Nezaželeno pasje vedenje

sweet T  

član od: 29.4.2013

sporočila: 39

30. maj 2013 14:09

hvala za vso vašo prijaznost, znanje in izkušnje, ki ste jih delili :) prijavili sva se pri alfakanu pa bom videla, kako bo. Slikica je za njen prvi rojstni dan. otrokom se je zdelo pomembno, da tudi ona dobi pasjo tortico.. :D

sweet T

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

30. maj 2013 14:14

Oooo, kako ljubka slika  srečno pri vzgoji!

JJ

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

30. maj 2013 15:26

No, če pa ste pri enem letu psički dovolili, da je z mizicie in s krožnika trotico, potem se ni čuditi drugim rečem.

O vgoji tu ne more biti govora, ne glede na to, kako ljubka je slika. Mi smo izpričani, zapriseženi ljubitelji psov, dva imamo doma, velikega in majhnega, a ni variante, da bi se kateri od njiju približal mizi, kaj šele kaj z nje dobil. Le ležita pod mizo, če sta v hiši, ko smo pri kosilu ali večerji, ampak se niti ne premakneta. Mizi, ko je hrana na njej, pa se ne smeta približati na manj kot meter. Pika.

Psa ne smemo počlovečiti.

mamamia

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

30. maj 2013 15:26

Sweet T, hvala za slikico Kako je lepa!

 

Kar pa se tortic tiče, niste osamljeni, hihi. Pri nas praznujemo tudi pasje rojstne dneve, obletnice posvojitve iz zavetišča, pa še kak praznik vmes si izmislimo Tortice pa tudi morajo bit! In ker te "pasje ceremonije " za tabavo izvajava skupaj s prijateljico, ki ima dva psa, jaz pa enega, lahko izračunaš, koliko tortic "se obrne" vsako leto

 

Pa veliko uspeha z odpravljanjem težav vam želim

Mojca

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

30. maj 2013 15:53

Mamamia, z vsem spoštovanjem, a s te slikice ni videti, da bi psica jedla z mize za ljudi. Tole izgleda bolj kot improvizirana "mizica", da so sploh lahko slikali v neki nornalni višini (sicer bi se moral fotograf pač na tla uleči, da bi bilo videti in pasjo glavo in tortico ne samo temena pasje glave nad krožnikom Kolikor vidim roka ponuja krožniček s "tortico", ni si pes sam postregel.

Po moje je velika razlika med tem, da se pes samovoljno spravlja na stole, kavče, postelje, za mizo itd.  (in po možnosti še brani svoj položaj ter tako pokaže, da te ne "šmirgla") in med tem, da ga ti tja povabiš in mu TI to dovoliš - ter zahtevaš, da se tudi takoj umakne, ko to od njega zahtevaš.

Sicer pa bodo pri Alfakanu itak izvedeli vse, kar je treba, tudi če so dosedaj kaj zamudili in nepravilno (ne)vzgojili
Mislim, da taki, kot je swee T, ki se problemov zaveda in jih poskuša reševati, niso problematični vodniki - problem so tisti, ki mislijo, da "oni vse vedo in vse znajo" - kot recimo tale sosed iz emalisejinega sporočila, ki se očitno ne zaveda, da njegov pes nima kaj iskati na tujem dvorišču ...

 

emalisej je napisal/a:

Bi se priključila, če smem. Mi imamo pa drugačen problem. Imamo 3-mesečno psičko, srednje rasti. Že takoj ob prihodu domov smo jo začeli socializirati z drugimi psi in ni bilo težav. Kaka dva tedna nazaj se je na našem dvorišču znašel meni neznan majhen pes. 

...

Nimamo ograjenega dvorišča- če bodo ti ljudje na svoji parceli, jo lahko ta pes kadarkoli primaha in spet šavsne po naši. Drugače je naš pes tak karakter, ki bi se z vsakim igral in je še nisem vidla, da bi agresivno reagirala. Vesela bom nasvetov.


emalisej

Emalisej, najprej se poskušaj s sosedom resno pogovoriti o tem, da kora imeti vsak svojega psa pod nadzorom, kar ne pomeni, da lahko pes svobodno "šeta" povsod, kjer mu paše, tudi po tujih dvoriščih.

Pes brez soseda na tvojem dvorišču in brez tvojega dovoljenja nima kaj iskati, pa pika. Kaj pa če bi bil tam namesto tvoje male psičke napaden mali otrok? Bi tudi takrat sosed rekel "da drugače ni napadalna"?
To so resne stvari, niso heci.

Hkrati pa moraš tudi ti poskrbeti, da tvoja psička, ker je dvorišče še neograjeno, ne bo tekala izven parcele. Poskusite ograditi del dvorišča, da bo pes na varnem in da ne bo motil okolice.

Če bodo ti ljudje na svoji parceli, morajo imeti svojega psa pač privezanega, zaprtega, kakor jim ustreza, vsekakor morajo poskrbeti, da pes sam k vam ne bo več zahajal in pika. Sicer se pač pokliče policijo.

Mojca

sweet T  

član od: 29.4.2013

sporočila: 39

30. maj 2013 16:00

da ne bo pomote... kar se mizice tiče ji je dovoljena le ta drugače pa ji nikoli ne damo nič od mize in to tudi spoštuje, tako da s tem nimamo težav. Samo pri tem delu s socializacijo smo zafrknili ampak verjamem da nama bo uspelo tudi to popraviti. Ko sva šle včeraj ven se je kar lepo obnašala. Upam da bo danes tudi v redu ( se ravno odpravljava) :)

sweet T

sweet T  

član od: 29.4.2013

sporočila: 39

30. maj 2013 16:02

aja.. mamaF: ME VESELI, DA S TEMI TORTICAMI NISMO EDINI:) Psu sicer ni jasno čemu je namenjena je pa dejstvo da jim je všeč, ljudje pa tako pač praznujemo, da je z nami ;)

sweet T

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

30. maj 2013 16:18

Hehe, saj se razumemo. Tortice in podobno so namenjene za NAŠO zabavo, itak Moje mnenje je, da pes ne bo nič bolj ali manj vzgojen, če se zaradi tega, ker smo njegove družbe veseli, še sami malo pozabavamo na tak način.

Če so ljudje s prijatelji sposobni praznovati in "zapijati" nakup novega avta, pa se jim to ne zdi nič nenavadnega, zakaj bi bilo potem čudno, če pasjemu prijatelju ob obletnici kotitve privoščimo "tortico".

Počlovečevanje živali nastopi, kadar od živali pričakujemo ali ji prisodimo človeško obnašanje, razmišlnanje in čustvovanje - to je, ko menimo, da "mi je zameril" ali "je nekaj naredil, da bi me razjezil" ali menimo "da ga ne smemo užaliti" in podobno.

Psu je itak vseeno, ali mu daš jesti razkosano pasjo "pašteto" ali pa jo okrasiš kot tortico. Prav "dol mu visi" ali dobi hrano v pasji "rosfraj" skledi, plastične posodici od skute, na kosu kartona ali na tleh ali pa na pregrešno dragem porcelanastem krožniku. Zanj je vse samo hrana. Če mu otroci pri tem pojejo "vse najboljše", ja kaj hudega se pa lahko zgodi, a ne?

Pomembno pač je, da postavimo pravila obnašanja v družinskem življenju s psom in da se jih vsi tudi držimo.

Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti