Le zakaj se je uporabljal ?
anibas
Temo je spremenil(a) anibas dne 3. apr 2013 16:16
Le zakaj se je uporabljal ?
anibas
Temo je spremenil(a) anibas dne 3. apr 2013 16:16
3. apr 2013 16:26
Saj ne za zobe, a?
lp
mzm
3. apr 2013 16:27
kodralnik?
"Stressed is desserts spelled backwards!"
3. apr 2013 16:36
si pa zadela v prvo- ja, sem ga našla med pospravljanjem podstrešja in res nisem vedela za kaj naj bi se ta stvar uporabljala mi je potem mož povedal.
anibas
3. apr 2013 16:37
mišzmoke je napisal/a: |
Saj ne za zobe, a? lp
|
si pa me nasmejala:
anibas
3. apr 2013 19:01
anibas je napisal/a: |
si pa zadela v prvo- ja, sem ga našla med pospravljanjem podstrešja in res nisem vedela za kaj naj bi se ta stvar uporabljala mi je potem mož povedal.
|
Po moje to ni tak kodralnik, kot ga uporabljamo danes, za takšne kodre: http://www.elle.si/media/cache/upload/Photo/2007 , ampak je po moje bolj za velne: http://thehistoryofthehairsworld.com/bob2_serbian.jpg . Če sem v , me popravite, prosim .
lp
cervus
3. apr 2013 20:53
Anibas, vrnila si me v zgodnje otroštvo. Moja mama je v 60-ih letih imela take "škarje". Se mi zdi, da je frizuro delala s suhimi lasmi. Škarje je porinila v peč (v žerjavico), potem nekaj sčarala - obrisala ob brisačo, ali kaj... vzela pramen las in s škarjami nekako zavila. Frizurica oz. kodri so bili taki lepi, kot vidimo na kakšnih ameriških filmih.
Pozdravček!
3. apr 2013 21:05
Moj je tudi takoj povedal, kaj je to. Je rekel, da so to dajali v žerjavico gret in če je bilo primerne temperature, so ratali lepi kodri, če pa je bilo prevroče, si bil pa na hitro ostrižen.
rrr
3. apr 2013 21:05
Dragička, tebi pa hvala za razlago - zanimivo!
lp
anibasKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rižek z lososom
Lazanja v slow cookerju