila, človek mora odspati tisto, kar rabi; škodljivih posledic kroničnega pomanjkanja spanca je veliko, od vseh mogočih bolezni (ženske s kroničnim pomanjkanjem spanja naj bi bile 25% bolj ogrožene, da zbolijo za rakom dojk) do tega, da kaj pošteno za**rješ na delovnem mestu, kar ima tudi lahko fatalne posledice. Ameriški bojni piloti (tisti, ki jih futrajo s Sanvalom, da zaspijo, čez dve uri pa z amfetamini, da se zbudijo), imajo strahotno visoko incidenco psihoz, depresij in kriminalnih dejanj še leta po odpustu - in stanje se je v letih od Vietnama samo še poslabšalo. Skratka, kakšna žehta posteljnine naj gre v omaro samo zložena, ne zlikana, kakšna kuhinja naj bo pometena samo trikrat na teden, ne pa trikrat na dan, kakšen soprog in/ali mladiči naj se naučijo, da se srajce ne zlikajo same, ti pa rolete dol in spat, čimprej. lp, proxima

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

17. jun 2013 19:02

proxi,

rimljanka

chappy  

član od: 3.7.2007

sporočila: 554

17. jun 2013 19:35

ja tu pa se s proxi popolnoma strinjam.Delam nočne izmene ta mesec celo trikrat tri noči.Na začetku izmene popijem eno kavo potem nič več.Vendar ko pridem domov kljub popolni tišini in temi spanca ni in ni.Tisto fazo,ko se mi najbolj spi prebrodim na delovnem mestu.Spim kakšni dve ali tri urici v celem dnevu.Ponoči pa kot mesečnik po oddelkih.

 

chappy

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

17. jun 2013 20:52

Preživela sem kar nekaj noči v bolnišnici in ja, ni vam lahko, drage sestre. Noč je za spat. Tudi sama težko zaspim, če zamudim tisto mojo uro za spat. Chappy, a tudi če spiješ kakšen metin, melisin čaj, ne moreš zaspati? Pa med v čaj...

 

 

 

naor

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

18. jun 2013 2:11

Ne moreš zjutraj zaspat kar tako, naor, oziroma ne morejo vsi. Jaz sem si življenje na "nočno smeno" na silo prestavila zaradi srednješolskih prerisanih celih noči (valjda, čez dan je bilo lepše na sončku sedet ob Ljubljanici pa po galerijah hodit). Pa že prej sem bila bolj "na večer" narejena. Od kave sem presedlala na čaj, ker mi je bolj prijalo za želodec, pa še roke se niso tresle ob treh zjutraj, ko je bilo treba risat kaj preciznega.

In tako pač tečejo leta in zdaj spet, kadar intenzivno nekaj delam, delam najpogosteje "nočne". Na srečo zjutraj hitro zaspim in lahko prespim celo dopoldne, tudi 6 ali 8 ur, to si lahko privoščim, ker nimam več majhnih otrok, ki bi jih bilo treba zjutraj v vrtec/šolo spravljat in podobno. Ampak jaz delam doma in grem spat samo par metrov proč v drugo sobo. In lahko,ko sem utrujena, grem res takoj spat, brez nekih "motenj",kot je recimo odhod iz službe na avtobus ali peš ali vožnja z avtom - kar te spet "zbrihta". Če sem slučajno še precej budna, pa vzamem kako knjigo (proxima - Arkadij Renko je zakon, dobro, da si me spet spomnila nanj) in me hitro uspava.

 

Moja soseda pa je medicinska sestra in včasih dela tudi po dve nočni na teden, včasih celo tri.In pove enako kot chappy, pride kriza okoli druge,tretje ure,potem nekako "pride k sebi", ko pa se zjutraj odpelje domov, je spet budna "kot kukavca" in polurna vožnja jo totalno zbistri. In potem doma nima smisla, da bi sploh legla, ker spati me nore, kljub roletam in miru v hiši. Pravi, da jo spanec prime šele okoli druge ure popoldan za kako urico ali dve, več ji ne rata ... In je utrujena, seveda.
Zvečer si sestre skuhajo kavo, pa pravi da več kot skodelico sploh ne rabi za čez noč, ker je že tako "naštelana", da zdrži nočno bedenje. Huje je res to, ker zjutraj ne najde nečesa, kar bi jo pomirilo zadosti, da bi lahko trdno zaspala in se naspala.

 

 

Mojca

chappy  

član od: 3.7.2007

sporočila: 554

18. jun 2013 12:26

ja drage moje česa vse nisem že poskusila tudi slipin,ki bojda pomaga je nekoliko že ni pa pravega učinka.Najtežje iz prve nočne iz druge vsaj nekoliko lažje zaspim.Nimam daleč do doma peš nekako deset minut vendar je sploh pozimo to glede popolne prbujenosti več kot dovolj.Delam pa v dso kot negovalka ,naša nočna izmena pa je tri dni skupaj,na mojem nadstropju dvakrat na mesec.

 

chappy

nallis  

član od: 5.2.2011

sporočila: 59

18. jun 2013 14:36

Saj pravim,po dolgih letih nočne nekako preguraš noč,zaspat potem pa je druga pesem,sploh če se po 12 urni nočni vsedeš v avto in  se potem do doma čisto predramiš.Dve tri ure še nakraspam skupaj,več pa ne gre.Verjemite,v vseh letih,skoraj 25 nočne,sem poskusila že skoraj vse,med,mleko,meta,meditacija,zadnje leto tudi ašvagando pa maco pa...ni da ni.Ko pa minejo nočne-7 na mesec pa sem par dni prosta,takrat bi pa dva dni samo spala,spala in sploh nisem za nobeno rabo.Pa kljub temu,prva nočna je za mano...

nallis

jkd  

član od: 9.4.2007

sporočila: 144

20. jun 2013 22:44

Mene je Medexova guarana velikokrat rešila, ko sem iz nočnega dežurstva morala naprej v redno službo. Ampak vzela sem jo zjutraj, po končanem dežurstvu. Pokonci me je držala cel delovnik, zvečer sem šla  bolj zgodaj spat, pa je bilo ok.

jkd

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti